GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfi fond preuzima i Merkur nekretnine

Alfi fond preuzima i Merkur nekretnine
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2022 / 08:05
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Fond Alfi, koji je već vlasnik trgovine Merkur, dogovorio je s Društvom za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) kupnju udjela DUTB-a u tvrtki Merkur nekretnine, neslužbeno doznaje Delo.

Društvo upravlja nekretninama u kojima se nalaze Merkurovi trgovački centri, au vlasništvu je i nekih od trgovačkih centara.

Kako stoji na Delovim stranicama, BAMT je 62-postotni vlasnik Merkur nekretnina, a Alfi otkupljuje i potraživanja loše banke prema toj tvrtki. Kupoprodajna cijena neslužbeno je puno veća od 10 milijuna eura, ugovor još nije potpisan.

Alfi će morati dobiti i suglasnost nadzornika natjecanja.

U travnju je najveći fond privatnog kapitala u Sloveniji završio akviziciju Merkur trgovine. Kupili su ga od američkog fonda HPS Investment Partners za oko 50 milijuna eura.

Sada je dogovorio i kupnju vlasničkog udjela u Merkur nekretninama te 13,07 milijuna eura potraživanja od te tvrtke. Budući da je Alfi ranije otkupio potraživanja od Merkur nekretnina, postat će i jedini financijski vjerovnik tvrtke s oko 21 milijunom eura potraživanja.

Udjele u Merkur nekretninama imaju još četiri suvlasnika, od kojih su trojica povezana sa srpskim poduzetnikom Miodragom Kostićem. Riječ je o tvrtkama Monetic i TCK koje su u vlasništvu ciparske tvrtke Ermaged te Gorenjskoj banci koja je u vlasništvu srpske AIK banke. Imaju ukupni udio od 35,6%.

Tvrtka Merkur nekretnine nastala je 2014. godine, uz Merkur trgovine, nakon stečaja starog Merkura. Ugovorni je voditelj svih 23 maloprodajnih objekata i svih logističkih kapaciteta Merkurovih trgovina, a posjeduje Merkurove centre na ljubljanskom Viču, Primskovem pri Kranju, u Kopru, dio poslovne zgrade Merkur u Naklu, malo skladište u Slovenj Gradcu i neke manje parcele, navodi Delo.

Tagovi: Alfi fond, Merkur nekretnine, Merkur, Miodrag Kostić
PROČITAJ I OVO
Ruski kupci izazvali novi potres na tržištu nekretnina u Beogradu
STAMPEDO
Ruski kupci izazvali novi potres na tržištu nekretnina u Beogradu
BEOGRAD - Nedugo nakon što je u Ukrajini počeo rat, ruski državljani masovno su krenuli da dolaze u Beograd.
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
OBNOVA
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
ZAGREB - Dinamika obnove se ubrzava, ali se pokazuju i rezultati svega onoga što je napravljeno u prethodnom periodu, svih onih pripremnih radnji, poput ugovaranja.
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
POSLJEDICE
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
BERLIN - Kuće i stanovi u Njemačkoj skuplji su već peto tromjesečje zaredom za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali se taj rast cijena polako usporava, pokazuju preliminarni podaci Saveznog zavoda za statistiku.
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
RAST
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju bio veći za 4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je na mjesečnoj razini pao za 2,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u srijedu.
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
OBNOVA
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
ZAGREB - Ministar graditeljstva Ivan Paladina komentirao je u srijedu dinamiku obnove nakon potresa te istaknuo da se organizirana obnova nastavlja, ali da bi se - kroz ponuđene modele samoobnove - i vlasnici trebali dodatno angažirati kako bi se ubrzao taj proces.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE