GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država finišira vlasničko ovladavanje kompleksom Vjesnika

Država finišira vlasničko ovladavanje kompleksom Vjesnika
KONAČNI KRAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2022 / 10:09
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon što je ljetos u aneks Vjesnikova nebodera preselio Fond za obnovu potresom stradalih područja, država je odlučila finiširati vlasničko ovladavanje kompleksom nekadašnje izdavačke kuće Vjesnik na Slavonskoj aveniji, piše u nedjelju Jutarnji list.

Kako dnevnik doznaje od Tomislava Orehovca, odvjetnika i likvidatora Vjesnika d.d., država će kupiti kompletan suvlasnički dio Vjesnika d.d. u nekadašnjem Vjesnikovu kompleksu, što uključuje, naveo je, zgradu u kojoj je tiskara, poslovni neboder i poslovne urede u aneksu.

– S obzirom na to da Vjesnik d.d. nije jedini vlasnik nekretnina u nekadašnjem Vjesnikovu kompleksu i da je država već suvlasnik u određenom dijelu nekretnina na toj lokaciji te je jedina izrazila spremnost kupiti suvlasnički dio Vjesnika d.d., predložio sam Skupštini društva donošenje spomenute odluke – rekao nam je Orehovec, koji je za 6. prosinca ove godine sazvao skupštinu Vjesnika d.d. u likvidaciji s prijedlogom prodaje preostale imovine tvrtke državi.

Od 5. srpnja ove godine, podsjetimo, Vjesnik d.d., koji se nakon sloma istoimenog dnevnog lista 2013. sveo na tiskaru, prošavši u to vrijeme i predstečaj, nalazi se u likvidaciji po prijedlogu tadašnje Uprave predvođene Ilijom Nedićem i odluci Skupštine društva koja je podržala taj prijedlog.

Tvrtka je u prošloj godini, uprihodivši 41 milijun kuna, zabilježila gubitak u poslovanju od 7,7 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila je dodatnih 1,7 milijuna kuna minusa.

Prema izvješću Uprave za prvo ovogodišnje polugodište, nije došlo do oporavka tržišta nakon pada prouzročenog pandemijom, zbog prekida dobavnih lanaca otežane su nabave repromaterijala za tiskaru, a porasle su i cijene plina i struje. Sve su to razlozi da je pokrenuta likvidacija, piše novinar Jutarnjeg lista Vedran Marjanović.

Tagovi: Vjesnik d.d., Vjesnik, Tomislav Orehovec
PROČITAJ I OVO
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE