GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZ mirovinski fondovi uložili 161 milijuna kuna u nekretninsku tvrtku M7 Primo

AZ mirovinski fondovi uložili 161 milijuna kuna u nekretninsku tvrtku M7 Primo
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 13:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - AZ mirovinski fondovi izvijestili su u četvrtak da su dokapitalizacijom vrijednom 161 milijun kuna stekli vlasnički udio od 99,9 posto u društvu za poslovanje s nekretninama M7 Primo.

Nastavljajući s diverzifikacijom svoga ulagačkog portfelja i kontinuiranim traženjem prilika za ostvarivanje stabilnih povrata na ulaganja uz što je moguće manji rizik, AZ mirovinski fondovi započinju s dugoročnim ulaganjima u dionička društva čija je djelatnost ulaganje u poslovne nekretnine, navodi se u priopćenju AZ mirovinskih fondova.

Osnovna djelatnost društva M7 Primo d.d. je poslovanje s nekretninama, a sredstva dokapitalizacije bit će iskorištena za preuzimanje logističko distributivnog centra. Poslovni planovi i strategija daljnjeg razvoja poslovanja društva M7 Primo, kao platforme za ulaganje u poslovne nekretnine, uz daljnje širenje i razvoj poslovanja u sektoru komercijalnih nekretnina, uključuju i uvrštenje na Zagrebačku burzu u razdoblju od najviše godinu dana od dokapitalizacije, što pokazuje spremnost društva na transparentno poslovanje i primjenu visokih standarda korporativnog upravljanja, istaknuto je u priopćenju.

Član Uprave AZ društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Mario Staroselčić izjavio je da su se okolnosti na tržištu značajno promijenile, pa se i struktura ulaganja mijenja, a da u AZ mirovinskim fondovima aktivno rade na traženju novih dobrih investicijskih projekata.

"Ovo najnovije ulaganje uz sve navedene pretpostavke omogućava nam i dodatnu diverzifikaciju portfelja, što je također jedan od strateških ciljeva. Ulaganje u logističko distribucijski sektor koji raste, osobito u novonastalim okolnostima uvjetovanim pandemijom bolesti covid-19, prepoznali smo kao odličnu priliku proširenja naših ulaganja", rekao je Staroselčić te dodao da će im stručnu podršku u ovom projektu pružiti iskusni profesionalac za upravljanje portfeljima nekretnina - M7 Real Estate Hrvatska.

M7 Real Estate Hrvatska d.o.o. dio je grupacije M7 Investment Group koja je jedan od vodećih specijalista za ulaganje i upravljanje komercijalnim nekretninama na europskom regionalnom tržištu. M7 trenutno upravlja portfeljima s više od 830 nekretnina vrijednosti preko 5,3 milijardi eura, uglavnom u sektorima industrije i logistike, uredskih prostora i trgovačkih centara koji se nalaze u 14 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Predsjednik Uprave AZ društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Kristijan Buk rekao je da im, uz primarnu brigu za mirovinsku štednju članova, fokus ostaje i želja da unutar postojećih okvira i uvjeta koliko je god moguće podrže razvoj i rast hrvatskog gospodarstva.

"Trenutna vrijednost ulaganja u hrvatsko gospodarstvo iznosi 5,2 milijarde kuna te nastavljamo tražiti nove prilike s kojima će ta ulaganja nastaviti rasti", zaključio je Buk.

Tagovi: AZ mirovinski fondovi, Kristijan Buk , Mario Staroselčić, AZ OMF, mirovinski fondovi M7 Primo
PROČITAJ I OVO
Španjolska: Pandemija promijenila želje kupaca stambenih nekretnina
PROMJENE
Španjolska: Pandemija promijenila želje kupaca stambenih nekretnina
MADRID - Nakon što je strogo španjolsko zatvaranje uzrokovano pandemijom zarobilo mnoge u skučenim gradskim stanovima, građevinari i arhitekti primjećuju rast potražnja za izdvojenim domovima s više prostora, boljom kvalitetom zraka i većom sigurnošću.
Beograd: Najviše se traže poslovni prostori za apoteke, laboratorije i kockarnice
POTRAŽNJA
Beograd: Najviše se traže poslovni prostori za apoteke, laboratorije i kockarnice
BEOGRAD - U Beogradu se smanjuje zakup poslovnog i stambenog prostora, kao i cene zakupa, osim u luksuznim tržnim centrima i zgradama, ali cene stanova ne padaju.
Razvoj Golf tužio Grad Dubrovnik zbog prodaje zemljišta na Srđu
TUŽBA
Razvoj Golf tužio Grad Dubrovnik zbog prodaje zemljišta na Srđu
DUBROVNIK - Tvrtka Razvoj golf tužila je Grad Dubrovnik zbog štete nastale pri kupoprodaji 38 tisuća metara četvornih poljoprivrednog zemljišta na brdu Srđ 2009. godine, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.
Stečaj Keruma: Predložena prodaja tri prestižne nekretnine
STEČAJNA MASA
Stečaj Keruma: Predložena prodaja tri prestižne nekretnine
SPLIT - Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u stečaju predložila je prodaju tri prestižne nekretnine te tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.
Grad Split oslobađa zakupnine poduzetnike pogođene pandemijom koronavirusa
OLAKŠICE
Grad Split oslobađa zakupnine poduzetnike pogođene pandemijom koronavirusa
SPLIT - Odlukom o novim paketima mjera koje je donio grad Split, splitski poduzetnici čija je djelatnost izravno pogođena pandemijom bolesti covid-19 bit će oslobođeni zakupnine, izvijestila je u ponedjeljak Gradska uprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE