GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čak 1.327 primjedaba na zagrebački GUP

Čak 1.327 primjedaba na zagrebački GUP
GUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2019 / 10:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Udruga građana Siget urudžbirala je u ponedjeljak u Gradskoj upravi 1327 potpisanih primjedbi i prijedloga na Generalni urbanistički plan (GUP) Grada Zagreba, koje su članovi raznih inicijativa i udruga prikupili u sklopu ponovljene javne rasprave o izmjenama GUP-a koja traje do 14. kolovoza.

Potpisane primjedbe i prijedlozi prikupljani su u četiri dana na području Sigeta i na Hipodromu, kazala je predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec.

Pozvala je zainteresirane građane da, ukoliko to još nisu stigli, dođu potpisati primjedbe koje su radili stručnjaci udruga Pravo na Grad i Zelene akcije, i to još danas na Trešnjevci između Selske i livade Grbavice od 18 do 20 sati te u isto vrijeme sutra na Hipodromu.

Pasanec je izrazila veliko zadovoljstvo odazivom građana.

"Ovakva sloga građana, inicijativa, udruga, struke nije nikada bila, ovo je prvi put. Zagreb se probudio i sad će oni vidjeti što je Zagreb", poručila je.

Gradonačelnika Milana Bandića prozvala je da ne sluša glas građana ni struke, istaknuvši da bi mu "ovo sad ipak trebalo biti važno".

"Ljeto je, termin kada su oni računali da će to proći samo tako, da se ljudi neće odazivati. Zbog toga smo još više ponosni što je odaziv takav. Bez obzira što su godišnji i nema ljudi, oni na različite načine nalaze sredstva da dođu do tih primjedbi i da one budu poslane, bilo poštom bilo da dođu do nas i to ispune. Ovog puta su građani pokazali da im je stvarno svega dosta i mislim da bi nas trebao poslušati, i nas i struku", naglasila je.

Tagovi: zagrebački GUP, Gordana Pasanec, Milan Bandić, Udruga građana Siget
PROČITAJ I OVO
Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra
TENDERI
Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra
BEOGRAD - "Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, koji je istekao danas. Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku".
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
GRADILIŠTA
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
BEOGRAD - Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da ovog septembra prema proceni u Beogradu ima oko dve hiljade aktivnih gradilišta.
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ROKOVI
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ZAGREB - Kupcu bivše državne nekretnine Češka vila na Visu - tvrtki Philip Vermeulen, Vlada je u četvrtak odobrila dodatnu godinu dana za realizaciju obveza iz kupoprodajnog ugovora, jer zbog pandemije i postupanja upravnih tijela nije uspjela obaviti što se tražilo u prvoj godini od njegova sklapanja.
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ŠIRENJE
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, Christies International Real Estate, proširio je svoje poslovanje na Hrvatsku kroz pridruženo društvo Remington Realty Hrvatska.
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
TRŽIŠTE U PADU
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
DUBROVNIK - Iako svijet potresa globalna korona kriza, u Dubrovniku je ovo vrijeme najbolje moguće za kupnju nekretnine. Tko može, trebao bi realizirati kupnju do 1. lipnja sljedeće godine kad se zbog laganog oporavka turizma očekuje kakva-takva stabilizacija tržišta. A nije loš tajming ni za kupnju nove nekretnine, reći će upućeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE