GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrepčani Balaševiću ispunili želju, na Ilici bećarac ispisali ćirilicom

Zagrepčani Balaševiću ispunili želju, na Ilici bećarac ispisali ćirilicom
POSVETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2021 / 07:53
Autor: SEEbiz / Večernji list

ZAGREB - Legendarni Đorđe Balašević preminuo je u petak poslijepodne u Infektivnoj klinici u Novom Sadu. Balašević je u kliniku stigao prije tri dana zbog upale pluća, a stanje mu se jučer naglo pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema, ali i zbog zaraze koronavirusom.

Srpski mediji pišu kako su liječnici skoro dva i pol sata pokušavali reanimirati Balaševića, no njihovi napori nažalost nisu urodili plodom. Osim u Srbiji, Balašević je svojim stvaralaštvom dotaknuo cijelu regiju. Novosadski umjetnik imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske.

Koliko su ga i u Zagrebu voljeli pokazali su njegovi obožavatelji koji su mu ispunili želju koju je jednom izrekao, i to u stihu njegove pjesme 'Stih na asfaltu', a to je da na Ilici 'bećarac' napiše ćiricom.

- Da mi je još jedared proći Ilicom. Pa da bećarac našvrljam ćirilicom. Teško da bi drugi mogli rešiti taj hijeroglif - napisao je.

Pored napisa ispred zagrebačke Name obožavatelji su se okupili i ostavili upaljene svijeće. Bilo je i nekoliko posveta

Podsjetimo, sugrađani u Novom Sadu okupili su se i ispred njegove kuće u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu i u tišini i sa suzama u očima palili svijeće. Kasnije su se okupili u velikom broju na Trgu slobode gdje su pjevali njegove pjesme, slušali njegovu glazbu i u suzama se opraštali od voljenog sugrađanina.

Osim svijeća, donose mu i plišane zečiće po kojima je glazbenik bio poznat jer su mu gotovo na svakom koncertu iz publika pristizali na desetke plišanih igračkica te životinje, a sve ih je pomno čuvao u svojoj kući.

Fotografija: Sanjin Strukić, Pixsell

Tagovi: Đorđe Balašević, Ilica, bećarac
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE