GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Znanje donosi šest novih naslova stvorenih za opuštajuća ljetna popodneva

Znanje donosi šest novih naslova stvorenih za opuštajuća ljetna popodneva
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 13:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Znanje predstavlja šest novih naslova stvorenih za opuštajuća ljetna popodneva na plaži ili negdje u hladu: povijesni triler Pobuna, najopsežnija priča o Matthewu Shardlakeu iz pera C.J. Sansoma, te novo kolo KDS biblioteke koje donosi tri napeta trilera Zagonetna žena (Daniel Silva), Sjena (Melanie Raabe) i Tunel bez izlaza (Tove Asterdal), ljubavnu priču Moj dobri grof (Kate Bateman) i romantičnu komediju Evvie Drake počinje iznova (Linda Holmes).

Roman Pobuna dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama, dok je pet novih naslova KDS biblioteke u prodaji na kioscima, u knjižarama Znanje i u supermarketima.

C. J. Sansom u svom najopsežnijem romanu Pobuna prepoznatljivim pripovjedačkim glasom oživljava tudorsku Englesku i ponovno nas vodi u život Matthewa Shardlakea, koji sada radi kao odvjetnik u službi lady Elizabeth, kćeri kralja Henrika VIII. Sansom suvereno vlada širokom paletom svojih likova i pripovijeda živu priču koja posve zaokuplja čitatelja, i neodoljivo je štivo za sve ljubitelje povijesti i kriminalističkih romana. Prethodni naslovi iz serijala su Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje, Čarobna kost i Tužaljka grešnika.

Iz pera uvijek odličnog Daniela Silve dolazi još jedna špijunska priča o legendarnom restauratoru umjetnina i ubojici na čelu najcjenjenije izraelske obavještajne službe, Gabrielu Allonu. Potraga za istinom odvest će Allona daleko u prošlost, do najveće izdaje dvadesetoga stoljeća, i naposljetku do uzbudljivog razrješenja na obalama rijeke Potomac u Washingtonu koje će čitatelje ostaviti bez daha. Znanje s ponosom predstavlja roman Zagonetna žena u prijevodu Nevena Dužanca. Ljubitelje trilera razveselit će i Sjena, novi roman iz pera njemačke spisateljice Melanie Raabe.

Ovaj roman donosi majstorski konstruiranu radnju, šokantne i neočekivane preokrete, hipnotizirajuću napetost i fascinantnu glavnu junakinju koja podsjeća na Lisbeth Salander. Autoričin stil odlikuje literarnost i sugestivno pripovijedanje koje čitatelja doslovno uvlači u buran svijet misli i osjećaja glavnih junaka. Osim Sjene, u izdanju Znanja objavljeni su i njezini romani Istina i Slučaj. Jedna od najistaknutijih švedskih spisateljica, Tove Alsterdal donosi fascinantnu priču o ljudskoj okrutnosti i odanosti u romanu u kojem se isprepliću prošlost i sadašnjost... U Tunelu bez izlaza autorica je pokazala istinski humanizam prema mučnim povijesnim i društvenim temama. Autorica je dosad napisala pet kriminalističkih romana, a njezine su knjige ovjenčane nagradama u mnogim zemljama i prevedene na dvadeset jezika.

Romantične duše usrećit će roman Moj dobri grof iz pera duhovite i zabavne spisateljice Kate Bateman, u kojoj autorica donosi priču o bogatoj nasljednici Georgiani Caversteed. Georgie je dosta muškaraca koji za njezinom lisnicom žude više nego za njom, te se odlučuje na suludi plan - vjenčanje s osuđenim kriminalcem neposredno prije nego što se nad njim izvrši smrtna kazna. Sve što mora napraviti jest pronaći u zatvoru prikladnog ženika i nakon toga će biti slobodna... Kate Bateman autorica je povijesnih romansi od kojih su mnoge dospjele na prva mjesta svjetskih top lista, a roman Counterfeit Heart proglašen je najboljom povijesnom romansom 2018. godine (Book Buyer’s Best Contest).
Svestrana Linda Holmes predstavlja čitateljima simpatičnu Evvie Drake. Onog dana kad je skupila hrabrosti da konačno napusti muža, on je poginuo. Svi u njezinu uspavanom primorskom gradiću u Maineu misle da je razlog Evviena povlačenja žalovanje, a ona ih se u tome ne trudi razuvjeriti... Koja iznenađenja život nosi Evvie otkrijete u dovitljivoj, šarmantnoj i pomalo kompliciranoj romantičnoj komediji Evvie Drake počinje iznova. Evvie je savršeno društvo za posljednje dane ljeta!
Roman Pobuna potražite u svim bolje opremljenim knjižarama i na znanje.hr webshopu, dok je pet novih naslova KDS biblioteke u prodaji na kioscima, u knjižarama Znanje, webshopu znanje.hr i u supermarketima.

Više o naslovima

Pobuna. (Tombland, 2018.). C. J. Sansom suvremeni je engleski pisac povijesnih trilera. Diplomirao je i doktorirao povijest na Sveučilištu u Birminghamu. Njegovi romani stekli su svjetsku popularnost, posebice serijal o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu čije se intrige i zapleti odigravaju za vrijeme dinastije Tudor. Prethodni naslovi iz serijala su: Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje, Čarobna kost i Tužaljka grešnika.

Proljeće 1549. Dvije godine nakon smrti Henrika VIII. Engleska klizi u kaos… Okrutno ubojstvo supruge Johna Boleyna, dalekog norfolkškog rođaka Elizabethine majke, moglo bi za lady imati političke posljedice, stoga ona šalje Matthewa i njegova pomoćnika Nicholasa Overtona u Norwich da ga istraže. Tamo će se njih dvojica udružiti sa Shardlakeovim bivšim pomoćnikom Jackom Barakom. Za vrijeme njihove istrage, koja je od početka obavijena velom misterija i nejasnoća, događa se i drugo ubojstvo. Uto diljem zemlje dolazi do velike pobune seljaka. Robert Kett osniva logor u blizini Norwicha te okuplja ljude s namjerom da svrgnu zemljovlasnike. Ubrzo pobunjenici uspijevaju zauzeti taj drugi po veličini engleski grad. Dok se Barak pridružuje pobunjenicima, a Nicholas, suprotno njemu, postaje zarobljenik u dvorcu Norwich, Shardlake se mora odlučiti kome će pokloniti svoju odanost. Za vrijeme dok se vladine snage u Londonu pripremaju za marširanje na sjever i uništavanje pobunjenika, on otkriva da tragovi ubojstva Edith Boleyn vode u srce pobunjeničkog logora, ali i do samoga norfolkškog plemstva…

Zagonetna žena (The Other Woman, 2018.). Daniel Silva rođen je u Michiganu 1960. godine i odrastao u Kaliforniji gdje je diplomirao na sveučilištu u Fresnu. Pisanjem se počeo baviti kao novinar United Press Internationala (UPI). Proputovao je cijeli Bliski istok i izvještavao o iransko-iračkom ratu, terorizmu i političkim sukobima, a vrhunac karijere ostvario je kao producent političkog programa vašingtonskog dopisništva CNN-a. Pisanju knjiga posvetio se 1997. i svi su mu romani postali svjetski bestseleri. Među njima se posebno ističu Moskovska pravila, Prebjeg, Afera Rembrandt, Portret špijunke, Anđeo tame, Engleskinja, Izgubljeni Caravaggio, te Kuća špijuna.
U zabačenom selu u andaluzijskim planinama zagonetna Francuskinja počinje pisati opasne memoare. Priča je to o muškarcu kojega je davno voljela u Bejrutu i izdaji zbog koje je ostala bez djeteta. Ta žena čuva najveću tajnu Kremlja, tajnu o krtici koju je KGB ubacio u sâmo srce Zapada i koja je upravo na pragu najveće moći. Samo jedan čovjek može razotkriti urotu: Gabriel Allon, legendarni restaurator umjetnina i ubojica na čelu najcjenjenije izraelske obavještajne službe. Gabriel se već jednom sukobio s mračnim silama nove Rusije i skupo to platio. A sad će se s Rusima obračunati u posljednjem, spektakularnom okršaju i tako odrediti sudbinu poratnoga svjetskog poretka. Okrutna bečka likvidacija njegova najvažnijeg čovjeka u ruskoj obavještajnoj zajednici, baš kad je pokušao prebjeći, namamit će Gabriela u lov na izdajicu. Potraga za istinom odvest će ga daleko u prošlost, do najveće izdaje dvadesetoga stoljeća, i naposljetku do uzbudljivog razrješenja na obalama rijeke Potomac u Washingtonu koje će čitatelje ostaviti bez daha.

Sjena (Der Shatten, 2018.) Melanie Raabe talentirana je njemačka spisateljica. Njezin debitantski roman Slučaj dobio je nekoliko nagrada i privukao pozornost ljubitelja psiholoških trilera diljem svijeta. Autoričin stil odlikuje literarnost i sugestivno pripovijedanje koje čitatelja doslovno uvlači u buran svijet misli i osjećaja glavnih junaka. Osim Slučaja, u izdanju Znanja objavljeni su i njezini romani Istina, te Sjena.
"Jedanaestoga veljače u Prateru ćeš ubiti muškarca po imenu Arthur Grimm. S dobrim razlogom i svojom voljom." Mlada novinarka Norah upravo se preselila iz Berlina u Beč da bi napokon okrenula novu stranicu u životu kad joj stara prosjakinja na ulici saspe u lice te riječi. Norah je zabezeknuta jer se upravo u noći 11. veljače prije mnogo godina dogodilo nešto strašno. Unatoč tome ne obazire se na staricu, smatra je smušenom i ludom jer što bi drugo mogla biti - sve dok se uskoro u njezinu životu ne pojavi muškarac po imenu Arthur Grimm. Ubrzo joj se javlja zla sumnja: ima li ona možda zaista dobar razlog osvetiti se Grimmu? Što se svojedobno zaista dogodilo, one najstrašnije noći u njezinu životu? Može li Norah zadovoljiti pravdu, a da pritom i sama ne postane ubojica?

Tunel bez izlaza (Blindtunnel, 2018.). Tove Alsterdal jedna od najistaknutijih švedskih spisateljica. Radila je kao novinarka, pisala scenarije za kazališne predstave, televiziju, te kao urednica u izdavačkoj kući. Dosad je napisala pet kriminalističkih romana. Njezine su knjige ovjenčane nagradama u mnogim zemljama i prevedene na dvadeset jezika.

Švedski bračni par Sonja i Daniel pokušavaju započeti novi život i ostvariti svoje davne snove kupnjom ruševne kuće i vinograda u češkoj regiji Bohemiji. Restaurirajući staro imanje otkrivaju čitavu mrežu skrivenih tunela koji vode od njihova vinskog podruma. Sonja u jednom tunelu pronalazi mumificirano tijelo dječaka bijelom vrpcom na ruci, a u džepu mu pronalazi brončani njemački novčić iz 1943. godine. Unatoč Sonjinim i Danielovim nastojanjima, lokalna policija ne želi podrobnije istraživati slučaj mrtvoga dječaka. Nedugo nakon toga britanska turistkinja s kojom se Sonja sprijateljila pronađena je mrtva na njihovu imanju i Daniel je uhićen zbog ubojstva. Sonja shvaća da su svojim otkrićem izazvali opasnu prijetnju i da se duboko u prošlosti grada nalazi odgovor na mučna ubojstva. Dok joj se život raspada, Sonja počinje istraživati tko su bili stanovnici gradića tijekom Drugog svjetskog rata i kakva se zastrašujuća priča očajnički pokušava zadržati u tajnosti…
Moj dobri grof (This Earl of Mine, 2018.) Kate Bateman autorica je povijesnih romansi od kojih su mnoge dospjele na prva mjesta svjetskih top lista. The Devil to Pay, ljubić smješten u doba renesanse, bio je finalist RITA nagrade koju dodjeljuje američko udruženje pisaca ljubavnih romana, dok je roman Counterfeit Heart (iz serijala Secrets & Spies) 2018. proglašen najboljom povijesnom romansom (Book Buyer’s Best Contest).

Bogatoj nasljednici Georgiani Caversteed dosta je muškaraca koji za njezinom lisnicom žude više nego za njom. No još gori od pohotnih lovaca na blago njezin je okrutni rođak Josiah koji je odlučio Georgianu pošto-poto prisiliti na brak. Kad bi barem pronašla način da… postane udovica. Georgie se odlučuje na suludi plan - vjenčanje s osuđenim kriminalcem neposredno prije nego što se nad njim izvrši smrtna kazna. Sve što mora napraviti jest pronaći u zatvoru prikladnog ženika i nakon toga će biti slobodna. Što bi pritom uopće moglo poći po zlu? Benedict William Henry Wylde, drugi sin grofa od Morcotta, obješenjak na zlu glasu, pod tajnim se imenom nalazi u zatvoru Newgate na policijskom zadatku. U trenutku kada se udaje za njega, Georgie nije svjesna njegova pravog identiteta- a sasvim sigurno ne očekuje da će na svog itekako živog, itekako naočitog muža, za kojeg se udala samo iz koristi, naletjeti na balu nekoliko tjedana poslije. Wylde će se pak uskoro zateći u situaciji da zavodi vlastitu ženu nadajući se da može osvojiti i njezino srce sad kad već ima njezinu ruku. Ali kako bi zavodljivi mangup mogao uvjeriti smionu i prekrasnu Georgie da uistinu želi biti s njom… sve dok ih smrt ne rastavi?

Evvie Drake počinje iznova (Evvie Drake Starts Over, 2019.) Linda Holmes radi kao dopisnica za popularnu kulturu na Nacionalnom javnom radiju NPR (National Public Radio) i voditeljica je podcasta Pop Culture Happy Hour, koji je doživio rasprodane emisije uživo u New Yorku, Los Angelesu, Washingtonu i drugdje. Redovito se pojavljuje u emisijama NPR-a među kojima su Morning Edition, All Things Considered i Weekend Edition. Prije rada na NPR-u pisala je za online časopis New York i za TV Guide, a i za utjecajnu internetsku stranicu Television Without Pity. Svoj stan u Washingtonu, D.C. dijeli sa psom koji strpljivo ugađa njezinoj želji da ga često fotografira. U slobodno vrijeme gleda i previše romantičnih komedija, peče kruh, čita u krevetu, a nedavno si je isplela i prvu kapu.

Onog dana kad je skupila hrabrosti da konačno napusti muža, on je poginuo. Eveleth "Evvie" Drake sad rijetko izlazi iz kuće. Svi u njezinu uspavanom primorskom gradiću u Maineu, uključujući njezina najboljeg prijatelja Andyja, misle da je razlog Evviena povlačenja žalovanje, a ona ih se u tome ne trudi razuvjeriti. U isto vrijeme u New Yorku Dean Tenney, bivši bacač prve bejzbolske lige i Andyjev prijatelj iz djetinjstva, bori se sa slučajem "sportske blokade": više ne uspijeva dobro baciti lopticu, ne može dokučiti zašto, a novinari i navijači ga razapinju.

Andyjev prijedlog da provede nekoliko mjeseci u gradiću u Maineu čini mu se kao savršena prilika da posloži misli. Evvie mu iznajmi apartman u svojoj prevelikoj, pustoj kući, i njih dvoje sklopi pakt: Dean neće postavljati pitanja o Evvienu pokojnom suprugu, a Evvie neće spominjati Deanovu sportsku karijeru. Pravila su, međutim, tu da se krše - i ono što je počelo kao neočekivano prijateljstvo uskoro se prometne u nešto mnogo veće. No prije nego što otkriju što ih možda čeka, moraju se suočiti sa svojim "kosturima iz ormara": odnosima koje su ugrozili, planovima koje su iznevjerili i tajnama koje su čuvali. Neće biti nimalo lako, ali u životu, kao i u bejzbolu, uvijek postoji šansa za novi početak.

Tagovi: Daniel Silva, Melanie Raabe, Tove Asterdal, Kate Bateman
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE