GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić o kućama obnovljenim nakon rata: To je ratno profiterstvo

Čačić o kućama obnovljenim nakon rata: To je ratno profiterstvo
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2021 / 18:02
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o posljedicama razornog potresa te rušenju kuća koje su obnavljane nakon rata.

“To čak nije teško ispitati, postoji potpuna dokumentacija, zna se tko je projektirao, tko je gradio, tko je nadzirao, svi subjekti su poznati. Tu se nema raditi što duže od dva sata da se potpuno jasno zna, u dva sata ćete točno vidjeti tko je tu tko i tko je za što odgovoran”, smatra Čačić u izjavi za N1 televiziju.

Čačić je naveo da se takvo što može i kazneno goniti.

“Radi se o ratnom profiterstvu, tu nema zastare. Ti koji su sudjelovali su i odgovorni”, rekao je.

“Preuzimanjem ministarstva sam imao određenih dojava s terena da ima nekvalitetne gradnje, odmah sam formirao posebnu upravu za unutrašnju kontrolu koja nikad nije postojala u tom ministarstvu. Ta uprava je dobila zadatak da ispita ono što smo čuli, da dokumentaciju preda DORH-u i mi smo to učinili. U okviru toga su se dogodile i neke kadrovske promjene i o tome svemu postoji jasna dokumentacija. Odgovornost postoji od razine ministra preko zamjenika pomoćnika i dalje i što se mene tiče, mislim da bi bilo jako važno da se vrlo brzo i jasno kaže što se tu dogodilo”, kazao je Čačić i dodao da je cijela priča lako provjerljiva.

Čačić je kazao da su nastojali ustanoviti jesu li postojale neke rodbinske veze između nekih koji su bili tada političko rukovodstvo ministarstva i nekih tvrtki koje su izvodile radove te je naveo da su takve veze postojale.

Čačić je komentirao i kako se Vlada nosi s aktualnom krizom koju je izazvao potres.

“Vlada je trebala reagirati apsolutno odmah. Izbjegli bi se kaos, nepotrebno gubljenje resursa, gubitak povjerenja kojeg građani ionako nemaju u sustavu, politička zloupotreba medija. Naravno da građani ne vjeruju, čak ni Crvenom križu.”

Tagovi: Radimir Čačić, Andrej Plenković, Narodna stranka - Reformisti
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE