GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad nudi Dinamu stadion na 99 godina

Grad nudi Dinamu stadion na 99 godina
STADION
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2022 / 10:11
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Izgleda da je počela akcija pripremanja uvjeta za gradnju novog maksimirskog stadiona, na kojem igra Građanski nogometni klub Dinamo, piše u utorak Jutarnji list.

Kako se saznaje, Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, sastao se nekoliko dana prije Nove godine s vodećim predstavnicima GNK Dinamo - Vlatkom Peras, predsjednicom Uprave, i počasnim predsjednikom Mirkom Barišićem, a tema je bila gradnja stadiona.

Došlo se i do prvih konkretnih rezultata, iako je pretjerano govoriti da je dogovor na pomolu. Ali, načelno, sada se znaju najmanje dvije stvari: prva, GNK Dinamo je definitivno spreman preuzeti na sebe gradnju novog maksimirskog stadiona, i drugo, zauzvrat je Grad Zagreb spreman dodijeliti Dinamu 99-godišnju koncesiju na korištenje tamošnjeg zemljišta.

Usto, budući da bi rušenje sadašnjeg i gradnja novog stadiona mogli trajati dvije godine, Dinamo je za privremeno igranje svojih prvenstvenih utakmica spreman napraviti manji stadion, vjerojatno u Sesvetama.

Da su se razgovori o budućem stadionu pokrenuli s mrtve točke govori i podatak da je za kraj ovog mjeseca dogovoren novi susret Dinamova vodstva s gradonačelnikom Tomaševićem i njegovim suradnicima.

Također, sudionici sastanka iz prosinca ne žele govoriti o detaljima tog sastanka, ali smo dobili potvrdu da je bio konstruktivan i da postoji obostrana želja za uspjehom. "Želimo da Grad Zagreb dobije novi, moderan nogometni stadion. Nisu definirani nikakvi rokovi, ali mislimo da je to moguće realizirati do kraja ovog mandata", smatra jedan gradonačelnikov suradnik.

Uostalom, Tomislav Tomašević je u više navrata isticao da treba riješiti pitanje maksimirskog stadiona, premda je istovremeno bio izrazito kritičan prema modelu upravljanja unutar GNK Dinamo. Njegovi suradnici napominju da u Dinamu treba demokratizirati način upravljanja klubom, ali ne žele govoriti o konkretnim modelima, piše novinar Jutarnjeg lista Robert Bajruši.

Tagovi: stadion Maksimir, Dinamo, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE