GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u osam gradova, natječaj do 10. rujna

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u osam gradova, natječaj do 10. rujna
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 11:10
Autor: SEEbiz/h

ZAGREB - Tvrtka Državne nekretnine do 10. rujna provodi natječaj za zakup 32 državna poslovna prostora u osam gradova, pri čemu ih je najviše, 21, u Zagrebu, a početne cijene mjesečne neto zakupnine kreću se od najmanje 528 do najviše 11.756 kuna, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

Natječaj za zakup poslovnih državnih prostora objavljen je u srijedu, a osim u Zagrebu prostori se nude još i u Splitu, Puli, Rijeci, Osijeku, Bjelovaru, Petrinji te Milni na otoku Braču.

Najveću početnu cijenu mjesečnog neto zakupa od 1.756 kuna ima prostor od 140 četvornih metara u Rijeci, u ulici Janeza Trdine. Slijedi prostor od 105,85 četvornih metara u središtu Zagreba, u ulici Frane Petrića, za što je početna mjesečna zakupnina 7.843 kune.

Svi prostori koji se za zakup nude u Zagrebu nalaze se većinom u središtu grada, na dostupnim i prometnim lokacijama i to u ulicama Dalmatinska, Bosutska, Vlaška, Zvonimirova, Nad Lipom i drugima te na Borongaju (bivši aerodrom), među kojima je i prostor u ulici Nad Lipom s najmanjom kvadraturom od 13,94 četvornih metara i najmanjom početnom cijenom zakupa u Zagrebu od 592,7 kuna mjesečno.

Od svih oglašenih prostora za zakup, najmanju početnu cijenu od 528 kuna mjesečno ima prostor u Petrinji od 44 četvornih metara te u Osijeku 13,2 četvornih metara za 560 kuna mjesečno.

U Splitu se nude četiri poslovna prostora, svi na istoj adresi u Sinjskoj ulici, a početne cijene zakupa mjesečno su u svima 10 kuna po četvornome metru, odnosno kreću se od 1.660 kuna za 16,6 četvornih metara, pa do 4.035 kuna mjesečno za 40,35 četvorna metra.

Zainteresirani će prostore moći pogledati između 30. kolovoza i 3. rujna, a iz Državnih nekretnina napominju da se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici se oslobađaju plaćanja zakupnine.

Ponude na natječaj uz pravne osobe mogu dati i udruge te fizičke osobe s registriranim obrtom ili koje obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.

Tagovi: poslovni prostor, zakup, Državne nekretnine
PROČITAJ I OVO
Subvencije za kupnju stana: Gorski kotar povoljniji od Rijeke
STANOVI
Subvencije za kupnju stana: Gorski kotar povoljniji od Rijeke
ZAGREB – Građani koji su uspjeli dobiti subvenciju države za stambeni kredit u ovoj godini u prosjeku će mjesečno svoj stan ili kuću sljedeće 22 godine otplaćivati 2.830 kuna, od čega će im država barem prvih pet godina plaćati 940 kuna, što znači da će korisnika subvencije otplata kredita koštati 1.890 kuna mjesečno.
Evergrande izbjegao bankrot, dogovorio se s investitorima
OBVEZNICE
Evergrande izbjegao bankrot, dogovorio se s investitorima
ŠANGAJ - Hengda Real Estate Group, glavna podružnica Evergrande grupe, u priopćenju je navela kako će platiti kamatni kupon na obveznicu koja dospijeva u rujnu 2025.
Obujam građevinskih radova porastao 14. mjesec za redom na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao 14. mjesec za redom na godišnjoj razini
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju je bio 6,5 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na lipanj manji za 4,9 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Javni naručitelji revidirat će ugovore s građevinarima zbog poskupljenja materijala
REVIZIJA
Javni naručitelji revidirat će ugovore s građevinarima zbog poskupljenja materijala
ZAGREB - Država će javnim naručiteljima građevinskih radova preporučiti dopune ugovora, ako su građevinarima ulazni troškovi zbog rasta cijena materijala i sirovina porasli za više od deset posto, najavio je u ponedjeljak ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.
Zgrada Hrvatskog Sabora ide u obnovu
OBNOVA
Zgrada Hrvatskog Sabora ide u obnovu
ZAGREB - Obnavljat će se zgrada Hrvatskog sabora, koja ima status zaštićenog kulturnog dobra i koja je značajno oštećena u zagrebačkom potresu, potvrđeno je Hini iz Sabora. Zbog postupaka koje prethodno treba provesti iz Sabora nisu mogli precizirati koliko će obnova trajati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE