GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država obnavlja dio Vjesnika za ured za obnovu s desecima činovnika

Država obnavlja dio Vjesnika za ured za obnovu s desecima činovnika
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 10:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrenulo je obnovu dijela kompleksa Vjesnika s namjerom osnivanja one stop shopa - ureda za obnovu s mogućim prostorom za devedeset činovnika koji bi se trebali useliti do početka travnja.

‘’Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi postupak javne nabave za nabavu radova uređenja one stop shop-a u Zagrebu na lokaciji Slavonska Avenija 4. - rekonstrukcija i prenamjena postojećeg poslovnog prostora u kompleksu Vjesnik, Press centar, II kat’’, potvrdili su Hini iz Ministarstva.

Postupak javne nabave pokrenut je prošlog tjedna, a ugovorit će se gradnja, adaptacija i oblikovanje prostora koji će kao opravdani trošak biti financirani iz sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Procijenjena vrijednost tih radova, kako je istaknuto u dokumentaciji, iznosi 8,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon zaključenja javne nabave, za koji je rok prijave do 5. siječnja, odabrat će se najbolji ponuditelj koji u roku 90 dana treba obaviti izvedbu i zaključenje radova. U Ministarstvu očekuju da će početkom travnja obnovljeni prostor u prostoru bivše redakcije Vjesnika biti u punoj funkciji.

‘’Prostor ima kapacitet za smještaj 90-ak službenika, a koristit će ga službenici koji su uključeni u postupke obnove’’, napominju u Ministarstvu.

Apel za izmještanje tiskare i kupnju njezinih preostalih nekretnina

Planirana obnova uslijedila je nakon što su Uprava Vjesnika d.d. i Sindikat grafičara i medija uputili državi kao većinskom vlasniku apel za izmještanje tiskare, ali i za kupnju njezinih preostalih nekretnina u kompleksu Vjesnika, procijenjenih na oko 10,5 milijuna eura.

'''Izmještanje tiskare jedino je logično rješenje, obzirom da suvlasnički odnosi u kompleksu Vjesnik egzistiraju na teret tiskare Vjesnik d.d., koja je nositelj i plaća sve troškove kompleksa dok pojedini suvlasnici izbjegavaju plaćanje'', rekli su Hini iz uprave Vjesnika.

Većinski suvlasnici kompleksa sagrađenog na više od 30.000 četvornih metara u sklopu Vjesnikova nebodera, procijenjenog na 80 milijuna eura, osim tiskare Vjesnik d.d. su Konzum plus (slijednik Tiska u sklopu nekad moćnog Agrokora), Republika Hrvatska, VLM Cvjetno nekretnine (osnivač Večernji list) te Allegheny financial, nekretninska tvrtka kojoj je osnivač iz Švicarske.

Uprava Vjesnika d.d. potvrdila je Hini da od nadležnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine očekuje nova rješenja za kompleks Vjesnika.

''Ministarstvo bi trebalo hitno donijeti odluku o kupnji preostalih nekretnina u vlasništvu Vjesnika, obzirom da su oni sa 40 posto najveći suvlasnici u nekretninama kompleksa, pa bi to bila osnova za nastavak procesa potrebne dokapitalizacije. Tako bi se omogućilo ne samo preživljavanje, nego i daljnji razvoj poslovanja Vjesnika d.d. Do sada nismo dobili povratne informacije na višestruko upućene inicijative'', kažu u Vjesniku d.d.

Tagovi: Vjesnik, Fond za obnovu
PROČITAJ I OVO
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
AKVIZICIJE
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
PODGORICA - Izraelska kompanije BIG Shopping Centers Group uskoro će preuzeti najveći šoping centar u Crnoj Gori, Delta City.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE