GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država obnavlja dio Vjesnika za ured za obnovu s desecima činovnika

Država obnavlja dio Vjesnika za ured za obnovu s desecima činovnika
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 10:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrenulo je obnovu dijela kompleksa Vjesnika s namjerom osnivanja one stop shopa - ureda za obnovu s mogućim prostorom za devedeset činovnika koji bi se trebali useliti do početka travnja.

‘’Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi postupak javne nabave za nabavu radova uređenja one stop shop-a u Zagrebu na lokaciji Slavonska Avenija 4. - rekonstrukcija i prenamjena postojećeg poslovnog prostora u kompleksu Vjesnik, Press centar, II kat’’, potvrdili su Hini iz Ministarstva.

Postupak javne nabave pokrenut je prošlog tjedna, a ugovorit će se gradnja, adaptacija i oblikovanje prostora koji će kao opravdani trošak biti financirani iz sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Procijenjena vrijednost tih radova, kako je istaknuto u dokumentaciji, iznosi 8,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon zaključenja javne nabave, za koji je rok prijave do 5. siječnja, odabrat će se najbolji ponuditelj koji u roku 90 dana treba obaviti izvedbu i zaključenje radova. U Ministarstvu očekuju da će početkom travnja obnovljeni prostor u prostoru bivše redakcije Vjesnika biti u punoj funkciji.

‘’Prostor ima kapacitet za smještaj 90-ak službenika, a koristit će ga službenici koji su uključeni u postupke obnove’’, napominju u Ministarstvu.

Apel za izmještanje tiskare i kupnju njezinih preostalih nekretnina

Planirana obnova uslijedila je nakon što su Uprava Vjesnika d.d. i Sindikat grafičara i medija uputili državi kao većinskom vlasniku apel za izmještanje tiskare, ali i za kupnju njezinih preostalih nekretnina u kompleksu Vjesnika, procijenjenih na oko 10,5 milijuna eura.

'''Izmještanje tiskare jedino je logično rješenje, obzirom da suvlasnički odnosi u kompleksu Vjesnik egzistiraju na teret tiskare Vjesnik d.d., koja je nositelj i plaća sve troškove kompleksa dok pojedini suvlasnici izbjegavaju plaćanje'', rekli su Hini iz uprave Vjesnika.

Većinski suvlasnici kompleksa sagrađenog na više od 30.000 četvornih metara u sklopu Vjesnikova nebodera, procijenjenog na 80 milijuna eura, osim tiskare Vjesnik d.d. su Konzum plus (slijednik Tiska u sklopu nekad moćnog Agrokora), Republika Hrvatska, VLM Cvjetno nekretnine (osnivač Večernji list) te Allegheny financial, nekretninska tvrtka kojoj je osnivač iz Švicarske.

Uprava Vjesnika d.d. potvrdila je Hini da od nadležnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine očekuje nova rješenja za kompleks Vjesnika.

''Ministarstvo bi trebalo hitno donijeti odluku o kupnji preostalih nekretnina u vlasništvu Vjesnika, obzirom da su oni sa 40 posto najveći suvlasnici u nekretninama kompleksa, pa bi to bila osnova za nastavak procesa potrebne dokapitalizacije. Tako bi se omogućilo ne samo preživljavanje, nego i daljnji razvoj poslovanja Vjesnika d.d. Do sada nismo dobili povratne informacije na višestruko upućene inicijative'', kažu u Vjesniku d.d.

Tagovi: Vjesnik, Fond za obnovu
PROČITAJ I OVO
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
STEČAJNI SUDAC
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
SPLIT - Spaladium Arena tražit će novog vlasnika, odlučio je stečajni sudac Vinko Vuković.
Najavljen novi krug stambenih subvencija
SUBVENCIJE
Najavljen novi krug stambenih subvencija
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u srijedu hodogram za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
STANOVI
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
PULA - Potpuno namješten stan u potkrovlju austrougarske zgrade od 48,57 četvornih metara na Stoji prodaje se za 135.000 eura. Znači, kvadrat stana na Stoji košta 2.779 eura.
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
NAJAM
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
BERLIN - Godinama su cijene stanova rasle brže od cijena najma, no kraj ere jeftinih kredita i građevinskog materijala preokrenuo je trend. Prema jednoj studiji, ruralna područja su iznimka.
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
VILA
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, otkrivaju BIRN i nedeljnik Vreme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE