GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država daje u zakup trideset poslovnih prostora širom Hrvatske

Država daje u zakup trideset poslovnih prostora širom Hrvatske
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Državne nekretnine d.o.o. objavile su 28. listopada 2021. javni poziv za zakup 30 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u šest kontinentalnih i četiri primorska grada.

Poslovni prostori mogu se pogledati u zadanim terminima drugi tjedan u studenome, a pravne osobe zainteresirane za zakup svoje ponude mogu dostaviti do 26. studenoga do 12 sati.

Na natječaju za zakup 4/21, osim glavnoga grada Zagreba, gdje je ponuđeno 18 poslovnih prostora, u zakup se daju poslovni prostori u Varaždinu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Karlovcu, Splitu, Rijeci, Puli te na otoku Cresu. Nekretnine su pozicionirane na frekventnim lokacijama u središtima gradova i površinom su od 10-ak do 400-tinjak četvornih metara. Većim dijelom riječ je o uličnim prostorima, dva se nalaze u mirnijem okruženju gradskih prolaza, dva su dvorišna, a jedan je podrumski s prozorima na razini tla koji omogućuju prirodno svjetlo.

Najveći poslovni prostor od 418 m2 obuhvaća prostore od podruma do potkrovlja i početna mu je cijena zakupa 50 kn/m2. Smješten je u katnici unutar povijesne jezgre grada Vukovara, u ulici dr. Franje Tuđmana koja je središnja os gradskog centra i pripada nizu najvrjednijih i najstarijih kuća s baroknim lukovima, karakterističnim motivom vukovarskih veduta.

Poslovni prostori oglašeni u Zagrebu nalaze se od nulte do treće zone, a 10 ih je u drugoj gradskoj zoni, gdje izdvajamo dva prostora od 40-ak m2 s početnom mjesečnom zakupninom od 62 kn/m2, jedan na uglu Bauerove i Laginjine, a drugi u Petrinjskoj ulici na broju 45.

Poslovni prostori zagrebačke nulte zone na sljedećim su atraktivnim lokacijama: Trg bana Josipa Jelačića 15 (dvorišni prostor od 28 m2 s početnom cijenom 54 kn/m2), Tkalčićeva 50 (prostor od 105 m2 u uličnoj zgradi početne cijene 75 kn/m2) i Prolaz sestara Baković (početna zakupnina za 11 m2 iznosi 108 kn/m2). Na lokaciji kvalitetnoj za poslovanje nalaze se i tri prostora koji se daju u zakup u prvoj zoni, u Vlaškoj 24 to su prostrani ulični prostor od 95 m2 i mali dvorišni od 37 m2 te prostor od 20-ak m2 u tzv. Dežmanovom prolazu.

Pravo na sudjelovanje na natječaju imaju pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec oslobođeni plaćanja zakupnine.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva do 26. studenoga 2021. do 12 sati, a javno otvaranje ponuda održat će se isti dan u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Tagovi: Državne nekretnine d.o.o., poslovni prostori
PROČITAJ I OVO
Pokreće se program za poboljšanje upravljanja nekretninama u vlasništvu RH
PROJEKTI
Pokreće se program za poboljšanje upravljanja nekretninama u vlasništvu RH
ZAGREB - Hrvatska pokreće program za poboljšanje upravljanja nekretninama u državnom vlasništvu, koji je podržan od strane Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i EU-a, izvijestili su u ponedjeljak iz EBRD-a.
U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
RADOVI
U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi za 9,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak.
Kompanija MPC Properties kupila Delta City shopping centar
AKVIZICIJE
Kompanija MPC Properties kupila Delta City shopping centar
BEOGRAD – Kompanija MPC Properties, regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, objavila je da je kupila beogradski Delta City shopping centar
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
KUĆE
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
DUBLIN - Irska će osigurati 2,2 milijarde eura za popravak i obnovu kuća koje su zbog blage regulative izgrađene od nekvalitetnog građevinskog materijala, objavila je vlada.
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
ZEMLJIŠTE
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
LUXEMBOURG - Cijene obradivog poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj bile su u 2020. godini najniže u Europskoj uniji, a čelo ljestvice drži Nizozemska gdje su bile više od 20 puta veće, pokazalo je u utorak izvješće europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE