GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel

BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Jedan od vodećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, deo kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom sveta, uključujući 27 šoping centara u SAD i sedam u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne+Nagel u Srbiji.

Jaka tržišna pozicija kompanije Kuehne+Nagel leži u pružanju usluga iz oblasti avionskog, pomorskog i drumskog saobraćaja kao i oblasti ugovorne logistike, sa jasnim fokusom na segmente sa visokom dodatnom vrednošću kao što su IT integrisana logistička rešenja. U okviru predmetnog kompleksa nalazi se i centar za pružanje pratećih administrativnih usluga unutar grupe za ovaj deo sveta.

Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.

Direktor kompanije investitora BIG CEE, Robert Yahav je ovom prilikom izjavio: “Izuzetno sam ponosan što smo pored niza investicija, primarno u domenu retail formata – ulaganjem u tržne centre i retail parkove, svoje već značajno prisustvo na srpskom tržištu uvećali i investicijom na polju industrijskih nekretnina.”

Direktor domaće građevinske kompanije Kokir Gradnja, koja je razvila ovaj logistički centar, Milan Kokir, je prokomentarisao: “ Veoma smo zadovoljni što smo pronašli partnera koji je prepoznao značaj i perspektivu ovog morednog logističkog kompleksa, i koji će nastaviti dalji razvoj kapaciteta u skladu sa potrebama zakupca na preostalom delu zemljišta.”

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe je posredovala u ovoj izuzetno značajnoj akviziciji, koja Srbiju stavlja na mapu ključnih internacionalnih ulagača na polju kapitalnih investicija, sa izuzetno atraktivnim stopama prinosa, kako u segmentu tržišta logistike, tako i maloprodajnog i tržišta kancelarijskih prostora.

Tagovi: CBS International, Kokir Gradnja, Cushman & Wakefield, BIG CEE, Kuehne+Nagel, Dobanovci, Ugriinovci
PROČITAJ I OVO
Počela izgradnja Hotela Nomad na Bjelašnici
INVESTICIJE
Počela izgradnja Hotela Nomad na Bjelašnici
SARAJEVO - Čist planinski zrak, pogled na bajkovite padine Bjelašnice, beskrajne šetnje njima, skijanje, ukusna hrana, druženje...
U 2019. izgrađeno 12 posto više zgrada i 16 posto više stanova
RAST
U 2019. izgrađeno 12 posto više zgrada i 16 posto više stanova
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom 2019. godine završeno 5.521 zgrada što je 11,9 posto više nego u godini prije, a broj završenih stanova veći je za 15,6 posto te je lani završena gradnja 11.726 stanova, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Norveški milijarder kupuje 4.000 stanova, dio stanovnika Berlina ga ne želi
STANOVI
Norveški milijarder kupuje 4.000 stanova, dio stanovnika Berlina ga ne želi
BERLIN - Jedan dio stanovnika Berlina sprema se na borbu protiv novog neprijatelja, jednog norveškog milijardera koji se sprema kupiti gotovo 4.000 stanova u gradu u kojem je krov nad glavom u međuvremenu postao luksuz.
Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net
ŠIRENJE
Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net
LJUBLJANA - Indomio, brend prisutan na tržištu nekretnina u dvanaest zemalja južne Europe, danas najavljuje stjecanje 60% udjela u tvrtki koja upravlja oglasnikom za nekretnine Nepremicnine.net, liderom u Sloveniji, jačajući time svoju prisutnost u južnoj Europi.
APN prvi dan zaprimio 611 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita
SUBVENCIJE
APN prvi dan zaprimio 611 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) je u ponedjeljak, prvi dan zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, zaprimila ukupno 611 zahtjeva koje su banke predale za svoje klijente, objavio je APN na svojim internet stranicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE