GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Developeri zadovoljni mogućnošću ukidanja komunalne naknade

Developeri zadovoljni mogućnošću ukidanja komunalne naknade
ZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 15:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga Developera Hrvatske udruge poslodavaca pozdravlja mjeru Ministarstva graditeljstva kojom se omogućuje ukidanje komunalne naknade za vrijeme trajanja epidemije, uz apel da se sva neporezna davanja ukinu za trajanja krize.

Developeri u priopćenju hvale prijedlog hitne dopune Zakona o komunalnom gospodarstvu koji omogućava jedinicama lokalne samouprave da u nastupu određenih situacija odlukama oslobode obveznike plaćanja dijela ili u cijelosti komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište.

Pozivaju sve gradonačelnike i načelnike općina na donošenje hitnih odluka kojima se za trajanja ograničenja rada i nastalih okolnosti ukida obračun komunalne naknade, a po prestanku da im se ona umanjuje za 50 posto na razdoblje od šest mjeseci.

Navode da su ograničavanjem rada poslovni subjekti trpe ogromne gubitke, te da su i dalje izloženi financijskom opterećenju niza naknada od kojih je najveća komunalna naknada za objekte koji zbog mjera uopće ne rade ili rade u vrlo smanjenom obimu.

Inicijativu za privremenim ukidanjem komunalne naknade su pokrenuli HUP-ova Udruga Developera i predsjednik Denis Čupić, a podržao ju je značajan broj tvrtki iz segmenta trgovine, trgovačkih centara i ugostiteljstva.

Komunalna naknada je fiksna i plaća se neovisno o tome je li trgovina ili ugostiteljski objekt otvoren, zatvoren, radi li veći promet ili je u krizi kakva je sada.

Tagovi: developeri, komunalna naknada, Zakon o komunalnom gospodarstvu, Denis Čupić
PROČITAJ I OVO
Rast obujma građevinskih radova u siječnju
TREND
Rast obujma građevinskih radova u siječnju
ZAGREB - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova u siječnju ove godine bio je osam posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, a u odnosu na prosinac veći je za 2,6 posto.
Epidemija zaustavila zagrebačko tržište najma stanova
POSLJEDICE
Epidemija zaustavila zagrebačko tržište najma stanova
ZAGREB - Neizvjesnost zbog situacije uzrokovane koronavirusom odrazila se i na tržište najma nekretnina u Zagrebu, a već prije potresa na mjesečnoj razini počeo se osjećati određeni pad cijena, posebice kod manjih stanova, navodi se u analizi oglasnika za nekretnine Crozilla.com objavljenoj u utorak.
Arhitekti: Bandić i Plenković pokazali kako nemaju plan za obnovu Zagreba nakon potresa
REAKCIJE
Arhitekti: Bandić i Plenković pokazali kako nemaju plan za obnovu Zagreba nakon potresa
ZAGREB - Nakon obraćanja Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a koji su prošli bez ikakvog odgovora na apel struke od 26.03.2020., postaje očito kako upravljanje krizom nastalom kao posljedica potresa u Gradu Zagrebu ne postoji, kažu iz Društva arhitekata Zagreb.
Zagrepčanima  će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine
NAJAVE
Zagrepčanima će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak početak rada novoga gradskog sektora pri Uredu za prostorno uređenje i izgradnju koji će biti središnje mjesto za vođenje obnove i sanaciju šteta od potresa.

Bandić: Građani su krivi, prije potresa nisu ulagali u svoju imovinu
GRADONAČELNIK
Bandić: Građani su krivi, prije potresa nisu ulagali u svoju imovinu
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu sastao s Milanom Bandićem kako bi dogovorili plan za saniranje posljedica potresa koji je pogodio Zagreb. Nakon sastanka Plenković je rekao da su dogovorili tri točke aktivnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE