GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gdje je zapelo s Miškovićevim investicijama u Sarajevu?

Gdje je zapelo s Miškovićevim investicijama u Sarajevu?
STATUS QUO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 10:08
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Preduzeće srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića u Sarajevu i dalje "vegetira", očigledno iščekujući da se stvore uslovi za planirane investicije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Preduzeće Standard Nekretnine d.d. Sarajevo, koje je nastalo podjelom nekadašnjeg Standarda d.d. Sarajevo na dva društva, a koje je u vlasništvu preduzeća Delta Real Estate d.o.o. Beograd, ostvarilo je prošle godine svega 8.358 KM poslovnih prihoda.

Društvo, koje je registrovano za gradnju stambenih i nestambenih objekata, iskazalo je gubitak od gotovo 129 hiljada KM u prošloj godini, nakon 127 hiljada KM godinu ranije.

I u prethodnim godinama društvo je iskazivalo sličan gubitak, pa je raniji gubitak do visine kapitala iznosio 804 hiljade KM.

Miškovićevo preduzeće ima poslovnu aktivu od 10 miliona KM, a raspolaže zemljištem na atraktivnoj lokaciji na Stupu čija je vrijednost nešto manja od 3 miliona KM, kao i građevine, koje se drže radi zarade od najma, vrijednosti 7 miliona KM.

Kako se navodi u revizorskom izvještaju za 2018. godinu, društvo je na Stupu uložilo nešto više od 30 hiljada KM na izgradnju saobraćajnog priključka i njegovu uknjižbu.

Miroslav Mišković rekao je nedavno da u Sarajevu ima "jednu fantastičnu lokaciju gdje će početi izgradnja šoping mola u vrijednosti od oko 90 miliona eura".

Društvo Standard Nekretnine ima jednog zaposlenika, a zbog kratkoročnih pozajmica ima obaveze plaćanja po kamatama.
Kraktoročni krediti koje društvo ima, a iznose 1,48 miliona KM, prema revizorskom izvještaju, potiču od firmi Hemslade Trading Limited, Nikozija, Kipar i Delta Real Estate Beograd.

Delta Real Estate d.o.o. Beograd vlasnik je 88,94 % društva Standard Nekretnine.

Druga firma koja je nastala podjelom Standarda, Standard Furniture Factory, preselila je sa Stupa u Ilijaš.

Tagovi: Miroslav Mišković, Standard Nekretnine, Delta Real Estate, Delta Holding
PROČITAJ I OVO
Rast obujma građevinskih radova u siječnju
TREND
Rast obujma građevinskih radova u siječnju
ZAGREB - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova u siječnju ove godine bio je osam posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, a u odnosu na prosinac veći je za 2,6 posto.
Epidemija zaustavila zagrebačko tržište najma stanova
POSLJEDICE
Epidemija zaustavila zagrebačko tržište najma stanova
ZAGREB - Neizvjesnost zbog situacije uzrokovane koronavirusom odrazila se i na tržište najma nekretnina u Zagrebu, a već prije potresa na mjesečnoj razini počeo se osjećati određeni pad cijena, posebice kod manjih stanova, navodi se u analizi oglasnika za nekretnine Crozilla.com objavljenoj u utorak.
Arhitekti: Bandić i Plenković pokazali kako nemaju plan za obnovu Zagreba nakon potresa
REAKCIJE
Arhitekti: Bandić i Plenković pokazali kako nemaju plan za obnovu Zagreba nakon potresa
ZAGREB - Nakon obraćanja Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a koji su prošli bez ikakvog odgovora na apel struke od 26.03.2020., postaje očito kako upravljanje krizom nastalom kao posljedica potresa u Gradu Zagrebu ne postoji, kažu iz Društva arhitekata Zagreb.
Zagrepčanima  će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine
NAJAVE
Zagrepčanima će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak početak rada novoga gradskog sektora pri Uredu za prostorno uređenje i izgradnju koji će biti središnje mjesto za vođenje obnove i sanaciju šteta od potresa.

Bandić: Građani su krivi, prije potresa nisu ulagali u svoju imovinu
GRADONAČELNIK
Bandić: Građani su krivi, prije potresa nisu ulagali u svoju imovinu
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu sastao s Milanom Bandićem kako bi dogovorili plan za saniranje posljedica potresa koji je pogodio Zagreb. Nakon sastanka Plenković je rekao da su dogovorili tri točke aktivnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE