GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz kupio retail parkove u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji

Immofinanz kupio retail parkove u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji
KUPOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2018 / 23:32
Autor: SEEbiz / eKapija
BEOGRAD - Immofinanz proširuje svoj uspešni brend ritejl parkova Stop Shop kupovinom osam novih retail parkova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, po ukupnoj ceni od oko 90,5 mil EUR.

Najnoviji objekti su u potpunosti izdati i generišu godišnji prihod od iznajmljivanja, po gruboj proceni od oko 7,2 mil EUR, što predstavlja bruto povraćaj od oko 8%. 
Kako je saopšteno iz Immofinanza, ovim akvizicijama se Stop Shop portofolio kompanije proširio na ukupno 80 lokacija u devet zemalja sa više od 567.000 m2 prostora za iznajmljivanje koji imaju vrednost od oko 800 mil EUR. 

Trenutno su pod razmatranjem dalje akvizicije, dok su dva Stop Shop retail parka, u Srbiji i Poljskoj, u razvojnoj fazi.

- Ove akvizicije ojačaće našu poziciju vodećeg operatera retail parkova u Evropi, a početak poslovanja u Hrvatskoj označiće naš ulazak na novo EU tržište koje je veoma privlačno našim međunarodnim zakupcima. Kombinacija dobre lokacije, velike posećenosti, povoljne lokalne konkurencije i poznatih zakupaca karakteristična je za ovakve atraktivne, investicione prilike. Osim toga, povratna dobit na ovim tržištima govori sama za sebe - kaže Ditmar Rajndl, menadžer operacija kompanije Immofinanz.

- Naš cilj je da povećamo broj Stop Shop retail parkova na više od 100 – kako daljim akvizicijama tako i našim razvojnim projektima.

Očekuje se da će kupovina navedenih lokacija biti zvanično zaključena do kraja 2018. Kupovina će biti finansirana interno, iz likvidnih sredstava. 

Akvizicija u Srbiji uključuje retail parkove sa skoro 32.500 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje u Subotici, Borči i Smederevu. Time će Stop Shop brend u Srbiji biti prisutan na devet lokacija sa 83.600 m2 prostora za iznajmljivanje. Prodavac u Srbiji je MPC Group. 

Novi objekti u Sloveniji obuhvataju tri retail parka u Mariboru, Krškom i Ptuju sa oko 22.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Slovenački Immofinanz park portfolio će time porasti na devet lokacija sa 52.300 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dva retail parka kupljena u Hrvatskoj imaju skoro 13.500 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje i nalaze se u Osijeku i Valpovu. MDI Group je prodala ove lokacije u Sloveniji i Hrvatskoj. 

Nove nekretnine imaju atraktivnu kombinaciju zakupaca koja uključuje i zakupce koji su već ustanovili svoje mesto u drugim Stop Shop retail parkovima, kao što su Deichmann, H&M, C&A, Takko, KiK i JYSK. Kada se transakcija zaključi, nekretnine će biti rebrendirane u skladu sa Stop Shop konceptom. 

Tagovi: Immofinanz, retail parkovi,
PROČITAJ I OVO
Kako revitalizirati otok Smokvicu?
KAKO DALJE
Kako revitalizirati otok Smokvicu?
ZAGREB - Nekretnine na otoku Smokvica u Šibensko-kninskoj županiji više od 20 godina besplatno je koristila obitelj Ivice Todorića, a nakon krize u Agrokoru vraćen je u državno vlasništvo 2017. godine.
Vlasnici Radisson Blu Resorta prodaju dva golema zemljišta
PRODAJA
Vlasnici Radisson Blu Resorta prodaju dva golema zemljišta
SPLIT - Tvrtka “Memento Spalato”, vlasnički i upravljački povezana s hotelom “Radisson Blu Resort”, prodaje dva zemljišta na vrlo atraktivnim turistčkim lokacijama po ukupnoj cijeni 4,21 milijun eura, što u protuvrijednosti iznosi gotovo 31 milijun kuna.
Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice
PROJEKTI
Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice
LJUBLJANA - Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Eagle Hills, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51% udjela.
Ljubljanski stanovi dvostruko skuplji od mariborskih
USPOREDBE
Ljubljanski stanovi dvostruko skuplji od mariborskih
LJUBLJANA - Slovensko tržište nekretnina u prošloj godini se smirilo, kako u pogledu transakcija, tako i cijena nekretnina.
Rast vrijednosti građevinskih radova u Sloveniji
TREND
Rast vrijednosti građevinskih radova u Sloveniji
LJUBLJANA - Vrijednost građevinskih radova u prosincu prošle godine bila je 2,1 posto niža od vrijednosti izgrađene građevine u prethodnom mjesecu i tri posto veća od vrijednosti izgrađene gradnje u prosincu 2018., prema službenoj statistici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE