" />
"> Zoran Predin u čast Arsenu Dediću 28. srpnja na Sustipanu | SEEbiz.eu

Zoran Predin u čast Arsenu Dediću 28. srpnja na Sustipanu

Zoran Predin u čast Arsenu Dediću 28. srpnja na Sustipanu
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 15:25
Autor: SEEbiz / H

SPLIT - Na sam rođendan Arsena Dedića, "našeg najvećeg pjesnika među glazbenicima i glazbenika među pjesnicima", njegov prijatelj, slovenski glazbenik Zoran Predin imat će 28. srpnja na Sustipanu koncert "Zoran pjeva Arsena".

Predin će nastupiti uz pratnju Damir Kukuruzović Django Group i Matiju Dedića kao posebnog gosta.

"Zoran pjeva Arsena" prvi je u nizu koncerata 66. Splitskog ljeta nazvanih "Split So(u)l. Koncert", koji Splitsko ljeto organizira u suradnji s produkcijskom kompanijom Music Time.

"Zoran Predin dugogodišnji je bliski suradnik i poklonik Arsena Dedića, koji je velikog autora osjećao ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata i svoju srodnu poetsku dušu", napominje se u najavi.

Na koncertu će izvesti neke od najljepših Arsenovih pjesama s istoimenog albuma izdanog prošle godine, potaknutog uspjehom albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena".

Dvanaest pjesama snimljene su u gypsy swing aranžmanima, u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group.

"U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput Kuća pored mora, Moderato Canatbile, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao, Pamtim samo sretne dane dobile su novo ruho koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole glazbenike kao što su Leonard Cohen i Vaya con Dios", ističe se.

Matija Dedić surađivao je na četiri pjesme na albumu i to nije prva suradnja s Predinom - iza njih su albumi "Tragovi u sjeti" i "Tragovi u sjeti 2".

Kao sljedeći koncert Splitskog ljeta i Music Timea najavljen je sustipanski nastup gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog 30. srpnja.

Tagovi: Zoran Predin, Arsen Dedić, Damir Kukuruzović Django Group, Matija Dedić
PROČITAJ I OVO
Art-kino nastavlja s programom, a prosinac otvara filmom Kumek
FILMOVI
Art-kino nastavlja s programom, a prosinac otvara filmom Kumek
RIJEKA - Art-kino u Rijeci nastavlja s programom, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, a prosinac otvara riječkom premijerom dokumentarnog filma „Kumek“ Darija Juričana, doznaje se od Art- kina.
Marina Vujčić nova ravnateljica Drame HNK Split
DRAMA
Marina Vujčić nova ravnateljica Drame HNK Split
ZAGREB - Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split, odlučilo je Kazališno vijeće na sjednici održanoj u petak jednoglasnom odlukom prihvativši prijedlog intendanta Srećka Šestana.
Preminuo Špiro Guberina
IN MEMORIAM
Preminuo Špiro Guberina
ZAGREB - Usprkos odlasku u mirovinu 1999. godine, ovom je ansamblu ostao vjeran sve do smrti, više od pet desetljeća nastupajući u njegovim repertoarnim predstavama.
Beethovenova Treća simfonija Eroica u subotu u HNK-u Zagreb
OPERA
Beethovenova Treća simfonija Eroica u subotu u HNK-u Zagreb
ZAGREB - Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu izvest će u subotu, 28. studenoga, Treću simfoniju Eroicu Ludwiga van Beethovena, a u jedno od najslavnijih skladateljevih djela publiku će pod ravnanjem Nikše Bareze uvesti izvedbom Varijacija i fuge za klavir u Es-duru.
Banksyjevo djelo prodano za 170.000 eura u Nizozemskoj
DRAŽBA
Banksyjevo djelo prodano za 170.000 eura u Nizozemskoj
AMSTERDAM - Platno "Ptica s granatom" tajanstvenog uličnog umjetnika Banksyja prodano je u četvrtak na dražbi u Nizozemskoj za 170.000 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE