GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju

Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 09:00
Autor: SEEbiz / Glas Istre
OPRTALJ - Poznati hrvatski dizajner Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, kupio je zgradu u Oprtlju gdje se do 2020. nalazio tekstilni pogon tvrtke Era koja je u međuvremenu ugašena.

Bruketa je zapravo kupio dvije čestice od kojih je ona na kojoj se nalaze zgrada i dvorište velika 3.499 četvornih metara, te susjednu oranicu od 4.099 kvadrata, piše Glas Istre. Svjetski nagrađivani dizajner to nije kupio kao privatna osoba već preko zagrebačke tvrtke Fabbrica Tessile, koja je registrirana za djelatnost iznajmljivanja i upravljanja vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup. U toj tvrtki Bruketa je suvlasnik s Martinom Fras, koja je ujedno i jedina članica Uprave.

Bruketu smo zamolili da nam otkrije što će biti sa zgradom, hoće li se u Oprtlju baviti turizmom, budući da djelatnost tvrtke Fabbrica Tessile sugerira to.

"Nemam što otkriti jer još ne znam što ćemo s tom nekretninom. I dalje razmišljamo. Kad budem znao, rado ću vam otkriti", rekao nam je.

Valja podsjetiti da je tekstilna industrija nekada za Oprtalj bila prilično važna, pogotovo u tako maloj sredini gdje nije bilo nikakve druge industrije. Naime, neki podaci govore da je tvrtka Nova istarska trikotaža iz Novigrada, koja je tu djelovala prije spomenute Ere, zapošljavala oko 30 žena. No, tekstilna je industrija u cijeloj zemlji pokleknula pa je i u Oprtlju doživjela istu sudbinu. Tvrtka Era ugašena je 2020., a njezinu imovinu u Oprtlju kupila je zagrebačka firma.

Tagovi: Davor Bruketa, Oprtalj, tvrtka Era, Fabbrica Tessile, Martina Fras
PROČITAJ I OVO
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE