GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evergrande ove godine planira otplatiti svoje dugove

Evergrande ove godine planira otplatiti svoje dugove
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2023 / 08:50
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineski nekretninski div Evergrande, čija je kriza krajem 2021. uzdrmala kineska i svjetska financijska tržišta, najavio je otplatu svih dugova u ovoj godini.

Kako je u pismu zaposlenicima naglasio predsjednik uprave Hui Ka Yan, prenosi francuska novinska agencija AFP, uprava tvrtke uvjerena je u svoju uspješnu budućnost.

Prema upravi, ova godina će biti ključna za Evergrande. Mora ispuniti svoju "korporacijsku odgovornost" i učiniti sve da dovrši zacrtane građevinske projekte. "Sve dok svi u Evergrandu stoje zajedno, ne odustaju i marljivo rade, sigurno ćemo moći izvršiti zadatke osiguranja zaliha, otplate svih vrsta dugova i rješavanja rizika", naglasio je Hui Ka Yan.

Prošle godine tvrtka je nastavila radove na 732 gradilišta i kupcima predala 301.000 stambenih jedinica. Kako ističu u upravi, itekako su svjesni koliki je to stres i napor za zaposlenike predstavljao.

Problemi tvrtke počeli su kada je Peking 2021. uveo nova pravila o dopuštenom zaduživanju developera projekata nekretnina zbog straha od pregrijavanja tržišta. Dionice su mu pale za gotovo 90 posto.

Između ostalog, Evergrande je pokušao prikupiti svježi kapital prodajom 50,1% udjela u jedinici za usluge nekretninama, ali je posao vrijedan 2,58 milijardi dolara propao. Tvrtka je tada za dlaku izbjegla potpuni stečaj.

Tagovi: Evergrande, Hui Ka Yan, kineski sektor nekretnina
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE