GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banski dvori idu u konstrukcijsku pa u cjelovitu obnovu

Banski dvori idu u konstrukcijsku pa u cjelovitu obnovu
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2021 / 19:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Banski dvori biti će obnovljeni u dvije faze, najprije će se palača konstrukcijski obnoviti, potom će se krenuti u cjelovitu obnovu i preuređenje nekih prostorija, pa će tako, primjerice, tavan biti preuređen u urede.

Iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH izvijestili su da je dovršena dokumentacija o nabavi izrade projektno – tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove Banskih dvora i da je provedeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima.

Dodali su i da su, nakon objave Izvješća o provedenom prethodnom savjetovanju, ispunjene sve formalne pretpostavke za pokretanje postupka te je predmetni natječaj s današnjim danom poslan na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Predmet nabave je, kažu iz Vlade, izrada projektno-tehničke dokumentacije te izvođenje radova konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade prema Tehničkim specifikacijama.

To, među ostalim, podrazumijeva izradu elaborata racionalne uporabe energije i toplinske zaštite, elaborata popravka i uređenja okoliša i elaborata uređenja interijera, zatim izradu idejnog projekta cjelovite obnove zgrade, izradu glavnog i izvedbenog projekta cjelovite obnove zgrade i ishođenje svih potrebnih posebnih uvjeta, suglasnosti, mišljenja, potvrda i/ili dozvola nadležnih tijela.

Tu je i izvedba radova prema projektu cjelovite obnove, i to: izvedba radova obnove svih instalacija (elektro, vodovodnih, kanalizacijskih...), preuređenje i racionalizacija određenih prostorija primjerice kuhinje i restorana u prizemlju zgrade te nekih od svečanih dvorana, dok će se tavanski prostor urediti u uredski.

Također, zgrada Banskih dvora bit će prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju.

Konzervatorsko-restauratorske radove provest će Hrvatski restauratorski zavod u okviru svoje programske djelatnosti te ovi radovi nisu uključeni u predmetni postupak javne nabave, stoji u priopćenju.

Iz Vlade su izvijestili da je projekt obnove podijeljen u dvije faze: u prvoj fazi, koja će trajati pola godine, izvest će se radovi na konstrukcijskoj obnovi palače i planirano je da taj dio projekta bude sufinanciran bespovratnim sredstvima iz europskog Fonda solidarnosti, a druga faza projekta, koja podrazumijeva cjelovitu obnovu, mora biti dovršena u roku od 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova.

Tagovi: Banski dvori
PROČITAJ I OVO
Pokreće se program za poboljšanje upravljanja nekretninama u vlasništvu RH
PROJEKTI
Pokreće se program za poboljšanje upravljanja nekretninama u vlasništvu RH
ZAGREB - Hrvatska pokreće program za poboljšanje upravljanja nekretninama u državnom vlasništvu, koji je podržan od strane Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i EU-a, izvijestili su u ponedjeljak iz EBRD-a.
U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
RADOVI
U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi za 9,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak.
Kompanija MPC Properties kupila Delta City shopping centar
AKVIZICIJE
Kompanija MPC Properties kupila Delta City shopping centar
BEOGRAD – Kompanija MPC Properties, regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, objavila je da je kupila beogradski Delta City shopping centar
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
KUĆE
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
DUBLIN - Irska će osigurati 2,2 milijarde eura za popravak i obnovu kuća koje su zbog blage regulative izgrađene od nekvalitetnog građevinskog materijala, objavila je vlada.
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
ZEMLJIŠTE
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
LUXEMBOURG - Cijene obradivog poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj bile su u 2020. godini najniže u Europskoj uniji, a čelo ljestvice drži Nizozemska gdje su bile više od 20 puta veće, pokazalo je u utorak izvješće europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE