GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu

Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 08:08
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.

Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda – područje priobalja reke Save za projekat „Beograd na vodi” , objavljeno je danas u Službenom glasniku.

„Okvirna granica izmena i dopuna Prostornog plana obuhvata delove područja grada Beograda, odnosno delove katastarskih opština: Savski venac, Stari grad, Novi Beograd i Čukarica, površine od oko 327 hektara“, navodi se u Odluci Vlade Srbije.

Beograd na vodi će se tako proširiti na teritoriji katastarske opštine Savski venac, u zoni Brankovog mosta, zatim u zoni uz Karađorđevu ulicu, potom u zoni Savskog trga kao i u zoni između Savskog trga i Drinske ulice.

Nove parcele koje će biti pod Beogradom na vodi nalaze se i u zoni Mostarske petlje do obale reke Save kod Starog železničkog mosta i u zoni Savskog priobalja.

„Na teritoriji KO Novi Beograd obuhvata sledeće delove kat. parc. br. 6628/1, 6628/2, 5390, 6631/1, 2390 i 2387. Na teritoriji KO Stari grad, obuhvata sledeće delove kat. parc. br. 22/6, 2007 i 69/1“, stoji u Odluci.

Ubedljivo najveći broj parcela koje će biti pod Beogradom na vodi nalazi se na teritoriji KO Čukarica.

Tagovi: Beograd na vodi, novi beograd, čukarica, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Prosječni zagrebački kvadrat košta preko 3.000 eura
SVE SKUPLJE
Prosječni zagrebački kvadrat košta preko 3.000 eura
ZAGREB - Podaci oglasnika za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com pokazali su kako je cijena stanova u Zagrebu tijekom ožujka u većini kvartova zabilježila porast mjesečnih vrijednosti. Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova porasla je za 0,5 posto, dosegnuvši 3022 eura po kvadratu.
Isplativost kupnje poslovnog prostora
ANALIZA
Isplativost kupnje poslovnog prostora
ANALIZA - Pitanje o tome hoćete li kupiti ili unajmiti uredski prostor često je ključno za uspeh poslovanja, jer odluka koju donesete može imati dugoročne finansijske posledice i stoga zahteva pažljivo razmatranje.
Obujam građevinskih radova 14,6 posto veći nego lani
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova 14,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u ožujku je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bio veći za 14,6 posto nego u istom lanjskom mjesecu, dok je u odnosu na veljaču pao za 0,2 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
U Šestinama će niknuti elitno stambeno naselje
ZA ODLIKAŠE
U Šestinama će niknuti elitno stambeno naselje
ZAGREB - U elitnim zagrebačkim Šestinama grupacija VMD planira izgradnju 13 samostojećih višestambenih zgrada, sudeći prema pismu namjere koje su uputili Gradu Zagrebu, a za očekivati je da bi to mogao biti luksuzan projekt.
U Srbiji je svaki peti stan prazan
CRNA STATISTIKA
U Srbiji je svaki peti stan prazan
BEOGRAD - Na tržištu nekretnina u Srbiji sve je više novih stanova, ali je iz godine u godinu sve više i praznih stanova, pa je tako između posljednja dva popisa, broj privremeno praznih stanova porastao za 34.499 stambenih jedinica, piše magazin Biznis i finansije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE