GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad spustio cenu za Beograđanku

Grad spustio cenu za Beograđanku
NOVI POKUŠAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2020 / 20:25
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Grad Beograd ponudio je danas ponovo na prodaju deo Palate "Beograd", ovoga puta po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi, navedeno je na sajtu gradske uprave Beograda.

Depozit za učešće u postupku javnog nadmetanja iznosi 1,6 miliona evra.

Prijave za javno nadmetanje za kupovinu mogu da se podnosu do 7. septembra, a javno nadmetanje zakazano je za 9. septembar.

Kako se navodi u oglasu, budući kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Kupac se mora obavezati i da neće promeniti namenu zgrade, imajući u vidu da Palata ”Beograd” uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 10 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Prethodno je gradska uprava Beograda ponudila na prodaju dro „Beograđanke“, 15. jula, po početnoj ceni od 20,6 miliona evra, ali je javno nadmetanje 31. jula otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

“Beograđanka” je jedan od simbola glavnog grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu.

Danas pravi velike gubitke i iz Uprave grada smatraju da nema potrebe da građani plaćaju njeno održavanje.

“Beograđanka” je gradjena od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 1960-ih i početka sedamdesetih godina i sa svoja 23 sprata bila je nekoliko decenija najviša zgrada u Beogradu.

Tagovi: Beograđanka, Palata Beograd, Branko Pešić
PROČITAJ I OVO
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
PRODAJA
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
ZAGREB - Končar EI objavio je prodaju zgrade u svom vlasništvu u samom centru Beograda, a javni poziv za prikupljanje ponuda traje do 21. prosinca.
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAKUP
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAGREB - GTC Group slavi još jedan uspjeh na tržištu Srednje i Istočne Europe jer je njen hrvatski ured potpisao ugovor o zakupu s Generalijem, međunarodnom osiguravajućom kompanijom, više od 2.500 kvadratnih metara modernog uredskog prostora u Matrixu B.
Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
PRODAJA
Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
UMAG - Nakon više od dvije godine otkako je bio na prodaju, umaški hotel Kristal je pronašao najpovoljnijeg kupca.
Umjesto stanova kupci u Zagrebu sve više traže kuće
PROMJENA TRENDA
Umjesto stanova kupci u Zagrebu sve više traže kuće
ZAGREB - U Zagrebu se sve više traže i kupuju kuće umjesto stanova, najčešće nekretnine na periferiji ili izvan grada, a najtraženiji kvart za kupnju stana Trešnjevka.
Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište
AKVIZICIJE
Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište
ZAGREB – Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, nakon Hrvatske i Slovenije, ušla je i na rumunjsko tržište akvizicijom shopping centra Jupiter City u Pitesti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE