GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice

Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 17:58
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Eagle Hills, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51% udjela, pišu slovenski mediji.

Rastoder je postao vlasnik komercijalnog dijela stadiona i dvorane Stožice 2017. godine nakon što je od Društva za upravljanje imovinom banaka (DUTB) kupio potraživanja društva Grep, a zatim kao jedini razlučni vjerovnik u stečaju Grepa preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana.

Nakon što je list Delo prošlog rujna izvijestio da Eagle Hills planira kupiti nedovršeni komercijalni dio Stožica, Arapi će prema pisanju lista Finance sada preuzeti 51% udjela u Rastoderovoj projektnoj tvrtki, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekt ostati približno onakav kakav je planiran prema prostornom planu (trgovački centar i hotel visok do 100 metara), ali mogao bi se još višeprostorno iskoristiti, odnosno povećati do krajnjih gabarita, izvijestile su Finance.

Za okončanje trgovačkog dijela potrebno je još 50 do 65 milijuna eura, navode mediji.

Kompanija Eagle Hills, između ostalog, gradi Beograd na vodi vrijedan tri milijarde dolara, a u prošlosti je uložila u jedan od najviših nebodera na svijetu, Burj Khalifu u Dubaiju i jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu, Dubai Mall.

Tagovi: Eagle Hills, Izet Rastoder, Stožice, Beograd na vodi
PROČITAJ I OVO
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE