GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Venecija: Jane Campion, Pedro Almodovar i Pablo Larrain u utrci za Zlatnog lava

Venecija: Jane Campion, Pedro Almodovar i Pablo Larrain u utrci za Zlatnog lava
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 22:34
Autor: SEEbiz / H
VENECIJA - Filmovi 'The Power of the Dog' Jane Campion, 'Parallel Mothers' Pedra Almodovara i 'Spencer' u kojemu Kristen Stewart igra princezu Dijanu među naslovima su koji se natječu za glavnu nagradu na Venecijanskom filmskom festivalu od 1. do 11. rujna.

Najstariji svjetski filmski festival nada se da će, nakon smanjenog izdanja 2020. godine, ove godine dočekati holivudske slavne osobe.

Novozelandska redateljica Campion, poznata po filmu 'The Piano' (Klavir), predstavit će svoju dramu u kojoj Benedict Cumberbatch igra sadističkog vlasnika ranča u kampanji protiv mlade udovice u interpretaciji Kirsten Dunst 1920-ih godina u američkoj saveznoj državi Montani.

Netflixova produkcija, 'Moć psa' na festivalu u Cannesu pozvana je da se prikaže izvan konkurencije, ali umjesto toga odlučila se za Veneciju, koja za razliku od francuskog rivala ne zahtijeva kazališno izdanje za filmove koji se natječu za glavnu nagradu.

Španjolski redatelj Almodovar ponovno je angažirao jednu od svojih omiljenih glumica, Penelope Cruz, u filmu 'Paralelne majke', a 'Spencer', čileanskog redatelja Pabla Larraina, u filmu se fokusira na jedan vikend početkom devedesetih kada se Dijana odlučila odvojiti od princa Charlesa.

Oni su među 21 filmom u glavnoj konkurenciji, među kojima su redateljski prvijenac Maggie Gyllenhaal 'Izgubljena kći', snimljen prema romanu Elene Ferrante te 'Božja ruka' Paola Sorrentina - jedan od pet talijanskih naslova koji se nadaju osvojiti Zlatnog lava.

Srednjovjekovni ep Ridleyja Scotta 'Posljednji dvoboj', u kojem glume Matt Damon, Adam Driver i Ben Affleck, te žarko iščekivana znanstveno-fantastična priča 'Dune' Denisa Villeneuvea, s Timothéeom Chalametom i Zendayom, premijerno će biti prikazani u Veneciji izvan konkurencije.

Ravnatelj Festivala Alberto Barbera pozdravio je povratak na Lido 'američkih studija i zvijezda A-liste koje su prošle godine nedostajale'.

Zbog ponovnog porasta zaraze, prošlogodišnja ograničenja protiv covida-19 ostaju na snazi, uključujući kapacitet festivalskih gledališta koji je prepolovljen na 4.000 gledatelja.

Tagovi: Filmski festival u Veneciji, Penelope Cruz, Jane Campion, Pedro Almodovar, Pablo Larrain
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE