GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske

Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2022 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Immofinanz, jedna od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, upravo u Hrvatskoj otvorila je svoj 101. maloprodajni park STOP SHOP.

Nakon uspješnog otvaranja novog maloprodajnog parka STOP SHOP Kaštel Sućurac, iz tvrtke IMMOFINANZ najavljuju kako je u narednom razdoblju planirano otvaranje još STOP SHOP parkova na jadranskoj obali, ali i diljem Hrvatske. Krajnji je cilj osigurati više od 20 lokacija za razvoj ovog prepoznatljivog brenda, kao i investirati otprilike 250 milijuna eura u narednih tri do pet godina.

Tvrtka IMMOFINANZ prepoznala je kvalitetu hrvatskog tržišta, koje je i za vrijeme krize uzrokovane COVID-19 pandemijom pokazalo puni potencijal za razvoj i nadogradnju. Sada već dugi niz godina kompanija ulaže u hrvatsko područje, a investicija koja se posebno ističe jest ulazak na domaće tržište s maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Upravo u Hrvatskoj otvoren je i 101. maloprodajni STOP SHOP park u Europi, STOP SHOP Kaštel Sućurac. Prvi je to STOP SHOP koji se nalazi na obali, a čija će namjena biti opskrba različitim robnim markama lokalnog stanovništva, ali i turista.

„IMMOFINANZ je u Hrvatskoj naišao na plodno tlo za upravo ovakav oblik poslovanja, jer su hrvatski gradovi optimalne veličine za ponudu koju STOP SHOP kao koncept nudi svojim zakupcima, kao i potrošačima. Otvaranjem novog STOP SHOP maloprodajnog parka, prvog od, nadam se, mnogobrojnih na jadranskoj obali, za našu se tvrtku otvara mogućnost da svoje poslovanje s opskrbe lokalnog stanovništva proširi i na zadovoljenje potreba turista koji će tijekom ljetnih mjeseci dolaziti u ove krajeve. Upravo iz tog razloga s nestrpljenjem očekujemo naredno razdoblje, kako bismo vidjeli jesmo li u korak s našim predviđanjima“, istaknuo je Joško Piteša, country manager operations za Hrvatsku.

Prema istraživanjima koje je IMMOFINANZ proveo, može se zaključiti kako potrošačka potražnja u hrvatskim krajevima ima potencijal za otvaranje maloprodajnih prostora u manjim i srednje velikim gradovima. Austrijska kompanija u Hrvatskoj ima otvorene maloprodajne parkove u Osijeku, Valpovu, Ludbregu, Našicama i Kaštel Sućurcu, a prema povratnim informacijama od strane lokalnog stanovništva, u hrvatskim je krajevima ovaj brend itekako prihvaćen, s obzirom na to da je potražnja za pristupačnim artiklima ono što lokalno stanovništvo posebno cijeni.

„Hrvatsko tržište smatramo jednim od ključnih, a u budućnosti u njemu vidimo veliki potencijal za širenje našeg portfelja. Mi smo se u svojim planovima odlučili fokusirati na srednje velike gradove kako bismo lokalnom stanovništvu osigurali mjesta na kojima mogu pronaći sve što im je potrebno, bez odlaska u veće gradove. Prema studijama koje smo kao kompanija proveli, došli smo do zaključka kako u Hrvatskoj postoji potreba za više od 20 maloprodajnih parkova. Nakon što se s trenutnih 5 parkova proširimo na planiranih više od 20 lokacija, naši će STOP SHOP maloprodajni parkovi imati više od 190.000 četvornih metara, a otvorit će i 5000 novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo“, dodao je Joško Piteša.

Sljedeća investicija koju će austrijska kompanija ostvariti na hrvatskom tržištu bit će u obliku još jednog maloprodajnog STOP SHOP parka, koji će ovoga puta biti otvoren u Velikoj Gorici. Time će se stanovnicima još jednog srednje velikog grada u Hrvatskoj značajno obogatiti izbor za kupovinu te pojednostaviti svakodnevni život. Prema povratnim informacijama koje IMMOFINANZ kao tvrtka dobiva od zakupaca i lokalnih zajednica svojih dosadašnjih lokacija, Hrvatska je idealno tržište za koncept STOP SHOP retail parkova, stoga će i u budućnosti ulagati u hrvatskog gospodarstvo.

Tagovi: Immofinanz, Joško Piteša, Kaštel Sućurac
PROČITAJ I OVO
Rast građevinskih radova u Srbiji
RADOVI
Rast građevinskih radova u Srbiji
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u Srbiji u drugom ovogodišnjem kvartalu porasla je za 8,4 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 8,8 odsto u odnosu na isti lanjski kvartal, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
TRŽIŠNI TRENDOVI
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
LJUBLJANA - Nakon prošlogodišnjeg rekordnog rasta, cijene nekretnina u Sloveniji nastavile su rasti u prvom tromjesečju, no sredinom godine, prema riječima brokera, ima naznaka zastoja trenda.
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
OBJAŠNJENJE
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
BEOGRAD – Cene nekretnina u Srbiji u poslednjih godinu dana su dosta porasle, pa cena kvadrata na periferiji Beograda sada dostiže i do 1.300 evra, dok cene novogradnje u centru grada idu do 3.500 evra po kvadratu, rekao je danas za Tanjug predsednik Upravnog odbora „Klaster nekretine“ Nenad Đorđević.
Erste planira izgraditi 15.000 stanova u Hrvatskoj
PLANOVI
Erste planira izgraditi 15.000 stanova u Hrvatskoj
ZAGREB - U bliskoj suradnji s javnim sektorom, austrijski Erste Group planira do 2030. godine u zemljama istočne Europe, uključujući i Hrvatsku, "osigurati 15.000 pristupačnih stanova i ponuditi ih za najam".
Pelješki most već je podigao cijene nekretnina
EFEKTI
Pelješki most već je podigao cijene nekretnina
ZAGREB - Očekivano, reklo bi se, cijena i prodaja građevinskog zemljišta na Pelješcu su u porastu od 2017. godine, s tim da je najveći porast prodaje zabilježen lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE