GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

GTC objavio svoje prvo Izvješće o zaštiti okoliša i održivosti

GTC objavio svoje prvo Izvješće o zaštiti okoliša i održivosti
ESG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 17:08
Autor: SEEbiz
VARŠAVA - Jučer, 31. svibnja ove godine Globe Trade Center predstavio je svoje prvo Izvješće o zaštiti okoliša i održivosti, društvenoj odgovornosti i upravljanju (ESG) od početka svoga postojanja, sumirajući postignuća Grupe tijekom 25 godina, na šest tržišta na kojima je prisutna.

Izvješće za 2020. godinu donosi jedinstvene podatke o sudjelovanju GTC-a u održivom razvoju, odgovornoj gradnji i upravljanju nekretninama, suradnji s lokalnim zajednicama i zadovoljavanju visokih očekivanja partnera. GTC je prvi među developerima poslovnih nekretnina koji je predstavio ESG izvješće na tržištu Srednje i Istočne Europe.

GTC je već dugo vremena posvećen gradnji nekretnina koje čovjeka i njegovu kvalitetu življenja stavljaju u središte pozornosti s naglaskom na zaštitu okoliša i održivost i to na svim svojim tržištima u Srednjoj i Istočnoj Europi. Sveobuhvatan sažetak prisutnosti Grupe tijekom četvrt stoljeća s detaljnim informacijama o svim njenim ulaganjima i utjecaju na okoliš, prikazan je u ESG izvješću za 2020. godinu, prvom dokumentu ove vrste u povijesti GTC-a koji prikazuje jedinstven uvid u pristup Grupe održivom razvoju i načelima odgovornog poslovanja. GTC je ujedno i prvi poslovni developer koji je objavio sveobuhvatan pregled svojih aktivnosti na tržištu Srednje i Istočne Europe.

„Već 25 godina uspješno razvijamo svoje poslovanje temeljeno na kvalitetnoj ponudi, dugoročnim odnosima s našim partnerima i transparentnosti našeg poslovanja. ESG izvješće za 2020. godinu detaljan je odraz našeg pristupa, koji prikazuje četvrt stoljeća našeg rasta na različitim i jedinstvenim tržištima poslovnih nekretnina u Srednjoj i Istočnoj Europi. U djelovanju GTC Grupe koju čine naši zaposlenici, zakupnici i investitori želimo pružati rješenja u nekretninama koja poboljšavaju kvalitetu života te biti kristalno jasni u izvještavanju o svom utjecaju na neposrednu okolinu. Stoga sam uzbuđen što ću podijeliti prvo ESG izvješće Globe Trade Centera, imajući na umu potrebe naših ključnih dionika i zajedničku odgovornost za okoliš“ - komentirao je Yovav Carmi, predsjednik Uprave GTC-a.

Izvještaj obiluje podacima o djelovanju GTC-a na svim tržištima – u Poljskoj, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj. Posebna se pažnja posvećuje pandemiji COVID-19 jer je 2020. godina donijela pravi izazov odnosu zakupnik-poslovni developer. Ipak, GTC je dokazao svoju poslovnu sposobnost i potvrdio da je društvena odgovornost važan sastavni dio strategije Grupe, bez obzira na okolnosti. Zahvaljujući pristupu ’zakupnik na prvome mjestu’ ključni pokazatelji uspješnosti GTC-a ostali su na zadovoljavajućoj razini, zbog čega je do kraja 2020. godine Grupa, među ostalim, imala visoku stopu najma ureda. Sudjelujući u stalnom dijalogu i prilagođavajući svoje poslovanje nepredvidivoj pandemijskoj stvarnosti, GTC je uspio održati visoku popunjenost istovremeno i u svojim trgovačkim centrima, surađujući s novim važnim maloprodajnim sidrašima koji su bili spremni otvarati nove trgovine.
Povrh toga, prvi put su u povijesti Grupe dvije tvrtke - Globe Trade Center S.A. i GTC Real Estate Development Hungary Zrt, dobile investicijsku ocjenu BBB- / sa stabilnim izgledima.

Poštujući visoka očekivanja dionika i njegujući odgovornost prema zajednici, GTC je značajno poboljšao svoje poslovanje kad je u pitanju odgovornost za okoliš. Grupa je smanjila potrošnju električne energije za 193.195 MWh, što je 10% manje u odnosu na 2019. godinu, a smanjila je i potrošnju vode za 36% (325.353 m3) u odnosu na prethodnu godinu.

GTC je također smanjio emisije CO2 ograničivši ih na 108.069 tCO2e u 2020. godini. Povrh toga, programi sudjelovanja i razvoja zajednice implementirani su u 91% objekata pod operativnom kontrolom GTC Grupe. Podržano je ukupno 145 institucija i organizacija kroz razne društveno odgovorne projekte.

„Industrija nekretnina igra važnu ulogu u ublažavanju klimatskih promjena i smanjenju rizika za okoliš. Postavili smo si cilj gradnje i upravljanja nekretninama koje udovoljavaju najvišim ekološkim standardima, poduzimajući odlučne mjere kako bismo ograničili nepovoljne promjene u okolišu na svim razinama - strateškoj, financijskoj i razvojnoj. Godine 2020. razvili smo i implementirali Okvir zelenih obveznica (Green Bond Framework), koji definira smjernice za izdavanje zelenih obveznica od strane kompanija iz naše Grupe. Ovako prikupljena sredstva koristit će se za financiranje ili refinanciranje postojećih i budućih projekata koji promiču održiva rješenja i korištenje alternativnih izvora energije. Prvo izdanje desetogodišnjih obveznica, prema Okviru zelenih obveznica, rangiranih u kategoriji Investment Grade od strane Scope Rating agencije, dovršeno na mađarskom tržištu u prosincu 2020. godine, u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura, postiglo je velik uspjeh. Ulaganje u našu postojeću imovinu s ciljem poboljšanja utjecaja na okoliš se isplatilo. U 2020. godini naše poslovne zgrade Matrix A i Matrix B u Zagrebu postigle su LEED Platinum certifikat najviše moguće razine. Tu nećemo stati - trenutačno dobivamo certifikate za sve zgrade u izgradnji, kao i za već završene projekte na svim tržištima u Srednjoj i Istočnoj Europi” - komentirao je Ariel Ferstman, financijski direktor GTC-a i član Uprave.

GTC Grupa posluje u 6 europskih zemalja, upravlja sa 48 zgrada i nudi svojim klijentima 752.500 četvornih metara komercijalnog prostora vrhunske kvalitete, razvijenog na principu poštivanja ljudi i okoliša. Nastoji minimalizirati utjecaj na svoje neposredne zajednice, ispunjavajući 10 od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, uključujući čistu i pristupačnu energiju, razvijajući održive gradove te osiguravajući odgovornu potrošnju i proizvodnju. Svi novi GTC-ovi poslovni pothvati i tamo gdje je moguće oni već završeni, udovoljavaju najstrožim ekološkim kriterijima i osiguravaju najviše sigurnosne standarde. Kao rezultat toga, 84% nekretnina, ukupne vrijednosti 1,6 milijardi eura, ima LEED i BREEAM ekološke certifikate.

Tagovi: Globe Trade Center, Yovav Carmi, tržište nekretnina, kompanija GTC, održivost, održivi razvoj
PROČITAJ I OVO
Vojni neboder na Črnomercu još zjapi prazan, cijena opet narasla: Na njegov vrh stiže i jacuzzi?!
NEOZBILJNO
Vojni neboder na Črnomercu još zjapi prazan, cijena opet narasla: Na njegov vrh stiže i jacuzzi?!
ZAGREB - Neboder u maskirnim bojama na zagrebačkom vojnom učilištu na Črnomercu i nakog godinu dana od izgradnje još zjapi prazan.
Slovenija: Snažan rast broja građevinskih dozvola
TREND
Slovenija: Snažan rast broja građevinskih dozvola
LJUBLJANA - U svibnju su vlasti izdale 553 građevinske dozvole za zgrade, ili 26 posto više nego u travnju. Prema Državnom uredu za statistiku, za stambene zgrade izdano je 246 ili 19 posto više, a za nestambene 307 posto, što je 33 posto više. U usporedbi s prošlom godinom izdano je 41 posto više građevinskih dozvola.
Musk prodaje svoju zadnju nekretninu
PRODAJA
Musk prodaje svoju zadnju nekretninu
SAN FRANCISCO - Prije godinu dana milijarder Elon Musk najavio je da će prodati gotovo svu svoju fizičku imovinu. Sve upućuje na to da će ispuniti obećanje.
Projekti Roxanich Heritage Wine Hotela, Hilton Costabella i ACI marina Rovinj među dobitnicima Kolosa
GRAĐEVINSKE NAGRADE
Projekti Roxanich Heritage Wine Hotela, Hilton Costabella i ACI marina Rovinj među dobitnicima Kolosa
OPATIJA - U sklopu 15. Dana Hrvatske komore inženjera građevinarstva, koji se održavaju u Opatiji od 17. do 19. lipnja, objavljeni su dobitnici Kolosa, najznačajnije nagrade u građevinarstvu.
BIG Shopping Centers Srbija kupio još dva projekta u centralnoj Srbiji
ŠIRENJE
BIG Shopping Centers Srbija kupio još dva projekta u centralnoj Srbiji
BEOGRAD - Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini još dva projekta u Srbiji, Plaza Kragujevac i Kruševac šoping park.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE