GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZagrebDox od 13. do 20. lipnja na nekoliko lokacija

ZagrebDox od 13. do 20. lipnja na nekoliko lokacija
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 16:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se ove godine izvan svog uobičajenog termina, od 13. do 20. lipnja, u Kinu SC, Teatru &TD i MM centru Studentskog centra u Zagrebu te na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Prikazat će se osamdesetak dokumentaraca dugog i kratkog metra, osebujne i važne priče, aktualna zbivanja i intrigantne teme koje zaokupljaju globalnu pozornicu i lokalne sredine, najavili su organizatori.

Uz ostvarenja koja karakteriziraju raznovrsni autorski pristupi, kompleksno i slojevito rastvaranje tema i vizualno dojmljivi kadrovi, ovogodišnji program nudi presjek ponajboljih recentnih dokumentarnih filmskih ostvarenja sa svih strana svijeta i nekoliko domaćih klasika.

Filmovi se u službenoj konkurenciji natječu za glavne festivalske nagrade, Veliki i Mali pečat – program međunarodne konkurencije uključuje osamnaest naslova, regionalne dvadeset iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Ove su godine uz službene programe Stanje stvari, Kontroverzni Dox, Majstori doxa i Teen Dox, uvedena i dva nova – Triler Dox i Ljubav.

Prvi će na Ljetnoj pozornici predstaviti nekoliko intrigantnih dokumentaraca o uzbudljivim i napetim sudbinama, hrabrim i opasnim misijama i turbulentnim pothvatima na putu prema boljoj, pravednijoj i slobodnijoj budućnosti, a drugi donosi četiri naslova povezana zajedničkim tematskim okvirom, od kojih svaki ljubavnim odnosima, partnerstvu i univerzalnoj potrebi za bliskošću i emotivnom toplinom pristupa na različit način, kroz dinamične i raznolike osobne narative.

Priredit će se i dva retrospektivna programa – jedan je posvećen domaćim dokumentaristicama i njihovim filmovima snimljenima u posljednjih pet desetljeća, a drugi švicarskom kazališnom i filmskom redatelju Milu Rauu, koji je zbog svog eksperimentalnog pristupa u medijima često prozivan kontroverznim.

Autorska večer bit će posvećena Rajku Grliću, ujedno predsjedniku ovogodišnjeg međunarodnog žirija ZagrebDoxa.

ZagrebDox Pro, edukativna platforma festivala, putem radionica i predavanja ponudit će sadržaj namijenjen usavršavanju filmskih profesionalaca, ali i širokoj publici zainteresiranoj za teme iz svijeta suvremenog dokumentarnog filmskog stvaralaštva.

ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, a ZagrebDox Pro uz potporu programa Kreativna Europa – potprogram MEDIA.

Tagovi: ZagrebDox, Stanje stvari, Rajko Grlić, Kontroverzni Dox, Majstori doxa
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE