GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak potvrdio je pokretanje dva postupka vezana uz prodaju imovine brodogradilišta i pozvao Ministarstvo financija i ostale državne vjerovnike da se u narednih 30 dana izjasne žele li pokretnine na kojima imaju razlučna prava preuzeti i unijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnje 1856, kako je to preporučila Vlada, ili će se naplatiti njihovom prodajom.

Radi se o vrijednoj Uljanikovoj kasarni na atraktivnoj lokaciji na pulskom Bulevaru koja se proteže na više od 20 tisuća kvadrata. Prodaju te zgrade od Trgovačkog suda u Pazinu 13. srpnja zatražila je tvrtka Kermas energija Danka Končara. Ta je tvrtka u vrijeme dok je Danko Končar još bio potencijalni strateški partner stavila zabilježbu na Kasarnu kao osiguranje za 12 milijuna eura pozajmice za isplate plaća radnicima brodogradilišta. Osim Kasarne, na prodaju će ići i skladišni objekti koji se ne nalaze na pomorskom dobru i nisu od primarne važnosti za daljnje poslovanje.

Bivša Kasarna dugi niz godina nije imala namjenu. Uljanik ju je želio staviti u funkciju i s njom imao velike planove, no sve se izjalovilo nakon sloma brodogradnje. Nekad je zgrada bila Poslovni centar Uljanik napuštena zbog racionalizacije poslovanja. Dok se Uljanik još držao na nogama, tadašnja je Uprava tražila od Grada Pule izmjenu urbanističkog statusa nekretnine, kako bi se zgrada prenamijenila u prenoćište.

Ideja je bila kompletnu kasarnu preurediti u hostel u kojem bi odsjedali brojni kooperantski radnici. Planirala se adaptacija kompletnog trećeg kata u kojem bi moglo prenoćiti oko stotinjak osoba. U planu je bilo uređenje sanitarija, tri prostorije u prizemlju trebale su biti adaptirane za potrebe recepcije, bifea/marendarija i sale za gledanje televizije ili sastanke. Sve je to palo u vodu, a govorilo se o ulaganju od 3,4 milijuna kuna.

Tagovi: Danko Končar, Uljanikova kasarna, Uljanik, Uljanik Brodogradnja 1856, Loris Rak
PROČITAJ I OVO
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE