GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog koronavirusa otkazan festival u Edinburghu

Zbog koronavirusa otkazan festival u Edinburghu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 22:24
Autor: SEEbiz / H
EDINBURGH - Festival u Edinburghu, najveći svjetski događaj scenske umjetnosti koji se trebao održati u kolovozu, otkazan je zbog epidemije koronavirusa, priopćili su u srijedu organizatori.

Operni festival Glyndebourne odlučio je pak otkazati dio predstava.

"Prvi put u zadnjih više od 70 godina, pet festivala koji svake godine u kolovozu čine od Edinburgha najvažniju kulturnu destinaciju, neće se održati" zbog pandemije, navode organizatori u priopćenju.

Događaj obuhvaća umjetnički festival Fringe, filmski festival, festival knjige i Royal Edinburgh Military Tatoo, festival fanfara, jedan od događaja koji privlači najveći broj posjetitelja.

Festival, osnovan 1947. s idejom da narode i države okupi i izmiri putem umjetnosti, svake godine posjeti 4,4 milijuna ljudi a u njemu sudjeluje 25.000 umjetnika iz sedamdesetak zemalja.

Organizatori kažu da je ovaj festival drugi najvažniji svjetski događaj nakon Olimpijskih igara. Potonje, koje su se trebale održati u Tokiju, odgođene su za 2021.

U Glyndebourneu, na jugu Engleske, gdje se od 1934. svake godine od svibnja do kolovoza održava operni festival, "sve predstave koje su trebale biti na programu do 14. srpnja otkazuju se", navodi se na službenoj mrežnoj stranici festivala.

"Rezervacije za festival 2020. ne primamo zbog Covida-19", navodi organizator za kojeg je to bila "doista teška odluka". "Uskoro ćemo objaviti program za preostali dio festivala", dodaje.

Tagovi: Festival u Edinburghu, Glyndebourne, Royal Edinburgh Military Tatoo
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE