" />
"> Zoran Predin u čast Arsenu Dediću 28. srpnja na Sustipanu | SEEbiz.eu

Zoran Predin u čast Arsenu Dediću 28. srpnja na Sustipanu

Zoran Predin u čast Arsenu Dediću 28. srpnja na Sustipanu
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 15:25
Autor: SEEbiz / H

SPLIT - Na sam rođendan Arsena Dedića, "našeg najvećeg pjesnika među glazbenicima i glazbenika među pjesnicima", njegov prijatelj, slovenski glazbenik Zoran Predin imat će 28. srpnja na Sustipanu koncert "Zoran pjeva Arsena".

Predin će nastupiti uz pratnju Damir Kukuruzović Django Group i Matiju Dedića kao posebnog gosta.

"Zoran pjeva Arsena" prvi je u nizu koncerata 66. Splitskog ljeta nazvanih "Split So(u)l. Koncert", koji Splitsko ljeto organizira u suradnji s produkcijskom kompanijom Music Time.

"Zoran Predin dugogodišnji je bliski suradnik i poklonik Arsena Dedića, koji je velikog autora osjećao ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata i svoju srodnu poetsku dušu", napominje se u najavi.

Na koncertu će izvesti neke od najljepših Arsenovih pjesama s istoimenog albuma izdanog prošle godine, potaknutog uspjehom albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena".

Dvanaest pjesama snimljene su u gypsy swing aranžmanima, u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group.

"U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput Kuća pored mora, Moderato Canatbile, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao, Pamtim samo sretne dane dobile su novo ruho koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole glazbenike kao što su Leonard Cohen i Vaya con Dios", ističe se.

Matija Dedić surađivao je na četiri pjesme na albumu i to nije prva suradnja s Predinom - iza njih su albumi "Tragovi u sjeti" i "Tragovi u sjeti 2".

Kao sljedeći koncert Splitskog ljeta i Music Timea najavljen je sustipanski nastup gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog 30. srpnja.

Tagovi: Zoran Predin, Arsen Dedić, Damir Kukuruzović Django Group, Matija Dedić
PROČITAJ I OVO
Preminuo akademik Tonko Maroević
IN MEMORIAM
Preminuo akademik Tonko Maroević
SPLIT - Naš istaknuti akademik, književnik, povjesničar umjetnosti, publicist Tonko Maroević danas poslijepodne iznenada je preminuo u svom domu u Starom Gradu na otoku Hvaru.
Nenad Ninčević održat će oproštajni govor na Dujmićevu ispraćaju
OPROŠTAJ
Nenad Ninčević održat će oproštajni govor na Dujmićevu ispraćaju
ZAGREB - Idućeg ponedjeljka od legendarnog skladatelja i glazbenika Rajka Dujmića na zagrebačkom Krematoriju oprostit će se obitelj, prijatelji, kolege i poklonici njegovog rada.
Objavljena knjiga zapisa, intervjua i tekstova Branislava Glumca
KNJIGE
Objavljena knjiga zapisa, intervjua i tekstova Branislava Glumca
ZAGREB - Nakladnik VBZ objavio je novu knjigu Branislava Glumca "Iza ugla, ogledalo", knjigu zapisa, intervjua i tekstova u kojima se ogleda više od 65 godina prisustva toga književnika, kritičara i antologičara u hrvatskoj književnosti i kulturi.
HZJZ objavio upute za multipleks kina
KINA
HZJZ objavio upute za multipleks kina
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke i mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom u multipleks kinima u trgovačkim centrima.
Počinje VukovArt 2020
DOGAĐAJI
Počinje VukovArt 2020
VUKOVAR - Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti! Od 22.8. - 5.9. u luku umjetnosti uplovljavaju jedna od najpoznatijih imena svjetske street art scene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE