GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZagrebDox: Program za profesionalce ove godine online

ZagrebDox: Program za profesionalce ove godine online
ONLINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2020 / 15:54
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Iako je 16. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox odgođeno, njegov dio posvećen filmskim profesionalcima, ZagrebDox Pro, održat će se od 15. do 23. ožujka, ali u online okruženju.

Osim radionice, koja se održava online, mijenja se i sam format Pitching foruma koji će se prvi put održati uz pomoć višestrukih online platformi što polaznicima otvara nove kreativne mogućnosti da predstave vlastite projekte, izvijestili su sa ZagrebDoxa.

"Iako smo spletom nesretnih okolnosti primorani na ovaj novi format, bit će nam zanimljivo, vjerujem i izazovno, iskušati niz potencijalnih novih mogućnosti koje će biti rezultat ovog inovativnog pristupa u daljnjem razvoju tih alata i formata", rekla je Marina Burić, producentica programa ZagrebDox Pro.

Program okuplja redatelje i producente nezavisnih autorskih dokumentarnih projekata koji se nalaze u različitim etapama razvoja i produkcije dokumentarnih filmova.

Pod vodstvom mentora, stručnjaka iz svijeta dokumentaristike, autori sudjeluju u intenzivnoj višednevnoj radionici i pripremaju se za Pitching forum, javnu sesiju na kojoj predstavljaju projekte žiriju, u kojem su TV urednici, predstavnici raznih filmskih fondova i festivala, distributeri, producenti.

Tijekom radionice mentori detaljno prolaze kroz redateljske i producentske aspekte svih projekata, razvijaju se sinopsisi i traileri, razrađuju budžeti i pružaju savjeti o mogućim načinima financiranja, a posebna pozornost tijekom radionice posvećuje se radu na prezentaciji i što efikasnijem predstavljanju projekata potencijalnim financijerima i partnerima.

Online verzija programa omogućit će polaznicima da svoje projekte razviju te ih, situaciji unatoč, predstave međunarodnom panelu.

Ove godine za sudjelovanje je odabrano dvanaest projekata iz jedanaest država.

Uz dva hrvatska, od kojih jedan potpisuju Davor i Anđela Rostuhar, a drugi Justina Matov, u radionici i pitchingu sudjelovat će projekti iz Bjelorusije, Italije, Gruzije, Libanona, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Švedske.

Mentori i voditelji radionice su Leena Pasanen, direktorica Biografilm Festivala u Bologni i bivša umjetnička direktorica festivala DOK Leipzig, te Stefano Tealdi, talijanski redatelj, producent i iskusni filmski edukator.

Članovi panela koji će ocjenjivati pitching sesiju bit će, između ostalih, i Cecilia Lidin iz Danskog filmskog fonda te producentica Al Jazeere Balkans, Lejla Dedić.

Najbolje ocijenjeni projekti dobivaju Nagradu HBO Europe, koju dodjeljuje češka producentica Hanka Kastelicová (2000 eura za daljnji razvoj projekta), Nagradu Al Jazeera Balkans (1000 eura) te Nagradu ZagrebDox Pro Online Mentor koja uključuje jednogodišnje mentorstvo sa Cecilijom Lidin, koja ujedno i dodjeljuje ovu nagradu.

Jedan će projekt osvojiti Nagradu DAE Mentoring Pitch, odnosno besplatno članstvo za redatelja i producenta odabranog projekta u Europskoj dokumentarnoj udruzi, novom paneuropskom udruženju profesionalaca s područja dokumentarnog filma.

ZagrebDox se ove godine trebao održati od 15. do 22. ožujka, ali je odgođen zbog mjera predostrožnosti i epidemiološke situacije.

Foto: Nenad Puhovski, Facebook

Tagovi: ZagrebDox, Marina Burić, ZagrebDox Pro, Davor Rostuhar, Hanka Kastelicová, Lejla Dedić, Al Jazeera Balkans
PROČITAJ I OVO
Placebo otkazao koncert u Zagrebu
KONCERTI
Placebo otkazao koncert u Zagrebu
LONDON - Engleski alt-rock sastav Placebo otkazao je sve nastupe u 2020. godini, pa tako i onaj zagrebački 15. srpnja na Šalati, izvijestili su u utorak organizatori istaknuvši da se radi na pronalasku novog datuma koncerta.
Zrin festival i Ars organi Sisciae nude bogati program
DOGAĐAJI
Zrin festival i Ars organi Sisciae nude bogati program
ZAGREB - Ove godine paralelno će se održavati 6. Zrin festival, koji se otvara 30.5. na Utvrdi Zrin u Zrinu uz Acoustic Project u 17 sati, i 14. Ars organi Sisciae koji započinje 31.5. crkvi sv. Lovre u Petrinji, uz trio Fiat Lux u 20 sati.
We Are One: Prvi globalni filmski festival objavio program
FESTIVALI
We Are One: Prvi globalni filmski festival objavio program

NEW YORK - Tribeca Enterprises i YouTube objavili su u utorak program prvog Globalnog filmskog festivala "We Are One", u sklopu kojeg će biti prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora vodećih svjetskih filmskih festivala, među kojima je i Sarajevo Film Festival.

Čuveni tenor Andrea Bocelli potvrdio da je bio zaražen koronavirusom
VIRUS
Čuveni tenor Andrea Bocelli potvrdio da je bio zaražen koronavirusom
RIM - Čuveni talijanski tenor Andrea Bocelli objavio je u utorak kako je u ožujku bio pozitivan na testiranju na koronavirus te kako se od tada u potpunosti oporavio.
Oproštaj od Bekima Sejranovića: Pisac koji je pripadao trima književnostima
VELIKAN RIJEČI
Oproštaj od Bekima Sejranovića: Pisac koji je pripadao trima književnostima
ZAGREB - Toplim riječima prijateljske privrženosti, profesionalnog poštovanja i duboke tuge zbog praznine nastale nakon njegova iznenadnog odlaska, prijatelji i kolege oprostili su se u utorak u Zagrebu od književnika Bekima Sejranovića, koji je preminuo prošli tjedan u Banjoj Luci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE