GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Započeo 15. Mostar Film Festival

Započeo 15. Mostar Film Festival
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2021 / 20:14
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Projekcijom filma "Nebesa" snimljenog u hrvatskoj koprodukciji u četvrtak je počeo 15. Mostar Film Festival koji se i ove godine održava u formi autokina zbog ograničenja uslijed epidemije koronavirusa, dok će dokumentarna ostvarenja gledatelji moći vidjeti u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru.

"Drago mi je što mostarskoj publici možemo prikazati desetak vrijednih filmova koje vrijedi pogledati. Za studente imamo poseban program koji će pomoći u njihovoj edukaciji i to je nešto što svakako moraju i trebaju iskoristiti", rekao je direktor festivala, hrvatski glumac Slaven Knezović.

Izrazio je zadovoljstvo što je Mostar film festival u svojih petnaest godina postao zamašnjak razvoja filma u Hercegovini.

U natjecateljskom dijelu programa bit će prikazano ukupno deset filmova u kojima će stručni žiri birati najbolje glavne i sporedne muške i ženske uloge, te najboljeg debitanta.

Dokumentarni program prikazat će aktualna ostvarenja iz regije, dok će se u studentskom programu publici predstaviti radovi nastali iz regionalnih filmskih akademija.

U sklopu natjecateljskog programa gledatelji će vidjeti četiri filma hrvatske produkcije "A bili smo vam dobri" Branka Schmidta, "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste, "Po tamburi" Stanislava Tomića te koprodukciju "Nebesa" Srđana Dragojevića u kojemu je koproducentica Darija Kulenović Guda.

U dokumentarnom programu festivala je i ostvarenje "Demo" Branka Schdmita te "Berak, neispričana priča" Branka Ištvančića i "Spomenici hrvatskih kipara na tlu Srbije" Stipe Ercegovića.

Dokumentarna ostvarenja gledatelji će moći gledati u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, dok će dugometražne filmove gledati u formi autokina u krugu nekadašnje mostarske tvornice Soko zbog ograničenja nastalih uslijed epidemije koronavirusa.

Tagovi: Mostar Film Festival, Slaven Knezović, Stanislav Tomić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE