GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak potvrdio je pokretanje dva postupka vezana uz prodaju imovine brodogradilišta i pozvao Ministarstvo financija i ostale državne vjerovnike da se u narednih 30 dana izjasne žele li pokretnine na kojima imaju razlučna prava preuzeti i unijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnje 1856, kako je to preporučila Vlada, ili će se naplatiti njihovom prodajom.

Radi se o vrijednoj Uljanikovoj kasarni na atraktivnoj lokaciji na pulskom Bulevaru koja se proteže na više od 20 tisuća kvadrata. Prodaju te zgrade od Trgovačkog suda u Pazinu 13. srpnja zatražila je tvrtka Kermas energija Danka Končara. Ta je tvrtka u vrijeme dok je Danko Končar još bio potencijalni strateški partner stavila zabilježbu na Kasarnu kao osiguranje za 12 milijuna eura pozajmice za isplate plaća radnicima brodogradilišta. Osim Kasarne, na prodaju će ići i skladišni objekti koji se ne nalaze na pomorskom dobru i nisu od primarne važnosti za daljnje poslovanje.

Bivša Kasarna dugi niz godina nije imala namjenu. Uljanik ju je želio staviti u funkciju i s njom imao velike planove, no sve se izjalovilo nakon sloma brodogradnje. Nekad je zgrada bila Poslovni centar Uljanik napuštena zbog racionalizacije poslovanja. Dok se Uljanik još držao na nogama, tadašnja je Uprava tražila od Grada Pule izmjenu urbanističkog statusa nekretnine, kako bi se zgrada prenamijenila u prenoćište.

Ideja je bila kompletnu kasarnu preurediti u hostel u kojem bi odsjedali brojni kooperantski radnici. Planirala se adaptacija kompletnog trećeg kata u kojem bi moglo prenoćiti oko stotinjak osoba. U planu je bilo uređenje sanitarija, tri prostorije u prizemlju trebale su biti adaptirane za potrebe recepcije, bifea/marendarija i sale za gledanje televizije ili sastanke. Sve je to palo u vodu, a govorilo se o ulaganju od 3,4 milijuna kuna.

Tagovi: Danko Končar, Uljanikova kasarna, Uljanik, Uljanik Brodogradnja 1856, Loris Rak
PROČITAJ I OVO
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
GRADILIŠTA
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
BEOGRAD - Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da ovog septembra prema proceni u Beogradu ima oko dve hiljade aktivnih gradilišta.
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ROKOVI
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ZAGREB - Kupcu bivše državne nekretnine Češka vila na Visu - tvrtki Philip Vermeulen, Vlada je u četvrtak odobrila dodatnu godinu dana za realizaciju obveza iz kupoprodajnog ugovora, jer zbog pandemije i postupanja upravnih tijela nije uspjela obaviti što se tražilo u prvoj godini od njegova sklapanja.
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ŠIRENJE
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, Christies International Real Estate, proširio je svoje poslovanje na Hrvatsku kroz pridruženo društvo Remington Realty Hrvatska.
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
TRŽIŠTE U PADU
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
DUBROVNIK - Iako svijet potresa globalna korona kriza, u Dubrovniku je ovo vrijeme najbolje moguće za kupnju nekretnine. Tko može, trebao bi realizirati kupnju do 1. lipnja sljedeće godine kad se zbog laganog oporavka turizma očekuje kakva-takva stabilizacija tržišta. A nije loš tajming ni za kupnju nove nekretnine, reći će upućeni.
Obujam građevinskih radova u srpnju 4,6 posto veći nego lani
TREND
Obujam građevinskih radova u srpnju 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju ove godine bio je 4,6 posto veći nego u sedmom mjesecu prošle godine, a u odnosu na lipanj manji je za 1,9 posto, prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE