GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima

Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 09:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakladnik V.B.Z. objavio je francuski bestseler "Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima" blogerice Mylene Desclaux u kojoj šarmantno i uz puno britkog humora progovara o tome kako iskoristiti svoje pedesete - na pariški način.

U ovoj duhovitoj i uzbudljivoj knjizi francuska publicistica i poslovna žena Mylène Desclaux nježno i iskreno govori o tome što se promijenilo (ili ostalo isto) kad je napunila pedeset godina. Govori i o tome kako je ona sama, ali i njezina okolina, prihvatila tu činjenicu.

Do pedesete godine žene se u najvećoj mjeri bave karijerom i/ili obitelji. Sada je vrijeme da se pedesetogodišnjakinje posvete sebi i otkriju novu energiju. Vrijeme je za renesansu, za nježno reprogramiranje, za obnavljanje.

Britak humor i već poslovični francuski šarm ono su čime autorica uzima maksimum od srednje dobi. U ovoj knjizi Desclaux daje savjete o ljubavnim i prijateljskim odnosima, o seksu, modi, dejtovima, njezi kože, prijateljstvima, djeci, ljepoti i o svemu onome što Francuskinje čini jedinstvenima.

"Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima? Vjerojatno zato što nisu opterećene svojim godinama - za njih su one tek broj i smatraju da ih ne treba oglasiti na sva zvona", stoji u najavi.

Francuska blogerica Mylène Desclaux iskrenim i nježnim pogledom obuhvaća sebe i pedesetogodišnjakinje iz svog okružja. Desclaux preispituje način života nove generacije pedesetogodišnjakinja, od podjele kućanskih poslova preko odabira idealnog partnera do seksualnosti i društvenih mreža.

Današnje mlade pedesetogodišnjakinje brinu se o svome mentalnom zdravlju, bave se tjelovježbom, vode računa o prehrani, druže se, zabavljaju… One ne priznaju društvene kanone koji ih smještaju u 'staro željezo' i uvjerene su da njihovo najbolje vrijeme tek dolazi jer su s godinama stekle životnu mudrost i iskustvo.

"Ova vesela i zabavna knjiga nudi nam popis svih onih dobrih stvari kad se tuga, nemoć, bijes ili malodušnost umiješaju u naš život: autorica nam kroz svakodnevne situacije i promišljanja o njima daje uvid u svoju najdublju intimu, i čini to šarmantno i duhovito. Knjiga 'Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima' poučit će vas kako uživati u jednostavnim stvarima i iskoristiti svoje pedesete – na pariški način", poručuju iz V.B.Z.-a.

Prijevod na hrvatski potpisuje Sandra Karić.

Knjiga je objavljena u suradnji s francuskim brendom vrhunske kozmetike L’Occitaneom, koji daruje prvih 500 kupaca knjige.

Tagovi: Mylene Desclaux, nakladnik V.B.Z., Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima,
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE