GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijskoj kompaniji SeneCura koncesija za gradnju doma za starije u općini Hoče-Slivnica

Austrijskoj kompaniji SeneCura koncesija za gradnju doma za starije u općini Hoče-Slivnica
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 20:39
Autor: SEEbiz / Večer
LJUBLJANA - SeneCura, koja u Austriji ima 84 domske ustanove sa 7.500 kreveta (njegu), 19 ustanova u Češkoj, tri s 513 kreveta u Sloveniji (u Radencima, Maribor - nekadašnji Sončni dom - i Vojnik) prije nekoliko je dana od tvrtke (GP) Drava kupila koncesiju za upravljanje domom za starije osobe, koji će se graditi na jesen sljedeće godine u Slivnici u općini Hoče - Slivnica.

SeneCura dio je francuske tvrtke Orpea koja ima čak 950 staračkih domova i oko 100 000 kreveta u 15 zemalja (uključujući Brazil i Kinu).

Dom za starije osobe Slivnica, koji će koštati oko osam milijuna eura, imat će 150 kreveta, od čega 48 za demencijske bolesnike, te opslužene stanove za dvanaest korisnika. GP Drava objasnio je da su prije svega graditelj koji upravo završava izgradnju poslovno-stambene zgrade Šmartinka u Ljubljani (stanovi su već prodani), kao i poslovne zgrade u Murskoj Soboti, na području bivše kirurgije. Planiraju izgraditi i trgovački centar. Odlučili su prodati koncesiju za dom Slivnica SeneCuri jer nemaju dovoljno iskustva s ovom djelatnošću, a prvenstveno su građevinska tvrtka.

Sanda M. Gavranovič, regionalna direktorica SeneCure Slovenija, nije željela otkriti vrijednost kupljene koncesije, jer „ne otkrivaju iznose u našim kupnjama, u skladu s poslovnom politikom SeneCure, čija je matična tvrtka Orpea uvrštena na parišku burzu.

- Budući da u nekoliko godina želimo imati ukupno oko tisuću kreveta u Sloveniji, ovu strategiju provodimo kupnjom postojećih kapaciteta ili izgradnjom novih manjih cjelina, kao što to činimo u općini Žiri. U dolini Loke dobili smo građevinsku dozvolu Skupina mještana obratila se upravnom sudu i protivi se izgradnji doma na ovom mjestu.  Kako su postupci pred upravnim sudom u tijeku, ne možemo započeti s radom jer bi to bilo previše rizično. Cijeli projekt treba revidirati, ali u Žirema smo započeli gradnju prije manje od mjesec dana, a dom sa 60 kreveta moći će pokrenuti prve stanovnike. el usvojiti krajem sljedeće godine. U Komendi ovog mjeseca očekujemo građevinsku dozvolu za dom sa 75 mjesta, koji bi mogao početi raditi u prvom kvartalu 2022. godine, a dom u Pivki mogao bi se otvoriti 2022. godine, zaključuje Gavranovič.

SeneCura čeka dozvolu za dogradnju postojećeg doma u Mariboru za još 60 mjesta za dementne bolesnike, ali prijave za dom u Slivnici, koji se planira dovršiti do sljedeće jeseni, još nisu prihvaćene jer je objekt u izgradnji pa je za takvo što prerano. Neslužbeno se može čuti da postoji veliki interes za život u domu među stanovnicima obližnjih mjesta, posebno iz općina Hoško-Slivnica, Raška-Fram i Miklavška.

Tagovi: SeneCura, starački dom, Sanda M. Gavranovič, dom za starije, GP Drava, Orpea
PROČITAJ I OVO
APN ukupno zaprimio 4.739 zahtjeva za subvencije stambenih kredita
SUBVENCIJE
APN ukupno zaprimio 4.739 zahtjeva za subvencije stambenih kredita
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u šestom po redu natječaju zaprimila je ukupno 4.739 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, izvijestilo je u subotu resorno ministarstvo, nakon što je jučer zaključeno zaprimanje prijava.
Rastu cene garažnih mesta u Beogradu
GARAŽE
Rastu cene garažnih mesta u Beogradu
BEOGRAD - Garaža na prodaju gotovo da nema, a dostižu vrednost i jedne garsonjee, a ovakav trend prate i ostale evropske zemlje.
Vila Bojana Križaja na meti ovrhe, preuzima je Šolak
PROBLEMI
Vila Bojana Križaja na meti ovrhe, preuzima je Šolak
SARAJEVO - Bivši skijaški as Bojan Križaj, koji je ulagao i u BiH na planini Jahorini, nije uspio ponoviti svoj sportski uspjeh u poslu u kojem je očito izgubio puno novca.
U ožujku čak 68,4 posto više građevinskih dozvola nego lani
SNAŽAN RAST
U ožujku čak 68,4 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u ožujku izdano 1.120 građevinskih dozvola, što je 68,4 posto više u odnosu na ožujak 2020. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.
Poljska želi kupiti ljetnikovac Marie Curie
AMBICIJE
Poljska želi kupiti ljetnikovac Marie Curie
VARŠAVA - Poljska vlada želi kupiti ljetnikovac dobitnice Nobelove nagrade Marie Curie, koji se prodaje u pariškom predgrađu Saint-Remy-les-Chevreuseu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE