GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Građevinskih dozvola 2,6 posto manje nego lani

Građevinskih dozvola 2,6 posto manje nego lani
DOZVOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 08:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U srpnju je u Hrvatskoj izdano 775 građevinskih dozvola, što je 2,6 posto manje u odnosu na isti mjesec 2021. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Prema vrstama građevina, 86 posto, odnosno 667 dozvola u srpnju izdano je za zgrade, a 14 posto, odnosno 108 za ostale građevine (npr. ceste, pruge, cjevovodi, mostovi, brane, sportski tereni itd.).

Statistika pokazuje da je na godišnjoj razini broj građevinskih dozvola izdanih u srpnju za zgrade manji za četiri posto, a za ostale građevine veći za sedam posto.

Dozvolama izdanima u srpnju predviđena je vrijednost radova od 2,94 milijardi kuna, što je 11 posto više nego u srpnju 2021. godine, kada je vrijednost radova iznosila 2,65 milijardi kuna.

Dozvolama izdanima za zgrade predviđena je vrijednost radova od 1,79 milijardi kuna, što je 24 posto manje nego u srpnju lani, a vrijednost radova kod ostalih građevina porasla je za 292 posto, na 1,15 milijardi kuna.

Prema vrstama radova, u srpnju je 80 posto ili 625 dozvola izdano za novogradnju, a 20 posto ili 150 za rekonstrukcije.

Prema izdanim građevinskim dozvolama u srpnju ove godine, predviđeno je građenje 1.391 stana, s prosječnom površinom od 91,8 kvadratnih metara.

Po podacima DZS-a, u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci izdano je ukupno 6.387 građevinskih dozvola, što predstavlja rast od sedam posto posto u odnosu na razdoblje od siječnja do srpnja prošle godine.

Predviđena vrijednost radova doseže 21,87 milijardi kuna, a to je za oko 3,9 milijardi kuna odnosno oko 22 posto više nego u prvih sedam mjeseci 2021. godine.

Tagovi: građevinske dozvole, građevina, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Osijek: Sufinancira se obnova zapuštenih pročelja, ali izriču se i kazne
PROČELJA
Osijek: Sufinancira se obnova zapuštenih pročelja, ali izriču se i kazne
OSIJEK - Problem dugotrajno zapuštenih pročelja zgrada u Osijeku pokušava se riješiti projektima sufinanciranja njihove obnove, ali se usporedno s tim aktivnostima krenulo i s izricanjem upozorenja i kazni neodgovornim vlasnicima, doznaje se u osječkoj Gradskoj upravi.
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
HOTELI
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
PULA - Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
SHOPPING
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
LJUBLJANA - Pekarska tvrtka Žito, koja je u vlasništvu hrvatske kompanije Podravka, danas je s poduzetnikom Ivom Boscarolom zaključila prodaju gotovo deset hektara zemljišta u ljubljanskom BTC-u, stoji u poruci objavljenoj na internetskim stranicama tvrtke.
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
SKOK
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
ZAGREB - Na tržištu nekretnina u 2021. godini ostvareno je 133.997 kupoprodaja, što je u odnosu na 2020. godinu rast od 30 posto, pri čemu je ukupna vrijednost prodanih nekretnina iznosila 60,1 milijardu kuna, što je skok za visokih 50,1 posto, istaknuto je u petak na stručnom skupu "Tržište nekretnina Republike Hrvatske".
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
PRIJETNJE
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
LONDON - Nakon današnje intervencije Bank of Englend, dio analitičara smatra da su britanska financijska tržišta ušla u vrlo opasne vode
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE