GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Državni ured za šport: Bez naše suglasnosti nema prenamjene zagrebačkog hipodroma

Državni ured za šport: Bez naše suglasnosti nema prenamjene zagrebačkog hipodroma
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2019 / 07:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Središnji državni ured za šport u subotu je poručio da prenamjena hipodroma neće biti moguća bez njihove suglasnosti i osiguranja zamjenske lokacije za hipodrom, te ističu da još nisu ni zaprimili zahtjev od Grada Zagreba za izdavanje suglasnosti za prenamjenu tog prostora na kojemu gradonačelnik Milan Bandić planira graditi "Zagrebački Manhattan".

Izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba, kojima bi se trebala omogućiti stambeno- poslovna gradnja na području hipodroma, trebale bi biti na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine 10. srpnja.

Pozivajući se na Zakon o sportu, državni ured navodi da se bez njihove suglasnosti ne može ukloniti ili prenamijeniti javnu sportsku građevinu, a potrebno je i prethodnog mišljenja sportske zajednice na čijem se području nalazi sportska građevina.

Zakon također propisuje da se suglasnost ne može izdati ako jedinica lokalne samouprave ne planira zamjensku površinu, odnosno ako investitori ne osiguraju uvjete izgradnje odgovarajuće zamjenske građevine.

Iz Središnjeg ureda za šport napominju da od Grada Zagreba još nisu zaprimili zahtjev da izdaju suglasnost vezano uz prenamjenu Zagrebačkog hipodroma.

"Ako je planirana prenamjena spomenute športske građevine za namjene koje nisu sportske djelatnosti, očekujemo da će Grad Zagreb poštovati obvezu iz članka 68. Zakona o sportu te na temelju prethodnog mišljenja Sportskog saveza Grada Zagreba dostaviti zahtjev za suglasnost za prenamjenu", navodi se u očitovanju Središnjeg državnog ureda za šport koje je zatražila građanska inicijativa "Ne damo hipodrom".

Grad Zagreb je 28. svibnja poslao obavijest svim konjičkim klubovima i vlasnicima konja da najkasnije do 1. prosinca moraju preseliti konje s Hipodroma.

VEZANE VIJESTI

Korisnici Hipodroma dobili obavijest da se moraju iseliti

31.05.2019.

Gradonačelnik je najavio da će tvrtka Eagle Hills, iza koje stoji grupacija investitora iz Abu Dhabija, graditi više od milijardu eura vrijedan projekt "zagrebački Manhattan", golemi stambeno- poslovni kompleks na 1,1 milijun kvadrata na prostoru od rijeke Save na sjeveru, preko Dubrovačke avenije na jugu, Jadranskog mosta na zapadu te zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

Arhitekti i urbanisti zatražili su u otvorenom pismu sudjelovanje struke i javnosti pri izmjeni zagrebačkog Generalngo urbanističkog plana navodeći da nacrt izmjena GUP-a za "Zagrebački Manhattan" nije javno raspravljen te da je njegovo donošenje proceduralno neprihvatljivo.

Tagovi: Središnji državni ured za šport, zagrebački hipodrom, Zagrebački Manhattan, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu
NAJAMNINE
Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu
ZAGREB - Ministar državne imovine Mario Banožić istaknuo je u emisiji Dobro jutro Hrvatska HRT-a da su pronašli model kako zbrinuti 1100 osoba čije nekretnine imaju oznaku 'crveno' i čija je nekretnina neupotrebljiva tako što će im država financirati najamninu.
Jesu li doista oštro pale cijene stanova u centru Zagreba?
STANOVI
Jesu li doista oštro pale cijene stanova u centru Zagreba?
ZAGREB - Već dva mjeseca otkako je Zagreb pogodio potres, na tržištu nekretnina šuška se kako su stanovi u užem centru grada užurbano počeli gubiti na vrijednosti.
Evo što donosi građevinski priručnik za obnovu Zagreba
OBNOVA
Evo što donosi građevinski priručnik za obnovu Zagreba
ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održan je još jedan u nizu sastanaka kojima HGK okuplja relevantne institucije i struke koje će sudjelovati u procesu obnove od potresa.
U ožujku zabilježen pad obujma građevinskih radova
TREND
U ožujku zabilježen pad obujma građevinskih radova
ZAGREB - U ožujku 2020. godine zabilježen je, prema kalendarski prilagođenim podacima, pad obujma građevinskih radova od 0,9 posto (na zgradama pad 0,2 posto, a na ostalim građevinama pad 1,9 posto) u odnosu na ožujak 2019. godine.
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
PRODAJA
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
ZAGREB - Prodaja e-putem za dražbovatelje ide u 507 poziva tijekom sljedeća 2-3 tjedna, da bi se izbjeglo moguće informatičko zagušenje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE