GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka filharmonija večeras ponovo u Tvornici kulture

Zagrebačka filharmonija večeras ponovo u Tvornici kulture
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 14:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U petak, 7. svibnja 2021. godine s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija održat će koncert u sklopu Plavog ciklusa u Tvornici kulture, u Šubićevoj ulici 2.

Zagrebačka publika imat će priliku uživati u poznatim skladbama Wolfganga Amadeusa Mozarta, a to su Cosi Fan Tutte, uvertira operi, 5. koncert za violinu i orkestar u A duru i 29. simfonija u A duru. Izvedbom će ravnati maestro Jure Bučević, dirigent, pedagog i violinist koji osim što svira nekoliko instrumenata među kojima su violina, viola, mandolina, klavir i udaraljke uz to se aktivno služi u govoru i pismu s dva strana jezika, engleskim i talijanskim. Kao solistica na violini nastupit će Katarina Kutnar, dobitnica mnogih nagrada i priznanja među kojima se od posljednjih ističu: Nagrada Ferdo Livadić te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora Berislava Šipuša na Samoborskoj glazbenoj jeseni.

Cosi Fan Tutte, uvertira operi, K. 588, nastala je u posljednjoj suradnji s Lorenzom da Ponteom, opera besprijekornoga skladateljskog umijeća i raskošnih melodija predstavljena je 26. siječnja 1790. godine u bečkome Burgtheateru.

5. koncert za violinu i orkestar u A-duru, KV 219, nastao je 1791. godine za Antona Stadlera, koji je iste godine bio solist na premijeri koncerta u Pragu. Također je i posljednji Mozartov solistički koncert. Iako nije previše mario za violinu, tijekom 1770.-ih Mozart je nastupio kao violinist u više europskih glazbenih centara, uključujući Beč te je vježbao tek toliko koliko je bilo potrebno da zadrži fleksibilnost desne ruke.

29. simfonija u A-duru, KV 201, elegantna i dorađena četverostavačna simfonija, prvorazredni primjer galantnoga stila, vjerno bečkome klasičkom modelu koje pokazuje ambiciju glazbene forme, širinu izražajnih mogućnosti i dorađenost tehničke izvedbe, skladano za vrlo ograničeni izvedbeni aparat gudačkoga korpusa kojemu su pridodani samo par oboa i par rogova, što, međutim, ni po čemu ne umanjuje njegov simfonijski značaj.

Tagovi: Zagrebačka filharmonija, Cosi Fan Tutte
PROČITAJ I OVO
Novi autorski album Tamare Obrovac i njezina Tamara Obrovac Quarteta
DISKOGRAFIJA
Novi autorski album Tamare Obrovac i njezina Tamara Obrovac Quarteta
ZAGREB - Dvadeset i pet godina nakon debitantskog albuma Ulika kojim je Tamara Obrovac inaugurirala svoj unikatni glazbeni stil, a deset nakon albuma Ulika Revival, pred nama je Nuvola – novi autorski album Tamare Obrovac, treći koji je ova iznimna glazbenica i autorica ostvarila sa svojim Tamara Obrovac Quartetom.
Predavanje i predstavljanje knjige Damira Demonje u četvrtak u Francuskom institutu
NAJAVE
Predavanje i predstavljanje knjige Damira Demonje u četvrtak u Francuskom institutu
ZAGREB - U četvrtak 23. ožujka u 17.30 u Francuskom institutu na rasporedu je predavanje i predstavljanje knjige Damira Demonje „La joie de Paris: Radost Pariza – Riznica umjetnosti“, autora dr. sc. Damira Demonje.
Bruce Willis proslavio rođendan, supruga objavila dirljivu poruku
ROĐENDAN
Bruce Willis proslavio rođendan, supruga objavila dirljivu poruku
LOS ANGELES - Kako je Bruce Willis u nedjelju napunio 68 godina, njegova supruga Emma Heming obilježila je taj dan iskrenom porukom o brizi za nekoga tko živi s frontotemporalnom demencijom.
Djed
PRAZNINA (3)
Djed
Djed je već u ranoj mladosti imao svoj svijet. I nije taj svijet bio besprijekoran, ništa bolji od tvog ili mog, ali bio je njegov. Neću zaboraviti koliko je Djed strahovao od jedinica u školi.
Preminula književnica Dubravka Ugrešić
IN MEMORIAM
Preminula književnica Dubravka Ugrešić

ZAGREB - Preminula je Dubravka Ugrešić, jedna od najistaknutijih europskih esejistica i spisateljica.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE