GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blackstone kupio skladišta za 18 milijardi dolara

Blackstone kupio skladišta za 18 milijardi dolara
REKORDNI DEAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2019 / 14:40
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
NEW YORK - Američki Blackstone, jedna od najvećih svjetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći nekretninski posao u povijesti.

Od singapurske kompanije GLP, drugog najvećeg vlasnika logističkih nekretnina u SAD-u, preuzeli su američki portfelj skladišta za 18,7 milijardi američkih dolara, piše Bloomberg.

Nova akvizicija bit će tek dio ukupne vrijednosti nekretnina u vlasništvu Blackstone. Prema podacima iz travnja, u nekretninama diljem svijeta držali su ukupno 512 milijardi dolara.

Komplekse skladišta kupljene od GLP-a, koji se ukupno prostiru na 54 milijuna četvornih metara, donedavno je koristio Amazon, kao i ostali online trgovci za skladištenje naručene robe.

- Logistika je naša najveća globalna investicijska shema i radujemo se nadograđivanju našeg trenutnog portfelja u svjetlu rastuće potrebe e-trgovačkog sektora, kazao je Ken Caplan, ko-voditelj Blackstone Nekretnina.

Po svemu sudeći, imaju se čemu radovati. Uspon Amazona i sličnih e-trgovaca značajno je povećao potražnju za skladišnim prostorima. Budući da je u prvim mjesecima ove godine zabilježen porast online kupovine od 3,6 posto u odnosu na zadnje mjesece 2018, s ukupnim prometom od 137,7 milijardi dolara, i ostale se investicijske kuće priključuju novom trendu. Tako je, primjerice, Berkshire Hathaway, poznatog ulagača Warrena Buffetta, uložio ukupno 860 milijuna dolara u dionice Amazona.

Tagovi: Blackstone, skladišta, kompanija GLP, Warren Buffett
PROČITAJ I OVO
Visok rast obujma građevinskih radova u 2019. godini
TREND
Visok rast obujma građevinskih radova u 2019. godini
ANALIZA - Na godišnjoj je razini usklađeno porastao obujam radova na zgradama (za 8,1 posto) te obujam radova na ostalim građevinama (za 8,7 posto) potvrđujući činjenicu široko rasprostranjenog rasta koji istodobno obuhvaća radove u niskogradnji i visokogradnji.
I poslovni prostori sve skuplji
TREND
I poslovni prostori sve skuplji
ZAGREB - Primjetan je i porast potražnje, posebno za uredskim prostorima, a kao odgovor na zahtjeve tržišta, u posljednje vrijeme uvelike niču nove poslovne zgrade i kompleksi.
Njemački građevinski sektor u 2019. s rekordnim narudžbama
REKORDI
Njemački građevinski sektor u 2019. s rekordnim narudžbama

BERLIN - Njemački građevinski sektor zaključio je 2019. godinu s rekordnom vrijednošću narudžbi unatoč posrtanju na kraju godine, pokazali su u utorak podaci statističkog ureda Destatisa.

BIG Shopping Centers Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu
KUPOVINA
BIG Shopping Centers Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu
BEOGRAD - Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva Aviv Park Zrenjanina.
Ovo su najtraženije stambene lokacije u Rijeci
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Ovo su najtraženije stambene lokacije u Rijeci
RIJEKA - Na Bulevardu se stanovi prosječno prodaju po 1.928 eura po kvadratu, slijedi Kostrena s prosječnom prodajnom cijenom od 1.860 eura po četvornom metru, pa Martinkovac s 1.835 eura...
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE