GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebački HNK do daljnjeg odgađa sve svoje programe

Zagrebački HNK do daljnjeg odgađa sve svoje programe
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2020 / 12:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsko narodno kazališta u Zagrebu obavijestilo je da zbog epidemiološke situacije i prema preporukama osnivača do daljnjega otkazuje svoje programe.

- Zbog trenutačne epidemiološke situacije i prema preporukama osnivača, do daljnjega otkazujemo program u našem kazalištu. O svim promjenama obavještavat ćemo vas na našim stranicama. Želimo vam sretne božićne i novogodišnje blagdane u nadi da ćemo se što prije vidjeti, javili su iz zagrebačkog HNK na službenim stranicama.

Posljednjih nekoliko tjedana HNK Zagreb u središtu je skandala oko koronavirusa. Prije mjesec dana protiv intendantice Dubravke Vrgoč Sindikat hrvatskih djelatnika u kulturi podigao je kaznenu prijavu zbog neadekvatnog provođenja epidemioloških mjera u kući, a nakon što su o problematičnim uvjetima rada u HNK progovorili neki od zaposlenika Opere. Situacija je posebno ozbiljna postala nakon smrti dugogodišnjeg člana HNK-ovog zbora Ante Topića, koji je preminuo u Covid-19 respiratornom centru u zagrebačkoj Dubravi. U slučaj je uključen i DORH, a prije nekoliko dana sastalo se i Kazališno vijeće HNK na kojemu je, kako je rekao predsjednik Vijeća Duško Ljuština, zatraženo detaljno izvješće s naglaskom na moguću odgovornost Dubravke Vrgoč, direktora Opere i svih sindikalnih povjerenika HNK.

- Dali smo im sedam dana da to naprave, a nakon što dobijemo materijale ćemo se pripremiti i sazvati novu sjednicu', rekao je Ljuština.

U međuvremenu, podršku zaposlenicima koji traže da se utvrde sve činjenice vezane uz provođenje epidemioloških mjera u zagrebačkom HNK pružio je i Unison - Hrvatski glazbeni savez, krovni savez glazbenih udruga u Hrvatskoj.

Tagovi: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE