GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz kupio retail parkove u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji

Immofinanz kupio retail parkove u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji
KUPOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2018 / 23:32
Autor: SEEbiz / eKapija
BEOGRAD - Immofinanz proširuje svoj uspešni brend ritejl parkova Stop Shop kupovinom osam novih retail parkova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, po ukupnoj ceni od oko 90,5 mil EUR.

Najnoviji objekti su u potpunosti izdati i generišu godišnji prihod od iznajmljivanja, po gruboj proceni od oko 7,2 mil EUR, što predstavlja bruto povraćaj od oko 8%. 
Kako je saopšteno iz Immofinanza, ovim akvizicijama se Stop Shop portofolio kompanije proširio na ukupno 80 lokacija u devet zemalja sa više od 567.000 m2 prostora za iznajmljivanje koji imaju vrednost od oko 800 mil EUR. 

Trenutno su pod razmatranjem dalje akvizicije, dok su dva Stop Shop retail parka, u Srbiji i Poljskoj, u razvojnoj fazi.

- Ove akvizicije ojačaće našu poziciju vodećeg operatera retail parkova u Evropi, a početak poslovanja u Hrvatskoj označiće naš ulazak na novo EU tržište koje je veoma privlačno našim međunarodnim zakupcima. Kombinacija dobre lokacije, velike posećenosti, povoljne lokalne konkurencije i poznatih zakupaca karakteristična je za ovakve atraktivne, investicione prilike. Osim toga, povratna dobit na ovim tržištima govori sama za sebe - kaže Ditmar Rajndl, menadžer operacija kompanije Immofinanz.

- Naš cilj je da povećamo broj Stop Shop retail parkova na više od 100 – kako daljim akvizicijama tako i našim razvojnim projektima.

Očekuje se da će kupovina navedenih lokacija biti zvanično zaključena do kraja 2018. Kupovina će biti finansirana interno, iz likvidnih sredstava. 

Akvizicija u Srbiji uključuje retail parkove sa skoro 32.500 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje u Subotici, Borči i Smederevu. Time će Stop Shop brend u Srbiji biti prisutan na devet lokacija sa 83.600 m2 prostora za iznajmljivanje. Prodavac u Srbiji je MPC Group. 

Novi objekti u Sloveniji obuhvataju tri retail parka u Mariboru, Krškom i Ptuju sa oko 22.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Slovenački Immofinanz park portfolio će time porasti na devet lokacija sa 52.300 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dva retail parka kupljena u Hrvatskoj imaju skoro 13.500 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje i nalaze se u Osijeku i Valpovu. MDI Group je prodala ove lokacije u Sloveniji i Hrvatskoj. 

Nove nekretnine imaju atraktivnu kombinaciju zakupaca koja uključuje i zakupce koji su već ustanovili svoje mesto u drugim Stop Shop retail parkovima, kao što su Deichmann, H&M, C&A, Takko, KiK i JYSK. Kada se transakcija zaključi, nekretnine će biti rebrendirane u skladu sa Stop Shop konceptom. 

Tagovi: Immofinanz, retail parkovi
PROČITAJ I OVO
Njemačka: Zašto su građevinska zemljišta skuplja nego ikad?
REKORDI
Njemačka: Zašto su građevinska zemljišta skuplja nego ikad?
BERLIN - Potražnja za stambenim prostorom u Njemačkoj je ogromna, prije svega u gusto naseljenim područjima. Međutim, nedostaje građevinskog zemljišta. Cijene su zato eksplodirale.
Marić: Ukidanje poreza na promet nekretnina tijekom mandata Vlade
NAJAVE
Marić: Ukidanje poreza na promet nekretnina tijekom mandata Vlade
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da je ukidanje poreza na promet nekretnina predviđeno tijekom mandata Vlade, te kako nikad nije specificirano da će se to dogoditi s prvim danom iduće godine.
APN: Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 28. rujna
SUBVENCIJE
APN: Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 28. rujna

ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je objavila oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita, u kojem stoji da će se zahtjevi za subvencije u drugom krugu u 2020. godini zaprimati od 28. rujna.

Delta objasnila šta želi sa Sava Centrom
PLANOVI
Delta objasnila šta želi sa Sava Centrom
BEOGRAD - Sava Centar da postane moderan kongresni centar, a Beograd da bude središte poslovnih, kulturnih i zabavnih događanja u regionu. To je ideja sa kojom Delta pristupa jednom od prepoznatljivih objekata Beograda, zdanju koje za glavni grad ima poslovni, kulturni i istorijski značaj.
U srpnju izdano 15,3 posto manje građevinskih dozvola nego lani
GRADNJA
U srpnju izdano 15,3 posto manje građevinskih dozvola nego lani

ZAGREB - U Hrvatskoj je u srpnju izdano 676 građevinskih dozvola, što je 15,3 posto manje u odnosu na isti mjesec 2019. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE