GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zabranjeni novogodišnji koncerti i proslave na trgovima u Crnoj Gori

Zabranjeni novogodišnji koncerti i proslave na trgovima u Crnoj Gori
NOVA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 10:48
Autor: SEEbiz / H
PODGORICA - Crnogorske zdravstvene vlasti zabranile su održavanje koncerata planiranih za doček nove godine na trgovima širom Crne Gore uslijed rasta broja oboljelih i umrlih od koronavirusa.

Ta je zabrana u sklopu novih epidemioloških mjera koje će stupiti na snagu u ponedjeljak, a koje također predviđaju zabranu svadbi, zabranu rada noćnih klubova, te ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do ponoći.

U crnogorskim medijima već je objavljeno da je na trgu u Budvi bilo planirano gostovanje hrvatskog Zlatana Stipišića Gibonnija, u Kotoru je trebao nastupati Zdravko Čolić, a u Baru Dino Merlin i slovenska zvijezda Senidah.

“Epidemiološka situacija ne dopušta ovakva okupljanja... Vi znate da se situacija može promijeniti, ali ne vjerujem da se za tako kratko vrijeme može promijeniti da bi dopustili okupljanja na trgovima", rekla je novinarima ministrica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović komentirajući mogućnost da se ova odluka promijeni tijekom prosinca.

Ona je podsjetila da je nacionalna digitalna covid uvjet za ulazak u Crnu Goru, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, te za predstave i sportska natjecanja.

Ministrica je ponovila da vlada u Podgorici razmatra mogućnost, da od 1. prosinca covid potvrda bude obavezna za sve zaposlene u javnoj upravi - zdravstvu, prosvjeti, policiji i vojsci.

“Svi koji su preminuli u Crnoj Gori od 1. svibnja do danas, a imali su ispod 40 godina, nisu bili cijepljeni. Molim građane da poštuju mjere i da se cijepe kako bi se zaštitili od teških oblika bolesti i smrtnih ishoda, a sve nadležne službe odgovorne za kontolu mjera pozivam da budu ustrajni na zajedničkom zadatku – suzbijanju epidemije“, istaknula je Borovinić Bojović.

Crna Gora do sada je cijepila oko 55 posto odraslog stanovništva. Od početka pandemije, koronavirus je potvrđen kod više od 150 tisuća stanovnika Crne Gore, što je gotovo četvrtina populacije te zemlje, dok je od posljedica zaraze preminulo blizu 2200 osoba ili 0,3 posto ukupne populacije.

Tagovi: Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Merlin, Zdravko Čolić, Budva, Podgorica
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE