GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Znanje i Vorto Palabra donose dvije poslastice iz žanra epske fantastike

Znanje i Vorto Palabra donose dvije poslastice iz žanra epske fantastike
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 14:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra donose dva epska djela, savršena za kratki bijeg od stvarnosti: fantaziju nadahnutu Zapadnom Afrikom Djeca krvi i kosti autorice Tomi Adeyemi koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga i nastavak međunarodne uspješnice Laini Taylor Dani krvi i zvjezdanog sjaja.

Zélie Adebola sjeća se doba kada je Orišom odzvanjala magija. Spalitelji su stvarali plamen, Plimotvorci dozivali valove, dok je njezina majka Kosac prizivala duše. Ali sve se promijenilo one noći kad je nestala magija. Debitantski roman Tomi Adeyemi, dobitnice nagrade Hugo i Nebula, fantazija je nadahnuta Zapadnom Afrikom koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga. Idealno štivo za ljubitelje Leigh Bardugo i Sabaae Tahir, roman Djeca krvi i kosti povest će čitatelje u fantastičan svijet magije i opasnosti. Djeca krvi i kosti prvi je dio fantastične trilogije o djevojci Zelie, a produkcijske kuće DisneyFox i Lucas Film već su otkupile prava za ekranizaciju romana.

U predivnom nastavku međunarodne uspješnice Kći dima i kosti američke spisateljice Laini Taylor, Karou će morati odlučiti koliko je daleko voljna otići kako bi osvetila svoj narod. Prepun boli i ljepote, tajni i nemogućih izbora, Dani krvi i zvjezdanog sjaja roman je u kojem će se Karou i Akiva naći na suprotnim stranama pradavnoga sukoba koji je ponovno na pomolu. Dok Karou gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?

Romani Djeca krvi i kosti i Dani krvi i zvjezdanog sjaja dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr.

Više o naslovima:

Djeca krvi i kosti (Children of Blood and Bones, 2019.)

Tomi Adeyemi američka je spisateljica nigerijskog porijekla, dobitnica nagrade Hugo i Nebula. Poučava kreativno pisanje i živi u San Diegu. Nakon što je diplomirala englesku književnost na Harvardu, u brazilskome Salvadoru proučavala je zapadnoafričku mitologiju, religiju i kulturu. Djeca krvi i kosti prvi je dio fantastične trilogije o djevojci Zelie, a produkcijske kuće DisneyFox i Lucas Film već su otkupile prava za ekranizaciju romana.
Zélie Adebola sjeća se doba kada je Orišom odzvanjala magija. Spalitelji su stvarali plamen, Plimotvorci dozivali valove, dok je njezina majka Kosac prizivala duše. Ali sve se promijenilo one noći kad je nestala magija. Prema zapovijedima nesmiljenoga kralja, magi su pobijeni, Zélie je ostala bez majke, a njezin narod bez nade. Zélie se sada pruža samo jedna prilika da povrati magiju i monarhiji zada konačan udarac. Uz pomoć odbjegle princeze i svog brata Tzaina, Zélie mora nadmudriti i nadjačati princa prestolonasljednika, koji je odlučio svim silama i trajno iskorijeniti magiju. Dok pokušava doći do tajnovitog hrama snježni leopardioni šuljaju se na sve strane, a u vodama čekaju osvetoljubivi duhovi, najveća opasnost mogla bi biti sama Zélie, koja pokušava nadvladati svojim moćima, kao i probuđenim osjećajima prema neprijatelju.

Prijevod: Ira Wacha Biličić
Cijena: 129 kn

Dani krvi i zvjezdanog sjaja (Days of blood and starlight, 2012.)

Laini Taylor američka je književnica, autorica fantastičnih romana za mlade i finalistica National Book Awarda u kategoriji literature za mlade. Čitatelje je osvojila serijalima Kći doma i kosti i Sanjar Strange.

Jednom davno, zaljubiše se anđeo i vrag, pa se odvažiše zamisliti svijet bez krvoprolića i ratova. Ovo nije taj svijet. Karou, koja je nekoć tek pohađala školu likovnih umjetnosti i u slobodno vrijeme pomagala u radionici jednoga vrlo neobičnog majstora, konačno je dobila sve odgovore za kojima je oduvijek tragala. Sada zna točno tko je – kao i što je. No s tim je saznanjem stigla i dodatna istina za koju bi sve na svijetu dala da je nekako može poništiti: ona je bila ta koja je zavoljela neprijatelja, a neprijatelj ju je izdao. I nakon toga je neizreciva patnja zadesila cijeli jedan svijet.

Dok Karou sa svojim (više ili manje) pomno odabranim saveznicima gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mu trebala donijeti iskupljenje. Borbom koja bi možda čak mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?

Prijevod: Martina Pranić
Cijena: 129 kn

Tagovi: Znanje, Vorto Palabra, Laini Taylor, Tomi Adeyemi, epska fantastika
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE