GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zauvijek otputovala Selma, djevojka iz čuvene pjesme Bijelog dugmeta

Zauvijek otputovala Selma, djevojka iz čuvene pjesme Bijelog dugmeta
TUŽNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavni lik legendarne pjesme "Bijelog dugmeta" iz 70-ih godina prošlog stoljeća, Selma Borić, umrla je u Zagrebu u 92. godini, potvrdila je njezina obitelj.

Nekadašnji pjevač megapopularne sarajevske rock grupe Željko Bebek, koji je i interpretirao čuvenu "Selmu", kazao je medijima u BiH kako je i sam za to doznao tijekom dana.

"Jutros me je obavijestila njena obitelj s obzirom da je zbog korone nisam posjećivao dugo vremena. Na žalost, starost ju je odnijela ali zaspala je u miru i neka ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pjevati i spominjati je pred publikom, zbog toga što pjesma nosi njeno ime, a pjesma je opisala dio njenog života, lijepi dio njenog života. Tako ćemo je se rado sjećati", kazao je Bebek za portal "Dnevnog avaza".

Pjesmu "Selma" "Bijelo dugme" objavilo je 1974. godine no njezin je tekst nastao znatno ranije, još 1949. godine.

Napisao ju je sarajevski novinar i pjesnik Vlado Dijak, kojemu je Selma Borić postala opsesijom i ljubavlju nakon prvog susreta 1945. godine.

Selma Borić tada je živjela u Zenici, a redovito je vlakom putovala u Sarajevo, gdje se školovala, pa ju je tijekom jednog takvog putovanja Dijak i opazio.

Borić i Dijak nikada se nisu uspjeli ponovo vidjeti, no nju je zato redovito posjećivao Bebek a zajedno su obilježili i njenih 90 godina.

Tagovi: Selma, Selma Borić, Željko Bebek, Bijelo dugme, Vlado Dijak
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE