GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Woody Allen najavom o objavi memoara skandalizirao sina Ronana

Woody Allen najavom o objavi memoara skandalizirao sina Ronana
MEMOARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2020 / 13:07
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Ronan Farrow, sin Woodyja Allena, oštro je kritizirao najavu izdavačke kuće Hachette o skorom objavljivanju memoara njegova oca i američkog redatelja, kazavši da više neće raditi za istu izdavačku kuću te da je kani napustiti.

Ronan, kojemu je Hachette u listopadu prošle godine objavio knjigu 'Catch and Kill', rekao je da ga je "razočaralo" saznanje o tomu da izdavačka tvrtka namjerava objaviti Allenovu autobiografiju.

U svojoj je knjizi iznio podatke do kojih je došao istražujući optužbe za spolna zlostavljanja što ih je počinio američki filmski producent Harvey Weinstein.

"Hachette nije provjerio sadržaj ove knjige", smatra Allenov sin koji se odavno distancirao od oca. Dodaje kako izdavač nije kontaktirao njegovu sestru Dylan da bi usporedio Allenovu i njezinu verziju priče, što je za njega "nekritičan izostanak profesionalizma".

Njegova sestra Dylan, usvojena kći Mije Farrow i Woodyja Allena, koja tvrdi da ju je redatelj zlostavljao 1992. kad je imala samo sedam godina, odluku Hachettea nazvala je "duboko uznemirujućom" i "izdajničkom".

"To upućuje na izostanak etičnosti i suosjećanja za žrtve spolnih napada", komentirao je Ronan Farrow.

Otkako je u listopadu 2017. pokrenut pokret #MeToo ni Woody Allen nije pošteđen optužbi za spolno zlostavljanje.

Dylan Farrow, koja danas ima 34 godine, godine 2014. je ponovila optužbu protiv Allena, što je njezina posvojitelja potaknulo da je još jedanput opovrgne.

No izdavačka kuća brani svoju odluku o objavi Allenovih memoara pod nazivom 'A propos of Nothing'.

"Ne dopuštamo da se bilo tko miješa u naš izdavački program", bio je jasan izvršni direktor američkog ogranka francuske izdavačke kuće, Michael Pietsch.

Izdavač Grand Central Publishing, američka podružnica Hachettea, u ponedjeljak je, na iznenađenje mnogih, objavio da raspolaže pravom na objavu memoara njujorškog redatelja te da će se knjiga na policama knjižara naći 7. travnja.

Hachette je objavio da je riječ o "sveobuhvatnom prikazu života Woodyja Allena, kako privatnog tako i profesionalnog".

Tagovi: Woody Allen, Ronan Farrow, Hachette, Mia Farrow
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE