GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u osam gradova, natječaj do 10. rujna

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u osam gradova, natječaj do 10. rujna
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 11:10
Autor: SEEbiz/h

ZAGREB - Tvrtka Državne nekretnine do 10. rujna provodi natječaj za zakup 32 državna poslovna prostora u osam gradova, pri čemu ih je najviše, 21, u Zagrebu, a početne cijene mjesečne neto zakupnine kreću se od najmanje 528 do najviše 11.756 kuna, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

Natječaj za zakup poslovnih državnih prostora objavljen je u srijedu, a osim u Zagrebu prostori se nude još i u Splitu, Puli, Rijeci, Osijeku, Bjelovaru, Petrinji te Milni na otoku Braču.

Najveću početnu cijenu mjesečnog neto zakupa od 1.756 kuna ima prostor od 140 četvornih metara u Rijeci, u ulici Janeza Trdine. Slijedi prostor od 105,85 četvornih metara u središtu Zagreba, u ulici Frane Petrića, za što je početna mjesečna zakupnina 7.843 kune.

Svi prostori koji se za zakup nude u Zagrebu nalaze se većinom u središtu grada, na dostupnim i prometnim lokacijama i to u ulicama Dalmatinska, Bosutska, Vlaška, Zvonimirova, Nad Lipom i drugima te na Borongaju (bivši aerodrom), među kojima je i prostor u ulici Nad Lipom s najmanjom kvadraturom od 13,94 četvornih metara i najmanjom početnom cijenom zakupa u Zagrebu od 592,7 kuna mjesečno.

Od svih oglašenih prostora za zakup, najmanju početnu cijenu od 528 kuna mjesečno ima prostor u Petrinji od 44 četvornih metara te u Osijeku 13,2 četvornih metara za 560 kuna mjesečno.

U Splitu se nude četiri poslovna prostora, svi na istoj adresi u Sinjskoj ulici, a početne cijene zakupa mjesečno su u svima 10 kuna po četvornome metru, odnosno kreću se od 1.660 kuna za 16,6 četvornih metara, pa do 4.035 kuna mjesečno za 40,35 četvorna metra.

Zainteresirani će prostore moći pogledati između 30. kolovoza i 3. rujna, a iz Državnih nekretnina napominju da se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici se oslobađaju plaćanja zakupnine.

Ponude na natječaj uz pravne osobe mogu dati i udruge te fizičke osobe s registriranim obrtom ili koje obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.

Tagovi: poslovni prostor, zakup, Državne nekretnine
PROČITAJ I OVO
U siječnju građevinskih radova 14,3 posto više nego lani
TRENDOVI
U siječnju građevinskih radova 14,3 posto više nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u siječnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 14,3 posto nego u istom mjesecu prošle godine, te za 1,8 posto veći u odnosu na prosinac, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE