GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZKM: Više od 29.000 gledatelja u dijelom virtualnoj sezoni

ZKM: Više od 29.000 gledatelja u dijelom virtualnoj sezoni
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 13:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačko kazalište mladih sezonu 2019./20. zaključilo je sa zabilježenih preko 29 tisuća gledatelja, uz veliko 'hvala' svojoj publici, koja je i poslije izbijanja pandemije nastavila aktivno pratiti online sadržaje kazališta te se nakon karantene ponovo vratila u gledalište.

Kazališna sezona 2019/20 ostat će u velikoj mjeri obilježena pandemijom i karantenom zbog kojih je Zagrebačko kazalište mladih, kao i druga kazališta u zemlji, bilo zatvoreno od 13. ožujka do 26. svibnja, priopćeno je iz ZKM-a.

"Ipak, u protekloj sezoni dogodili su se i nezaboravni trenuci i rezultati koje ćemo pamtiti. Nastavili smo raditi s bitno smanjenim brojem mjesta u gledalištu zbog propisanih epidemioloških mjera uz obavezno nošenje medicinskih maski", dodaju.

U sezoni od 1. rujna 2019. do 10. srpnja 2020., ZKM je posjetilo ukupno 29.118 gledatelja, koji su ukupno u sezoni pogledali 203 izvedbe. Zbog karantene su otkazane 74 izvedbe.

Za vrijeme karantene, ZKM je pokrenuo online program koji je bio u cijelosti besplatan, a sastojao se od emitiranja, na vlastitim i medijskim online platformama, arhivskih i kultnih predstava ZKM-a, aktualnih repertoarnih hitova, dviju online premijera te zoom razgovora autora i glumaca ZKM-a na različite zanimljive društveno-umjetničke teme. Online sadržaji kazališta imali su ukupno 161.640 pregleda.

Svemu unatoč, publika se nakon karantene vratila u Kazalište.

"Zbog toga smo neizmjerno sretni i zahvalni gledateljima. To nam je ujedno potvrda uspješne sezone i prepoznatljivog programa", ističu iz ZKM-a. Na kraju aktualne sezone, svojoj publici poručuju: "Hvala što ste došli i hvala i na drugačijoj - virtualnoj kazališnoj suradnji!".

Tagovi: Zagrebačko kazalište mladih
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE