GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijskoj kompaniji SeneCura koncesija za gradnju doma za starije u općini Hoče-Slivnica

Austrijskoj kompaniji SeneCura koncesija za gradnju doma za starije u općini Hoče-Slivnica
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 20:39
Autor: SEEbiz / Večer
LJUBLJANA - SeneCura, koja u Austriji ima 84 domske ustanove sa 7.500 kreveta (njegu), 19 ustanova u Češkoj, tri s 513 kreveta u Sloveniji (u Radencima, Maribor - nekadašnji Sončni dom - i Vojnik) prije nekoliko je dana od tvrtke (GP) Drava kupila koncesiju za upravljanje domom za starije osobe, koji će se graditi na jesen sljedeće godine u Slivnici u općini Hoče - Slivnica.

SeneCura dio je francuske tvrtke Orpea koja ima čak 950 staračkih domova i oko 100 000 kreveta u 15 zemalja (uključujući Brazil i Kinu).

Dom za starije osobe Slivnica, koji će koštati oko osam milijuna eura, imat će 150 kreveta, od čega 48 za demencijske bolesnike, te opslužene stanove za dvanaest korisnika. GP Drava objasnio je da su prije svega graditelj koji upravo završava izgradnju poslovno-stambene zgrade Šmartinka u Ljubljani (stanovi su već prodani), kao i poslovne zgrade u Murskoj Soboti, na području bivše kirurgije. Planiraju izgraditi i trgovački centar. Odlučili su prodati koncesiju za dom Slivnica SeneCuri jer nemaju dovoljno iskustva s ovom djelatnošću, a prvenstveno su građevinska tvrtka.

Sanda M. Gavranovič, regionalna direktorica SeneCure Slovenija, nije željela otkriti vrijednost kupljene koncesije, jer „ne otkrivaju iznose u našim kupnjama, u skladu s poslovnom politikom SeneCure, čija je matična tvrtka Orpea uvrštena na parišku burzu.

- Budući da u nekoliko godina želimo imati ukupno oko tisuću kreveta u Sloveniji, ovu strategiju provodimo kupnjom postojećih kapaciteta ili izgradnjom novih manjih cjelina, kao što to činimo u općini Žiri. U dolini Loke dobili smo građevinsku dozvolu Skupina mještana obratila se upravnom sudu i protivi se izgradnji doma na ovom mjestu.  Kako su postupci pred upravnim sudom u tijeku, ne možemo započeti s radom jer bi to bilo previše rizično. Cijeli projekt treba revidirati, ali u Žirema smo započeli gradnju prije manje od mjesec dana, a dom sa 60 kreveta moći će pokrenuti prve stanovnike. el usvojiti krajem sljedeće godine. U Komendi ovog mjeseca očekujemo građevinsku dozvolu za dom sa 75 mjesta, koji bi mogao početi raditi u prvom kvartalu 2022. godine, a dom u Pivki mogao bi se otvoriti 2022. godine, zaključuje Gavranovič.

SeneCura čeka dozvolu za dogradnju postojećeg doma u Mariboru za još 60 mjesta za dementne bolesnike, ali prijave za dom u Slivnici, koji se planira dovršiti do sljedeće jeseni, još nisu prihvaćene jer je objekt u izgradnji pa je za takvo što prerano. Neslužbeno se može čuti da postoji veliki interes za život u domu među stanovnicima obližnjih mjesta, posebno iz općina Hoško-Slivnica, Raška-Fram i Miklavška.

Tagovi: SeneCura, starački dom, Sanda M. Gavranovič, dom za starije, GP Drava, Orpea
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
TREND
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
HONG KONG - Četvrti val virusa dovest će do dodatnog smanjenja cijena nekretnina u jednom od najskupljih gradova na svijetu, procjenjuju stručnjaci.
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u rujnu bio je pet posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na kolovoz veći je za 3,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
ECB očekuje utjecaj pandemije na cijene stambenih nekretnina
OČEKIVANJA
ECB očekuje utjecaj pandemije na cijene stambenih nekretnina
FRANKFURT - Cijene stambenih nekretnina u eurozoni naći će se pod pritiskom jer će zbog koronarecesije ljudi ostajati bez posla i povjerenje potrošača će slabiti, upozorila je u srijedu Europska središnja banka (ECB) u najnovijem izvješću.
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
PRODAJA
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
ZAGREB - Končar EI objavio je prodaju zgrade u svom vlasništvu u samom centru Beograda, a javni poziv za prikupljanje ponuda traje do 21. prosinca.
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAKUP
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAGREB - GTC Group slavi još jedan uspjeh na tržištu Srednje i Istočne Europe jer je njen hrvatski ured potpisao ugovor o zakupu s Generalijem, međunarodnom osiguravajućom kompanijom, više od 2.500 kvadratnih metara modernog uredskog prostora u Matrixu B.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE