GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Varaždinski Trash Film Festival donosi 54 filma

Varaždinski Trash Film Festival donosi 54 filma
TRASH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2021 / 21:35
Autor: SEEbiz / H
VARAŽDIN - Na 16. Trash Film Festivalu, koji će se u Varaždinu održavati od 8. do 11. rujna, bit će prikazana 54 niskobudžetna filma u konkurenciji za nagradu „Zlatna motorka“, najavili su u petak organizatori festivala iz Udruge Trash.

Ove se godine prijavilo više od 1600 filmova, što dokazuje, tvrde organizatori, da se interes za snimanje takve vrste filmova ne smanjuje. Izabrana 54 filma bit će prikazana u kinu "Gaj" i natjecat će se za „Zlatnu motorku“ u kategorijama akcijskoga, znanstveno-fantastičnoga, borilačkog i horor filma.

O dobitnicima će odlučivati ocjenjivački sud u kojem su književnik, scenarist i novinar Ante Tomić, redateljica dokumentarnih filmova, producentica i snimateljica Irena Ščurić te kazališne redatelj i pisac Dario Harjaček.

Trash Film Festival otvara se u srijedu, 8. rujna postavljanjem nove ploče na varaždinski Walk of Fame u Uskoj ulici, ovoga puta Smiljki Bencet Jagarić, najpoznatijoj po ulozi Regice u "Gruntovčanima".

Osim projekcija filmova, u popratnom programu u četvrtak će se održati tradicionalni filmski kviz koji vodi Mario Kovač, a slijedi stručni skup o temi ovogodišnjega Trash Film Festivala - sapunicama.

O tome jesu li sapunice odmor za mozak, igrokaz s političkom pozadinom ili top izvozni proizvod govorit će redoviti profesor Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba Tomislav Pletenac te Dario Harjaček.

Projekcije filmova nastavljaju se u petak i subotu, a ti dani rezervirani su i za koncerte na otvorenome. Prvog dana to su gosti iz Zagreba, band One Dread, a u subotu varaždinski izvođači, Vrulja i Fakin' Lajsne.

Svi programi Trash Film Festivala u Varaždinu su besplatni.

Tagovi: Trash Film Festival, Mario Kovač, Simljka Bencet, Gruntovčani
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE