GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak potvrdio je pokretanje dva postupka vezana uz prodaju imovine brodogradilišta i pozvao Ministarstvo financija i ostale državne vjerovnike da se u narednih 30 dana izjasne žele li pokretnine na kojima imaju razlučna prava preuzeti i unijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnje 1856, kako je to preporučila Vlada, ili će se naplatiti njihovom prodajom.

Radi se o vrijednoj Uljanikovoj kasarni na atraktivnoj lokaciji na pulskom Bulevaru koja se proteže na više od 20 tisuća kvadrata. Prodaju te zgrade od Trgovačkog suda u Pazinu 13. srpnja zatražila je tvrtka Kermas energija Danka Končara. Ta je tvrtka u vrijeme dok je Danko Končar još bio potencijalni strateški partner stavila zabilježbu na Kasarnu kao osiguranje za 12 milijuna eura pozajmice za isplate plaća radnicima brodogradilišta. Osim Kasarne, na prodaju će ići i skladišni objekti koji se ne nalaze na pomorskom dobru i nisu od primarne važnosti za daljnje poslovanje.

Bivša Kasarna dugi niz godina nije imala namjenu. Uljanik ju je želio staviti u funkciju i s njom imao velike planove, no sve se izjalovilo nakon sloma brodogradnje. Nekad je zgrada bila Poslovni centar Uljanik napuštena zbog racionalizacije poslovanja. Dok se Uljanik još držao na nogama, tadašnja je Uprava tražila od Grada Pule izmjenu urbanističkog statusa nekretnine, kako bi se zgrada prenamijenila u prenoćište.

Ideja je bila kompletnu kasarnu preurediti u hostel u kojem bi odsjedali brojni kooperantski radnici. Planirala se adaptacija kompletnog trećeg kata u kojem bi moglo prenoćiti oko stotinjak osoba. U planu je bilo uređenje sanitarija, tri prostorije u prizemlju trebale su biti adaptirane za potrebe recepcije, bifea/marendarija i sale za gledanje televizije ili sastanke. Sve je to palo u vodu, a govorilo se o ulaganju od 3,4 milijuna kuna.

Tagovi: Danko Končar, Uljanikova kasarna, Uljanik, Uljanik Brodogradnja 1856, Loris Rak
PROČITAJ I OVO
Horvat: Akademska zajednica će brzo predložiti koncept organizirane obnove
KONCEPT
Horvat: Akademska zajednica će brzo predložiti koncept organizirane obnove
ZAGREB - Hrvatska akademska zajednica vrlo će brzo predložiti koncept organizirane obnove na potresom pogođenim područjima, razradit će se nekoliko tipova kuća, pri čemu će se voditi računa o potrebama na terenu, kao i radi li se o urbanom ili ruralnom prostoru, istaknuli su u utorak sudionici sastanka u Ministarstvu graditeljstva.
Grupacija Đuro Đaković prodaje četiri nekretnine
PRODAJA
Grupacija Đuro Đaković prodaje četiri nekretnine
SLAVONSKI BROD - Uprava Grupacije Đuro Đaković odlučila je na prodaju staviti četiri nekretnine.
Žinić pobija da mu je država darovala kuću koju je prijavio kao darovanu
REAKCIJE
Žinić pobija da mu je država darovala kuću koju je prijavio kao darovanu
SISAK - Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izjavio je u nedjelju da mu država nije darovala kuću u kojoj živi od 1995. godine iako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.
Evo zašto je Lika postala pravi nekretninski hit tijekom pandemije
IZNENAĐENJE
Evo zašto je Lika postala pravi nekretninski hit tijekom pandemije
ZAGREB - Pandemija koronavirusa na globalnoj je razini uzrokovala brojne, uglavnom negativne posljedice, no na području Like, odnosno Ličko-senjske županije tržište je zabilježilo pozitivne promjene.
Središnji državni ured potvrdio da je kuća u kojoj živi Žinić u državnom vlasništvu
POTVRDA
Središnji državni ured potvrdio da je kuća u kojoj živi Žinić u državnom vlasništvu
ZAGREB - Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potvrdio je u nedjelju kako je kuća u Glini u kojoj s obitelji živi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u državnom vlasništvu, iako je Žinić u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE