GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vojvođanski klub predlaže da most u Novom Sadu dobije ime po Balaševiću

Vojvođanski klub predlaže da most u Novom Sadu dobije ime po Balaševiću
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2021 / 20:40
Autor: SEEbiz / Beta
NOVI SAD - Nevladina organizacija Vojvođanski klub predložila je da novi železničko-drumski most u Novom Sadu dobije ime po preminulom pesniku i piscu Đorđu Balaševiću, jer je, kako navode, most simbol multikulturalnosti koju je Balašević negovao i promovisao na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

“U trenutku kada se širom regiona javljaju inicijative za različito odavanje počasti ovom legendarnom kantautoru, Vojvođanski klub je mišljenja da je davanje naziva novom mostu po Đorđu Balaševiću simbolički najprikladniji način da mu se Grad zahvali za sve što je za njega uradio, živeći i čuvajući duh Novog Sada, pronoseći njegovo ime i slavu”, rečeno je agenciji Beta u Vojvođanskom klubu.

Dodali su da je most simbol multikulturalnosti koju je Balašević negovao.

“Most je spona prema jugoslovenskom regionu, koji se ovih dana uz toliko emocija oprašta od Balaševića, od Ljubljane preko Zagreba, Sarajeva, Beograda i Podgorice do Skoplja, most je i tema njegovih pesama”, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je najavio da će ovu inicijativu i zvanično podneti Skupštini grada Novog Sada.

Taj most je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine, a obnovljen je uz pomoć Evropske unije i ponovo pušten u saobraćaj 2018. godine. Reč je o mostu preko kojeg ide tranzitni magistralni drumski saobraćaj i međunarodna železnička pruga.

Kada se pređe Dunav iz pravca Petrovaradina, most izbija na naselja Podbara i Salajka. Salajka je stari deo Novog Sada, u kojem je Balašević proveo ceo život.

Tagovi: Vojvođanski klub, Đorđe Balašević, Petrovaradin, Novi Sad
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE