GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Građevinski poduzetnik Antun Mikec uknjižio se na terene Golf & Country Cluba Zagreb

Građevinski poduzetnik Antun Mikec uknjižio se na terene Golf & Country Cluba Zagreb
UKNJIŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2018 / 15:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Općinski sud u Novom Zagrebu donio je rješenje kojim se Nikmark. d.o.o, tvrtki poznatog građevinskog poduzetnika i direktora VMD Grupe Antuna Mikeca, dopušta uknjiženje na objekte, terene i zemljišta Golf & Country Cluba Zagreb ukupne površine veće od 560.000 četvornih metara, te se s tih nekretnina brišu sva založna prava u ukupnom iznosu od gotovo 95 milijuna kuna.

Tom sudskom odlukom, u utorak objavljenoj na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa, tvrtka Antuna Mikeca počela je završni proces preuzimanja terena i nekretnina Golf & Country Cluba Zagreb, prvog golf kluba u Hrvatskoj s igralištem i vilama u zagrebačkom naselju Blato koji je prije dvije godine završio u stečaju s utvrđenih 125 milijuna kuna ukupnog duga vjerovnicima.

Prema prošlogodišnjim najavama Antuna Mikeca, u obnovu postojećeg igrališta u zagrebačkom Blatu namjerava uložiti dodatnih 15 do 20 milijuna kuna. U sklopu njegovih planova i dosadašnje investicije, procijenjene na više desetaka milijuna kuna - što je dosad najveće privatno ulaganje u neki zagrebački sportski objekt, namjerava terene u Blatu pretvoriti u, kako je istaknuo, igrački i estetski vrhunski golf teren.

Golf & Country Club Zagreb bio je projekt suvlasnika tiskare Maba-Com Nikole Kovačevića i Dražena Ilekovića koji je startao pronalaskom lokacije za golf terene 1995. i kojeg su pratile brojne afere – od ilegalnog vađenja šljunka sa savskog nasipa, naknadne legalizacije tridesetak vila sagrađenih izvan gabarita građevne dozvole, ali i navodno spornih poslova u kojima su, kako se u medijima isticalo, bili uključeni i Vladimir Zagorec, Bruno Orešar i bivši direktor Hrvatske poštanske banke Josip Protega.

Nakon otvaranja stečaja u 2015., na javnoj dražbi za imovinu Golf & Country Cluba u lipnju prošle godine tvrtka Antuna Mikeca prvi je put pokazala interes za preuzimanjem nekretnina u Blatu preuzevši tada tri urbane vile i prateće objekte za nešto manje od pet milijuna kuna. Nakon toga, Mikec je najavio nastavak preuzimanja i ostalih nekretnina i terena u vlasništvu Golf & Country Cluba Zagreb.

Osim planirane obnove golf terena u Zagrebu, Mikec je poznat i po projektu golf terena u Biogradu. U taj projekt pokrenut prije nekoliko godina uložio je, prema pisanju medija, najmanje 12 milijuna kuna. Kako se navodilo, za projekt golf terena na lokaciji Baštijunski brig dva puta je istekla lokacijska dozvola, a spor je nastao zbog izdavanja koncesije.

Tagovi: Antun Mikec, Golf & Country Club Zagreb
PROČITAJ I OVO
Grupacija Đuro Đaković prodaje četiri nekretnine
PRODAJA
Grupacija Đuro Đaković prodaje četiri nekretnine
SLAVONSKI BROD - Uprava Grupacije Đuro Đaković odlučila je na prodaju staviti četiri nekretnine.
Žinić pobija da mu je država darovala kuću koju je prijavio kao darovanu
REAKCIJE
Žinić pobija da mu je država darovala kuću koju je prijavio kao darovanu
SISAK - Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izjavio je u nedjelju da mu država nije darovala kuću u kojoj živi od 1995. godine iako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.
Evo zašto je Lika postala pravi nekretninski hit tijekom pandemije
IZNENAĐENJE
Evo zašto je Lika postala pravi nekretninski hit tijekom pandemije
ZAGREB - Pandemija koronavirusa na globalnoj je razini uzrokovala brojne, uglavnom negativne posljedice, no na području Like, odnosno Ličko-senjske županije tržište je zabilježilo pozitivne promjene.
Središnji državni ured potvrdio da je kuća u kojoj živi Žinić u državnom vlasništvu
POTVRDA
Središnji državni ured potvrdio da je kuća u kojoj živi Žinić u državnom vlasništvu
ZAGREB - Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potvrdio je u nedjelju kako je kuća u Glini u kojoj s obitelji živi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u državnom vlasništvu, iako je Žinić u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.
Vukovarska, ulica opasna po život
OPASNO
Vukovarska, ulica opasna po život
ZAGREB - Uz Zagrepčanku stoji natpis da se tom neboderu ne smije približavati sa stražnje strane jer padaju ploče s pročelja. Na terenu su radnici. Pitamo ih padaju li ploče od potresa. Odgovaraju da padaju otprije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE