GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata

Zagrebačka kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 17:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon dvomjesečne pauze Zagrebačko kazalište lutaka, te Gradska kazališta Trešnja i Žar ptica najavljuju ponovno otvaranje svojih vrata za publiku, uz osigurane uvjete epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako bi se djeca u kazalištu osjećala sigurno i ujedno se dobro zabavila uz svoje najdraže predstave, kazališta su uvela posebne mjere radi sprječavanja zaraze bolešću covid-19. Da bi se omogućilo održavanje fizičkog razmaka smanjena su gledališta, a posjetitelje se moli za razumijevanje i pomoć u provedbi preporuka vezano uz održavanje potrebnog razmaka kako u samom prostoru kazališta, tako i ispred i oko njega.

Nakon više od dva mjeseca, kazalište Trešnja svoja vrata za publiku ponovno otvara 31. svibnja s hit predstavom "Ivica i Marica" redateljice Lee Anastazije Fleger. Premijerno izvedena u studenom 2019., predstava "Ivica i Marica" zanimljiva je adaptacija jedne od najpoznatijih bajki braće Grimm, uz obilje igre, glazbe i šarenila, ne skrivajući sva iskušenja kroz koja prolaze njezini junaci. Broj ulaznica je ograničen na 70.

Gradsko kazalište Žar ptica poslije duže pauze vraća se svojoj publici manifestacijom "Žar ptica od srca Zagrebu", koju 30. svibnja u paviljonu parka Zrinjevac otvara predstava "Ti i ja mali medo".

"Tu manifestaciju posvećujemo Zagrebu i njegovim najmlađim stanovnicima, s kojima želi proslaviti ponovna kazališna druženja i Dan grada, kojem ove godine više nego ikad treba naša ljubav. Upravo zato, naša dva Medeka, Berislav Tomičić i Vesna Ravenšćak Lozić, zajedno će s djecom pjevati, plesati i poslati poruke nade, ljubavi i optimizma iz samog srca našeg grada", poručuju iz Žar ptice.

Već sljedeću subotu, 6. lipnja u 11 sati, na Zrinjevcu, s djecom će se družiti Žar pticin Antuntun, koga prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza "Kako živi Antuntun igra" Ante Krstulović. Manifestacija se u nedjelju, 14. lipnja, nastavlja u Bijeničkoj 97, kada će ispred kazališta djeci iz kvarta i svima koji dođu Žar ptica darovati još jednu izvedbu Antuntuna. U slučaju kiše predstave se otkazuju.

Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) prvu će predstavu nakon dvomjesečne pauze imati već u subotu, 23. svibnja, kada će ponovno otvorenje kazališta otvoriti predstava "Medo Đuro kod zubara". Program 26. svibnja nastavlja "Maca Papučarica", a 28. svibnja predstava "Tko je Videku napravio košuljicu".

Tagovi: Zagrebačko kazalište lutaka, Grigor Vitez, Ante Krstulović, Lea Anastazija Fleger, kazalište Trešnja, Žar ptica, kazališta za djecu
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE