GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz preuzeo retail park u Italiji

Immofinanz preuzeo retail park u Italiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 13:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Immofinanz nastavlja širenje svog uspešnog STOP SHOP brenda retail parkova ulaskom na novo tržište zapadne Evrope - Italiju.

Prva akvizicija koju je kompanija izvršila u ovoj zemlji je potpuno opremljeni Parco Fiore u severnoitalijanskom gradu San Fiore sa oko 27.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Ovaj objekat IMMOFINANZ je kupio za oko 35 miliona evra od međunarodne investicione banke Barings.

„Smatramo da će ulazak na italijansko tržište biti pokretač rasta za našu uspešnu evropsku STOP SHOP retail platformu. Sa populacijom od preko 60 miliona stanovnika, Italija je jedno od najvećih tržišta u Evropi. Opsežna studija tržišta pokazala je da dostupne maloprodajne strukture u kombinaciji sa kupovnom moći i ponašanjem potrošača, pre svega u centralnoj i severnoj Italiji, stvaraju značajan potencijal za uspostavljanje modernih ritejl parkova pod brendom STOP SHOP. Naši planovi predviđaju deset lokacija sa obimom ulaganja od oko 250 miliona evra do 2024. godine “, objasnio je Diettmar Reidl, operativni direktor IMMOFINANZ-a.

IMMOFINANZ prepoznao je potencijal ovog tržišta u ranoj fazi i smatra da su ovakve investicije ekonomične i otporne na krizu, s obzirom na to da donose veoma dobre prihode u dužem vremenskom periodu.

„Poslednja kriza potvrdila je još jednom da su retail parkovi sa ponudom proizvoda za svakodnevnu upotrebu, odličnim saobraćajnim vezama i raznovrsnom kombinacijom brendova veoma popularni kako kod zakupaca, tako i kod potrošača. Italija nudi brojne mogućnosti jer do sada nije imala ovako nešto u ponudi “, dodao je Rajndl.

Novi retail park, koji će raditi kao STOP SHOP San Fjor, nalazi se 37 kilometara severno od Treviza i 60 kilometara severno od Venecije, u srcu regije Veneto i pokriva područje od oko 100.000 stanovnika. Sa visokim ličnim dohotkom, regija Veneto jedna je od ekonomski najjačih u Italiji, a kupovna moć je znatno iznad proseka za zemlju, kao i za celu Evropsku uniju.

Objekat sa 1.500 parking mesta smešten je duž magistralnog puta koji vodi od Venecije do Udina i Tarvizija, kao i do Austrije. Retail park je izgrađen u dve faze tokom 2017. i 2019. godine i može se pohvaliti veoma atraktivnim spojem internacionalnih zakupaca, kao što su C&A, Takko, MediaWorld, Decathlon, Roadhouse Grill i Burger King i poznatih italijanskih brendova Mega (supermarket), Globo, Terranova (moda) i Casa Tua (nameštaj).

Ono čime se ovaj maloprodajni park može pohvaliti jesu solarni paneli koji su trenutno u izgradnji i koji će javnu mrežu napajati zelenom električnom energijom, što je u skladu sa IMMOFINANZ zahtevima za održivošću na svim lokacijama. Kompanija je 2019. godine pokrenula projekat instaliranja solarnih panela u maloprodajnim parkovima STOP SHOP, a najveći se trenutno sprovodi u Austriji.

Najnovija akvizicija povećaće STOP SHOP portfolio na 109 lokacija (uključujući razvojne projekte) u deset zemalja.

Tagovi: Immofinanz, retail park u Italiji, Parco Fiore, San Fiore
PROČITAJ I OVO
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE