GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki povratak Sophije Loren

Veliki povratak Sophije Loren
FILMSKA DIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 18:00
Autor: SEEbiz
RIM - Talijanska diva Sophia Loren vraća se u kino nakon desetogodišnje pauze u dobi od 86 godina.

Glumi u novoj filmskoj adaptaciji romana Romain Gary Život prije sebe, u režiji njezina sina Edoarda Pontija, a premijera na Netflixu trebala bi se dogoditi 13. studenog.

Unatoč poodmakloj dobi, posvećivala je deset sati dnevno pripremi za ulogu, jer je željela istisnuti emocije koje će, kako je najavila, gledatelje jako iznenaditi. Posvećenost glumi je ono što je čini vitalnom.

"Gluma je za mene život. Naučila sam toliko stvari u svojoj profesiji da mi je zadovoljstvo pokazivati svoje osjećaje, prikazivati patnju i sreću. Na neki sam način rođena da to radim", rekla je glumica koja se smatra posljednjom istinskom filmskom divom. a slijedile su ga generacije ljubitelja filma.

Sophia Loren u filmu Život unaprijed glumi gospođicu Rosu, koja je preživjela holokaust. Sada se brine za djecu prostitutki u svom skromnom stanu u Bariju. U svoj dom odvodi i 12-godišnju Senegalku Momu, koja ju je prethodno opljačkala. Zajedno, Rosa i Momo prevladavaju samoću i stvaraju jedinstvenu obitelj.

Scenarij se temelji na romanu La vie devant soi, koji je 1975. godine napisao francuski književnik Romain Gary, a objavljen tri godine kasnije na slovenskom jeziku. Izraelski redatelj Moshe Mizrahi snimio je igrani film Madame Rosa 1977. nakon ovog međunarodnog bestselera. Film sa Simone Signoret u glavnoj ulozi dobio je Oscara na stranom jeziku. Sophia Loren rekla je da je oduševljena ulogom gospođice Rose koja je podsjeća na vlastitu majku. Već je dva puta surađivala sa sinom Edoardom, a posljednji put 2002. godine u filmu Između stranaca.

Ted Sarandos, zadužen za sadržaj u Netflixu, rekao je u suradnji s hvaljenom talijanskom glumicom:

"Sophia Loren jedna je od najvažnijih i najcjenjenijih glumica na svijetu. Čast nam je surađivati s njom, Edoardom i širim timom. Film je lijepa priča koja će poput Sophije očarati publiku u Italiji i širom svijeta

Tagovi: Sophia Loren, Edoardo Ponti, Netflix, Romain Gary
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE