GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene stambenih nekretnina rastu, najviše u ovom gradu

Cijene stambenih nekretnina rastu, najviše u ovom gradu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2024 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom su tromjesečju ove godine u prosjeku porasle za 1,7 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena iznosio 9,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Novi stambeni objekti u prvom tromjesečju 2024. poskupjeli su u prosjeku za 3,3 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine. U odnosu na prvo tromjesečje 2023. godine, cijene novogradnji ojačale su za 6,2 posto, pokazuje izvješće DZS-a objavljeno u četvrtak.

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 1,4 posto na kvartalnoj, a 9,5 posto na godišnjoj razini.

Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 2024. u odnosu na zadnji kvartal prošle godine u prosjeku su za Grad Zagreb više za 1,8 posto, za Jadran 1,4 posto, dok su za ostala područja više za 2,2 posto.

I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 8,8 posto. Na Jadranu je rast iznosio 8,9 posto, a na ostalim područjima 10,8 posto, pokazuju statistički podaci.

Tagovi: nekretnine, stanovi, novogradnja
PROČITAJ I OVO
EIB Grupa najavljuje projekte održivog stanovanja
STANOGRADNJA
EIB Grupa najavljuje projekte održivog stanovanja
BRUXELLES - Grupa Europske investicijske banke (EIB grupa) okupila je, po prvi put, više od 300 stručnjaka, kreatora politika i predstavnika iz institucija EU, općina i nacionalnih ministarstava kako bi povećali financijsku potporu za povećanje ponude pristupačnog i održivog stanovanja diljem Europe.
Njemačka stanogradnja tone sve dublje
LOŠ TREND
Njemačka stanogradnja tone sve dublje
BERLIN - Njemačka stanogradnja nikako ne izlazi iz dubokog zastoja - statistika od četvrtka pokazuje da broj zahtjeva za gradnju tone i moguće je da će godina biti rekordno niska.
SAD: Ubrzanje stanogradnje u lipnju
STANOGRADNJA
SAD: Ubrzanje stanogradnje u lipnju
WASHINGTON - U Sjedinjenim Državama u lipnju se počelo graditi tri posto više kuća i stanova nego u svibnju, izvijestilo je danas američko Ministarstvo trgovine. Na godišnjoj razini to iznosi 1,35 milijuna jedinica.
Njemački interes za hrvatskim nekretninama ponovno raste
SIGNALI
Njemački interes za hrvatskim nekretninama ponovno raste
ZAGREB - Njemački kupci oduvijek su pokazivali interes za nekretninama u Hrvatskoj, a nakon značajnog pada interesa prošle godine, kada su ih pretekli Slovenci, ovaj trend sada pokazuje znakove oporavka.
U svibnju izdano gotovo 10% više građevinskih dozvola
DOZVOLE
U svibnju izdano gotovo 10% više građevinskih dozvola
ZAGREB - U Hrvatskoj je u svibnju ove godine izdano 962 građevinske dozvole, što predstavlja rast od 9,8 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, izvijestio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE