GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Poreč subvencionirat će kupnju stanova

Grad Poreč subvencionirat će kupnju stanova
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2019 / 08:05
Autor: SEEbiz / Glas Istre
POREČ - Odluku o subvencioniranju kupnje stanova na području Grada Poreča u iznosu od 1.900 kuna po četvornom metru, a za koje je proračunom za 2020. godinu predviđeno 3,5 milijuna kuna, jednoglasno su podržali vijećnici na 28. sjednici porečkog Gradskog vijeća.

Ivan Pavić iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom predstavio je Odluku koja se, kaže, nadovezuje na program društveno poticane stanogradnje koji je raskinut iz svima već znanih razloga.

- Obzirom na to da je došlo do raskida programa društveno poticane stanogradnje, a s ciljem poticanja demografske obnove društva, urbane regeneracije naselja, smanjenja iseljavanja mladih obitelji, te pomoći građanima u rješavanju njihovih stambenih pitanja, gradonačelnik je svojim zaključkom potvrdio prijedlog Odluke, te ga je uputio Gradskome vijeću na razmatranje i donošenje odluka, naveo je Pavić.

Predstavljeno je kako će se subvencioniranje kupnje odobravati građanima s prebivalištem na području Grada Poreča koji pored traženog iznosa subvencioniranja osiguraju preostala novčana sredstva za kupnju stana. Također, ono se odobrava isključivo za kupnju stana koji ima akt za uporabu građevine i čija cijena s porezom na dodanu vrijednost po četvornom metru neto površine nije veća od 14.000 kuna.

Odobravanje zahtjeva za subvencioniranje kupnje obavit će se na temelju liste reda prvenstva. Ona se pak utvrđuje na temelju provedenog Javnog poziva, a na osnovi sljedeći mjerila: uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja podnositelja zahtjeva na području Grada, broj članova zajedničkog kućanstva, životna dob, djeca predškolske dobi i djeca na školovanju, invaliditet ili oštećenje zdravlja podnositelja zahtjeva ili člana njegova zajedničkog kućanstva, sudjelovanje u Domovinskom ratu, status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Tagovi: Grad Poreč, subvencioniranje kupnje stanova, Istra, tržište nekretnina, Ivan Pavić
PROČITAJ I OVO
Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
PRODAJA
Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
UMAG - Nakon više od dvije godine otkako je bio na prodaju, umaški hotel Kristal je pronašao najpovoljnijeg kupca.
Umjesto stanova kupci u Zagrebu sve više traže kuće
PROMJENA TRENDA
Umjesto stanova kupci u Zagrebu sve više traže kuće
ZAGREB - U Zagrebu se sve više traže i kupuju kuće umjesto stanova, najčešće nekretnine na periferiji ili izvan grada, a najtraženiji kvart za kupnju stana Trešnjevka.
Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište
AKVIZICIJE
Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište
ZAGREB – Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, nakon Hrvatske i Slovenije, ušla je i na rumunjsko tržište akvizicijom shopping centra Jupiter City u Pitesti.
Slovensko tržište nekretnina: Transakcija manje, ali cijene rastu
TREND
Slovensko tržište nekretnina: Transakcija manje, ali cijene rastu
LJUBLJANA - Kao i sva druga tržišta, ove je godine tržište nekretnina obilježila epidemija koronavirusa. U proljeće je na dva mjeseca zastalo trgovanje nekretninama, pa ne čudi da se broj transakcija godišnje smanjio.
Rovinj postao raj za bespravne graditelje
SRAMOTNO
Rovinj postao raj za bespravne graditelje
ROVINJ - Praksa lažiranja legalizacije ovih je dana evidentno zaživjela na području Rovinja, i to na najnevjerojatnije moguće načine. Naprosto je nestvarno na što su ljudi spremni kako bi legalizirali nelegalno izgrađeno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE